Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Мис Северозапад" има сериозни планове за бъдещето

Грети Къшева: Бих посъветвала всички момичета да се усмихват!

| Интервю
3
Снимка: личен архив

Преди месец във Видин се състоя конкурсът "Мис и Мистър Северозапад 2023". Титлата "Мис Северозапад" спечели 19-годишната Грети Къшева от Бяла Слатина. Тя е първа подгласничка на местния конкурс в родния град и факта, че не го печели, я надъхва да се запише за участие в "Мис Северозапад". Грети признава, че никога не е била фен на конкурсите за красота. 

"Ако знаех какво ще се случи, по-рано щях да започна с тези конкурси, защото изживяването е невероятно. Има много емоция, много тръпка. Ако някой се колебае да участва в конкурси, заради сценична треска, заради някакви притеснения - бих му казала изобщо да не се колебае и да си пробва късмета, защото няма какво да загуби, единствено плюсове могат да се извлекат от това нещо..."   

Според Грети не само красотата и чара са ѝ помогнали да спечели "Мис Северозапад".

"Може би, на първо място бих сложила височината ми - 184 см. Иначе не знам, отдавам го на това, че имам някаква харизма. Но като цяло бих посъветвала всички миски и всички момичета, които са в тази сфера - да се усмихват, защото вече участвах в три конкурса, и на трите конкурса виждам момичета, които не се усмихват, изглеждат много отчаяни..."



Може би фактът, че момичетата не са усмихнати, се дължи на това, че в последните години има тенденция девойките да не се усмихват. Грети признава, че не е от тях.

"Аз не съм в тренда. На повечето ми снимки можете да ме видите усмихната, защото няма по-хубаво нещо от това да видиш един човек в социалните медии, който е усмихнат, лъчезарен..." 

Дни след "Мис Северозапад", Грети замина за столицата и участва в конкурса "Мис България 2023", в който 20 претендентки от цялата страна се бориха за титлата. 

"Беше доста вълнуващо, защото имаше много места, на които правихме снимки. Беше много интересно да съм част от целия този процес. Не очаквах, честно казано, да бъде толкова интересно да вникна в нещата и да видя всичко зад кулисите, зад кадър, както се казва. Беше изключително приятно, защото създадох нови приятелства и видях как стоят нещата от другата страна."

Грети отскоро е приета да учи "Медицинска козметика" в столицата. Това е професията, с която иска да се занимава занапред. А за модата казва, че може да бъде просто нейно хоби.  

Дали Грети ще продължи по пътя си в света на модата, времето ще покаже. Но едно е сигурно - тя определено има данни да бъде модел. Ние ѝ желаем успех с каквото и да се захване! 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Музикална зона" в деня на незрящите: Тъмни очила и песен

“Добротата е език, който глухият може да чуе и слепите могат да видят! ” / Марк Твен / На 13 ноември се отбелязва Международния ден на слепите хора и Световния ден на добротата. Двата дни неслучайно са на една дата, защото отношението към различните изразява съчувствие и човешка доброта. Слепите хора се нуждаят от подкрепата на зрящите, а зрящите добри..

публикувано на 13.11.23 в 09:00

Видинчани благодариха на шампионката Йоана Георгиева с крупно дарение

Най-добрата българска състезателка по кану-каяк в момента - видинчанката Йоана Георгиева, получи неочаквана награда за своите постижения. Група видинчани събраха и дариха на световната шампионка в знак на признателност 10 000 лева.  2023-а е най-успешната засега година за Йоана Георгиева. Тя спечели два медала - златен и сребърен, от Световното..

публикувано на 28.09.23 в 11:37

В „Музикална зона" слушаме Джордж Бейкър Селекшън

    Нещо много приятно ще ни се случи на 11 септември преди обед! На прозореца ни почуква един бял гълъб. И тази птица, символ на чистотата  на човешката душа, ни припомня една популярна песен от 70-те години на миналия век.   "Una paloma blanca" и групата "George Baker Selection"  ще ни донесат  много настроение в септемврийския предиобед...

публикувано на 11.09.23 в 09:00

В Международния ден на театъра слушаме Тодор Колев в "Музикална зона"

Ако не ти е писано да си актьор или музикант, не ти остава друго, освен да се радваш на дарените с тези таланти. Един от хората, който ги притежаваше и който не спира да ни възхищава, е човекът с "опасния чар"- Тодор Колев. И в театъра, и в киното, и от телевизионния екран, и с неговите песни, в които се казва всичко за нас и за живота ни. Той..

публикувано на 27.03.23 в 09:00

"Музикална зона": Песни с красиви женски имена

В женския месец  слушаме песни с красиви имена на жени. Такива са песните и в днешната „Музикална зона“- песни на различни езици, посветени на различни женски имена. Марина, Наталия, Ирена, Анжела, Моника- имаме ги всичките в нашия екип, остава и да разберем какви са техните носителки. Знаейки името на човек, можем да разберем неговия характер, скрити..

публикувано на 20.03.23 в 09:40

„Музикална зона“: Сръбски песни с женски имена

   Продължаваме тенденцията до края на капризния женски месец всеки понеделник в „Музикална зона“ да слушаме песни с имена на жени. Днес сме на вълна „сръбска песен с име на жена“. Bcяĸa жeнa имa нeпoвтopим xapaĸтep, изгapящa ycмивĸa и yниĸaлeн нaчин нa oбичaнe. Heзaвиcимo как ce ĸaзвa, вaжнo дa е дapявaна c дoбpo oтнoшeниe, зaщoтo тaм, ĸъдeтo жeнитe ca..

публикувано на 13.03.23 в 09:50

Предосмомартенска „Музикална зона“: български песни с имена на жени

  В женския месец сме, в който има и празнични мартенски дни, следователно и по- малко работа, затова си заслужава да се поотпуснем и да се поглезим с нещо по-така – хем хубаво, хем женствено. Реших до края на женския месец март всеки понеделник в „Музикална зона“ да слушаме песни с имена на жени, които се пеят на различни езици.    Днес,..

публикувано на 06.03.23 в 09:45