Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

платена публикация
"FootBalance" вече и във Видин

Снимка: Радио Видин


Технологията "FootBalance" вече е достъпна и във Видин. Тя работи с 3D скенер, който напълно безплатно извършва анализ за установяване на аномалии или някакви други проблеми в ходилата. На базата на получените резултати се изработва индивидуална ортопедична стелка, която осигурява оптимален комфорт. Целта е да се подобри качеството на живот на хората, каза Андон Чешмеджиев, медикал директор на "AllSport Orthotics" - изключителен представител на "FootBalance" за България, и добави:

"Във Видин нашите услуги ще бъдат позиционирани на едно специално място, а именно улица "Широка" № 22. Нашият партньор за вашия град се казва Анна Арутюнян, специалист по медицински педикюр. Нашата мисия е подобрявне качеството на живот на хората, а именно чрез подобряване на тяхната биомеханика. Единственият начин да се случи това е да бъдат изработени 100% индивидуални стелки, ортопедични, които стават в рамките на 5 до 10 минути, с анализ, който е напълно безплатен. Анализът представлява стъпване на една платформа, която показва дали човекът има някакви аномалии в стъпалата - паднал свод, висок свод, дали има някакви редки заболявания, за които нашите специалисти ще предложат решение чрез нашите 100% анатомични стелки. Изследването е много бързо. Всеки човек трябва да си отдели между 10 и 15 минути, да има запазен час, за да отиде при нашия партньор, където да се извърши... Имаме изработен протокол за всеки вид болки и проблеми по ходилата, така че за 30 минути ние ще се опитаме да елиминираме болката и да премахнем всеки един проблем..."
Андон Чешмеджиев и част от екипа на FootBalance. Снимка: Радио Видин

Технологията  "FootBalance" е подходяща и за деца,  и за възрастни, каза още Андон Чешмеджиев: 

"Всички хора на възраст 20, 30,40 години преминават, за да видят своето състояние. Дори и да нямат проблем, е добре да знаят дали може да направят нещо. Думата превенция е изключително важна. Елитните спортисти много често имат травми, които ги изваждат за много дълго време от техния състезателен период. За хората, които обичат спората - да бягат или нещо подобно, нашите стелки, имаме такъв модел, който е специализиран за бягане, за площадкови спортове, тоест намираме начина на живот на човека, разговаряме с него, казва за неговите болки и в рамките на 5 до 10 минути ние му изготвяме програма, даваме и някое упражнение, ако е нужно, и правим стелки за него..."

Резултатите са индивидуални, като най-бързо се наблюдават при децата - до 2-3 месеца. Всеки, който желае, след 7-8 месеца може отново да посети офиса, за да бъдат сравнени резултатите от анализа преди и след носенето на стелките и да бъде отчетен прогресът. Стелките имат 30-дневна гаранция, така че в рамките на месец, ако човек реши, че не е удовлетворен, не се подобрява неговото състояние или изпитва дискомфорт, той може да ги върне. Досега това са направили по-малко от 0,1% от хората, уточни Андон Чешмеджиев. 

Вижте още

Повече ваксинирани по имунизационния календар за 2022 година във Видинско

Увеличение на ваксинираните по Националния имунизационен календар отчита за 2022 година Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Видин . При новородените обхватът е 100%, каза директорът на дирекция "Надзор на заразните заболявания" д-р Пепа Цветанова : "През последните няколко години, докато течеше епидемията от коронавирус, в световен мащаб,..

публикувано на 02.10.23 в 16:04

Разширява се възрастовата група за ваксиниране срещу рак на маточната шийка

Разширява се възрастовата група за първична профилактика на рака на маточната шийка. Обхватът вече е от 10 до 13-годишна възраст, като по Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шйика ваксината се поставя само на момичета. Това  каза директорът на дирекция "Надзор на заразните заболявания" д-р Пепа Цветанова от РЗИ Видин и..

публикувано на 02.10.23 в 15:25

Кастинг търси деца и младежи за актьорска школа във Видин

Актрисата Десислава Цветкова от Видин обявява кастинг за актьори . Тя е завършила НАТФИЗ със специалност “Театър на движението-пантомима” през 2022 година. Още от ранна детска възраст обича да пресъздава любими свои приказки пред семейството и приятелите ѝ. Първите театрални изяви на Деси започват още на 13 години в една от известните..

публикувано на 02.10.23 в 15:00

Есенна работилничка за деца организират във Видин

Две млади майки, с които сме ви срещали и други път по повод тяхното хоби, решиха да направят цветна работилничка за деца в Крайдунавския парк във Видин. В нея малчуганите ще имат възможност да станат художници, оцветявайки ръчно изработени гипсови фигурки. Това любимо за малки и големи занимание ще бъде съпроводено от много снимки, защото заедно..

публикувано на 02.10.23 в 13:11

Д-р Олга Папушева: Профилактиката е най-доброто и евтино лечение

Голяма грешка е да се посещава зъболекар само при конкретен проблем, каза в "Час при зъболекаря" денталният лекар д-р Олга Папушева . По думите ѝ, необходимо е да си създадем план за лечение, като за целта профилактиката трябва да започне още в детска възраст.  "Има пациенти, които почти нямат дентални проблеми или ако имат такива, то те се..

публикувано на 02.10.23 в 12:50

Стинг и Труди Стайлър: Любов ли е, да я опишеш!

 Стинг, един от най-популярните и талантливи музиканти в света, днес навършва 71 години. В почти 45 от тях той върви през живота ръка за ръка със съпругата си, британската актриса и филмов продуцент Труди Стайлър. Щастливец!- Така се определя той. С работа, която обича. С голямо семейство. Със съпруга, която продължава да озарява..

публикувано на 02.10.23 в 09:00

"Неделник" от 1 октомври 2023 година

Поезия, музика и интересни истории. Това е новият "Неделник". Днес, 1 октомври, когато отбелязваме Деня на поезията ни гостува видинчанинът Нинко Кирилов с новата си книга с поезия. Стихосбирката се нарича – „Портокал“ . Представянето е на 9 октомври в бар Kick's. За това как мина лятото за децата в село Остров , разказва..

публикувано на 01.10.23 в 13:53