Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Неделник" от 3 септември 2023 година

22
Снимка: Красимир Каменов

Днес си говорим за Националната инициатива "Пазител на традициите", която има за цел да съхрани и популяризира традиционните български обичаи. Повече за националната инициатива от Пеньо Иванов Управител на Фондация "Пазител на традицията - Пазителите"

Празникът „Китка" в монтанското село Студено буче ви очаква в "Часа на Ние от Северозапада".

Певческата група Божурите към читалище Наука в село Синаговци е най - скоро основаната в област Видин, но въпреки това вече има 8 участия. За напредъка ии разказва секретаря на читалището Даниела Георгиева.

Занаятчии от Враца искат разкриването на още ателиета в етнографския комплекс в града с подписка. Инициатор е майстора грънчар Куман Жеков, който е и председател на Северозападната задругата на майсотрите на стари занаяти.

По време на едно пътуване в сръбския град Зайчар пък с негови приятели тръгнали с конкретна цел - да открият един сръбски майстор на бусинска керамика. Куман Жеков е може би единствения майстор в България който я изработва по древната технология. Така, че той търсеше този стар майстор в Сърбия. Дали го намери - ще разберем от него....

Ще ви разкажем как едно врач