Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледни пакети ще зарадват деца от община Кула

3
Снимка: Северозапазване

Благотворителна коледна кампания "Бъди човек" се провежда за шеста поредна година в Кула. За първи път обаче инициативата на сдружение "Северозапазване" е насочена към най-малките жители на общината. Целта е да да бъдат подпомогнати деца в неравностойно положение. Над 50 са пакетите, които ще бъдат разпределени, обясни доброволецът Ива Методиева:

"Тази година решихме да зарадваме най-малките в общината - дечицата. Имаме включени 30 семейства в тазгодишния списък с дарения и ще зарадваме над 50 дечица. В момента имаме над 55 по списък, но понеже събрахме доста неща, благодарение на Община Кула, на страшно много дарители, хора с добри сърца, и може би ще зарадваме още 10 деца с един родител, от социално слаби семейства. Получихме страшно много лакомства, дрешки, имаме дори две детски колички, имаме много плодове. Ще получим лекарства от първа необходимост за семействата."

Във всеки пакет ще има коледна картичка, създадена от учениците от училището и децата от детската градина в град Кула, добави Ива Методиева.

Децата, които ще бъдат подпомогнати, са от няколкомесечни бебета до 18-годишни. Определени са с помощта на служителите на "Социални грижи", които познават децата и техните потребности.23-годишната Изабел Цветанова и нейното семейство са сред редовните участници в кампанията. Младата жена смята, че чрез дарителството всеки човек, който има любов в сърцето си, може да я предаде и на някой друг.

"Участваме всяка година, съответно шеста поред. Съдействаме чрез закупуване на хранителни продукти, в зависимост от необходимостта - дрехи, играчки, колички за бебета, и се опитваме да дадем на някой надежда, че може да дойде нещо по-добро, хората да бъдат по-щастливи и с цел да ги зарадваме. Съответно към настоящия момент имаме информация, че целта на кампанията е изпълнена, събрани са повече неща като хранителни продукти и всякакви други неща за едно семейство с деца."

Всички коледни пакети ще бъдат раздадени до края на деня, за да зарадват над 50 деца и техните семейства преди празниците, но и да им вдъхнат вяра и надежда в бъдещето.

Галерия

Вижте още

За събитията във фондация "Подкрепа за реализация" през февруари

В "Едно" представяме събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация" - Видин  през месец февруари.  На 19 февруари почетоха паметта на Апостола на свободата. Посветиха занимания в Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца "Митрополит Неофит" на делото на Васил Левски. "През цялата седмица мога да кажа по време..

публикувано на 23.02.24 в 14:54

Денталната грижа при домашните любимци

Както ви бяхме обещали в края на януари, веднъж в месеца, ще си говорим със специалист по теми, засягащи нашите домашни любимци. Днес ще си говорим за денталната грижа при четириногите , защото точно както хората, кучетата и котките, също се нуждаят от здрави зъби и венци, за да се хранят нормално и да се предотвратят по-сериозни заболявания...

публикувано на 23.02.24 в 14:00

Любомир Маринов, ювелир: "Всяко едно бижу е предизвикателство"

Модерното движение в бижутерията започва в края на 40-те години, след Втората световна война. Тогава отново се появява интересът към бижутерията като изкуство.  Днес има все повече ръчно изработени бижута, като те са вече не само хоби, но и професия.  "Занаятът ми е наследствен, от баща ми и работим заедно", обясни Любомир Маринов , който..

публикувано на 23.02.24 в 12:30

Атлас представя недвижимите културни ценности в България

Атлас на недвижимите културни ценности в България е достъпен на интернет страницата на Националния институт за недвижимо културно наследство . Дигиталната карта е ефективен инструмент , който ще подпомогне работата на експертите от института, като същевременно публично достъпната информация би могла да е полезна и на по-широк кръг от..

публикувано на 23.02.24 в 12:00

Ден на мъжкото здраве в Козлодуй

Ден на мъжкото здраве ще се проведе днес, 23 февруари, в Козлодуй . Безплатни прегледи ще извършат лекарите от клиниката по урология на Александровска болница д-р Христо Христов и д-р Живко Христов. Инициативата е на Фондация "Искам бебе" и мото клуб "Nucklears", с подкрепата на Община Козлодуй и местната болница. "Фондация "Искам бебе"..

публикувано на 23.02.24 в 08:25

Венцислав Николов, треньор по водна топка - за развитието на спорта във Враца

73-годишният треньор по водна топка Венцислав Николов гостува днес в "Думата имат старейшините" . Той е от Враца, завършил е Националната спортна академия, с треньорство се занимава от 70-те години на миналия век. Бил е и учител по физическо, също и директор на общинско предприятие по спорт и туризъм и до ден днешен продължава да тренира деца в..

публикувано на 22.02.24 в 16:55

Свърши ли зимата и каква пролет очакваме

Температурите през деня трайно са над нулата, захлаждането е от време на време, но не е свързано с отрицателни температури и снеговалежи.  Температурите в края на февруари в Северна България и Видин е възможно да стигнат 17-20 градуса, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев. "Топла зима. При всички положения до края на месец февруари ни..

публикувано на 22.02.24 в 16:00