Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Northwest 3700 - най-новата видинска група

| Интервю
2
Снимка: личен архив



Най-новата музикална група на Видин - Northwest 3700. Те са млади, талантливи и надъхани. Свирят на най-различни инструменти, пеят и създават музиката и текстовете си сами. Те са Михаил Георгиев - MISHO, Александър Марков - ALX, Марин Ангелов - MURI, Милчо Кръстев - Krustev, Илиев Илиев - Ivo Make. Милчо и Мишо са приятели от доста време и заедно се запалват по музиката, разказва Милчо:

"От начало ни влечеше да правим инструментали, бийтове, така да се каже, но с течение на обстоятелствата просто Мишо усети, че за него е писането на текстове, рапирането...Аз също се пробвах една година, но просто усетих, че не е моето нещо и се насочих към правенето на инструментали."

Мишо допълва, че всичко започва през 2018 година: 

"Както Милчо казва, една година беше като една подхвърлена идея, а след това тук е добре да споменем и Иво, с когото се запознахме...отидохме в тях, като той си имаше домашно студио тогава, не беше нещо професионално, и започнахме да записваме при него, като отделяхме в седмицата един-два дена, така потръгнаха нещата и започнахме да записваме. Беше като на шега, но все още смятам, че е на шега, защото не сме тръгнали по този път както трябва, обаче ще видим - времето ще покаже, надяваме се да се чуе от повече хора, това което правим."


"Винаги обаче си запомнях текстовете на някакви песни, дето ги харесвам и се опитвах да ги израпирам и да ги изпълня. И през времето така тръгна - да записвам...", обясни Марин.

Алекс пък е човекът от групата, който е искал още от малък да се занимава с музика и е бил наясно с това винаги:

"Като дете си представях, че спалнята на нашите е сцената и има публика...но през 2015-а започнах да се занимавам с повече писане на текстове, отколкото с изпълняване и имах някъде около три-четири папки с изписани текстове. След това се запознахме с Милчо, той започна да се влече от правенето на бийтове. Запознахме се и с Иво и всичко това стана реалност от преди две години, надяваме се да продължим и занапред да творим заедно като екип."


Името на бандата Northwest 3700 се ражда естествено, тъй като момчетата имат група в социалните мрежи с това наименование. 

Стиловете, на които наблягат младите музиканти, са разнообразни.

"В нашата група имаме повече стилове, като Мишо повече набляга на трап, рап, Алекс повече на поп и r&b, аз се занимавам повече с r&b стила, повече ми се отдава", разказва Марин.


Мишо допълва, че фактът, че се различават и имат различни музикални предпочитание е положителен:

"Не сме "забили" в един стил. Това е добре и за Милчо - бийтмейкъра ни, защото той също не е "забил" в един стил, може да прави трап, дрил, бумба, афро. Това е добре, защото всеки един от нас може да си разпредели кой бийт за кого е, и така можем да влезем всички."


Текстовете на Northwest 3700 са вдъхновени от ежедневието, но и от лични истории. 


Чуйте повече в прикачения звуков файл



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Време е за призраци с Джон Хардинг

Лято е, горещо е, така че може би е време за малко разхлаждане с една смразяваща история, от която побиват ледени тръпки. Време е за четиво, издържано в традициите на класическия готически роман на ужасите, в който призраците са навсякъде, а мракът е населен със страхове и свръхестествени врагове, докато границите между реалност и фантазия са..

публикувано на 12.07.24 в 16:10

Да се влюбиш в Африка

Казват, че Африка е единственият континент, в който можеш да се влюбиш. Доказателство за това са видинчаните д-р Мая Бориславова и съпругът ѝ Стоян Иванов, които за четвърти път отидоха на континента, за да видят нови приказни места и да се докоснат до чара и непринудеността на местното население. Приключенското им пътуване се случва през..

публикувано на 12.07.24 в 15:27

Архитект по професия, винар по душа

По професия Митко Славчев е архитект и активно упражнява професията си, но може да се каже, че по душа е винар . Разказва за хобито си разпалено с часове и предизвиква истински, искрен интерес у събеседника си. Произведеното от него вино е "бутиково", с него радва близките и приятелите си на специални за тях поводи, като всеки път подготвя..

публикувано на 12.07.24 в 15:25

Кампании набират средства за животоспасяваща операция на 11-годишния Станимир от Видин

Кампании набират средства за лечението на 11-годишния Станимир Живков от Видин . За него всеки ден е борба. Предстои му поредна операция, животоспасяваща, която ще е в чужбина. В случая здравната каса не поема разходите, а за семейството на момчето сумата е непосилна.  Станимир страда от детска церебрална парализа, като усложнение към..

публикувано на 12.07.24 в 14:34

TapOut - тренировка, подходяща за всеки

TapOut тренировката е подходяща за всеки човек. Тя тонизира и зарежда, създава настроение и подпомага добрия сън. Това обясни любител треньорът Иван Иванов , който води занимания по TapOut в студио "Силвана в страната на спорта" във Видин .  По професия той е програмист, но противно на общоприетото схващане, заседналият начин на живот не е типичен..

публикувано на 12.07.24 в 13:00

Как да използваме правилно климатиците през лятото

Охлаждането с климатик в горещите летни месеци може да се каже, че един от малкото начини да се спасим от високите температури. На работното място, вкъщи, дори и на път в колата климатикът не е просто екстра, а необходимост, без която трудно може да си представим ежедневието. Като повечето електрически уреди, така и климатикът обаче трябва да се..

публикувано на 11.07.24 в 15:50
Коне без стопанин в парк

Безстопанствени коне обикалят във Видин - крие ли това опасност за жителите

Защо коне се разхождат свободно, без стопанин, в парк "Владикина Бахча" във Видин, а понякога излизат и на булеварда и околните улици?!  Случката е отпреди няколко дни и намери широк отзвук и в социалните мрежи. В парка има детски площадки, заведение, има място за разхождане на кучета, затова и попитахме хората как приемат присъствието на животните на..

публикувано на 11.07.24 в 15:48