Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генади Велков: Общински съвет Видин работи добре с изключение на последните месеци

Генади Велков, председател на ОбС-Видин
Снимка: Радио Видин

Общинският съвет във Видин проведе своето последно редовно заседание за изтичащия мандат. След края на заседанието, което се проведе през тази седмица, председателят на местния парламент Генади Велков направи равносметка пред Радио ВИДИН на свършената работа за изминалите четири години. Според него сред най-важните решения на Общинския съвет за периода са създаването на собствено предприятие за чистота и завършването на проектите, свързани с "водния цикъл" и реставрацията и превръщането на Синагогата в Културен център "Жул Паскин":  

"Последна сесия, на 26-и е крайният срок за регистрацията на кандидатите на съветници и кметове, от следващата седмица, ако не ме лъже паметта, започва тази регистрация, така че няма как да правим повече сесии. Освен ако не възникне нещо изключително, не дай си Боже, но мисля, че няма да случи това. Искам да благодаря на колегите за работата през последните 4 години. Аз бих отличил най-вече това, че приехме предложение и създадохме собствено предприятие за чистота, озеленяване и благоустройство, което видимо промени града. Отървахме се от една фирма, която извозваше основно шума за по няколкостотин хиляди лева на година, поне такива бяха отчетите. И сега градът е по-благоустроен, по-хубав и по-чист. Бих добавил, че завършиха няколко проекта, които са много важни. Окончателно приключи така нареченият прословут "воден цикъл", по който Общината беше глобена и вече почти изплати 4,5 млн. Завършиха социалните жилища, които са в района на блок "Лебед". За мен най-хубавото, което се случи, е Културният център "Жул Паскин"..." 

По думите на Генади Велков, Общинският съвет като цяло е работил добре с изключение на последните месеци. На следващите съветници, които бъдат избрани, пожелава да са мъдри и дейни:

 "... На следващия Общински съвет му предстои много работа. И дай Боже колегите да са дейни и както пожелах, да бъдат мъдри. Видин е изключително красив град, това е най-хубавото място за живеене в България. И дай Боже да го направим наистина едно много добро място за живеене. Градът видимо се променя, иска ми се тази промяна да продължи."

Междувременно стана ясно, че броят на мандати за общински съветници във Видин за предстоящите местни избори се запазва както досега - 33. Решението е на Общинската избирателна комисия. Мандатите се определят в зависимост от броя на регистрираните по настоящ адрес в общината към 4 август. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Улично шоу "Цветя на кокили" и Музикално приключение за най-малките във Видин

До събота продължава фестивалът "Дунавски вълни " в парк "Владикина Бахча", и в програмата му са заложени различни забавления за малки и големи. Днес имаше улично шоу "Цветя на кокили" и Музикално приключение, които бяха насочени към по-малката аудитория и определено доставиха радост на децата.  Вики и Лили са от София, но днес бяха в парка..

публикувано на 25.07.24 в 17:09

Бойко Николов, воден спасител във Видин: При инцидент е задължително да сме хладнокръвни

На 25 юли отбелязваме Световния ден за предотвратяване на удавянията. По този повод разговаряме с водния спасител от Видин Бойко Николов . Той има богат опит, както у нас така и в чужбина, в момента е на спасителния пост на един от басейните в града. В района на Видин заради забраната за къпане в река Дунав много хора предпочитат именно тези места за..

публикувано на 25.07.24 в 11:23

В "Музикална зона" на 25 юли 2024 слушаме духови оркестри – 3 част

Отделяме специално внимание на духовите оркестри в Ню Орлиънс. Повечето джаз музиканти в зората на миналото столетие свирят в духови оркестри, като са родени и живеят в Ню Орлиънс. Говорим за приноса на тромпетиста  Луис Армстронг,  пианиста  Джели Рол Мортън,  тромпетиста  Бънк Джонсън,  саксофониста – кларинетист  Сидни Беше,  на най-известния..

публикувано на 25.07.24 в 09:00

Стари народни песни изучават децата в Ослен Криводол

Занимания по пеене с децата на село Ослен Криводол започна Невена Йовчева. Тя е млад човек, не е местна, но живее в селото втора година. Има педагогическо образование, свири на няколко музикални инструмента и обича народните песни. С децата разучават песни от северняшкия край, сред тях има и автентични песни от селото: "Поканиха ме да..

публикувано на 24.07.24 в 15:00

Във видинския участък на Дунав няма регламентирани плажове

Плажовете по Дунав- в разгара на лятото тази тема вълнува хората, които обичат реката и с разрешение или без, в горещите дни търсят прохлада на брега на Дунав.  Едно от тези места е плажът в Ново село , който привлича хора от различни населени места със своите дадености - широка и удобна пажна ивица, чиста вода. Хората обаче изтъкват и..

публикувано на 24.07.24 в 14:28

Дизайнерка представя уникална колекция във Видин

Уникални рокли с приказна визия ще представи на първото си самостоятелно ревю модният дизайнер Иванка Найденова . Под мотото "Еклектика" авторката е събрала изцяло нови модели, ръчно рисувани, чрез прилагане на няколко японски текстилни техники.  "В последните четири месеца подготвям ревю на тема "Еклектика" - това е съчетание на различни..

обновено на 24.07.24 в 13:58

Опасностите на планината през лятото

Всеки сезон в планината има своите особености и те трябва да се имат предвид. Подценим ли обстановката, можем да пострадаме. Това каза ръководителят на Планинската спасителна служба в Берковица Сергей Рангелов и припомни, че времето в планина се променя много бързо. Затова туристите трябва да са подготвени с необходимата екипировка и да знаят как..

публикувано на 24.07.24 в 13:02