Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледна украса радва видинчани за втора година

Снимка: Радио ВИДИНАко искате да си направите снимка за спомен за коледния ви албум, ще можете да го направите от днес, не само на площада във Видин, но и пред заведение в града, където всеки минувач би могъл да се възползва от тематична украса. Инициативата е на Малвина Аристотелова, собственичка на заведението. За втора поредна година нейната идея радва малки и големи. Защо го прави и винаги ли е важно човек да прави нещо, за да печели някой лев или е по-важно то да радва всички?

"Идеята е да се радват всички и малки, и големи, и хората, които идват от другите градове да са щастливи и да допринесем за коледния дух, и да се чувстваме прекрасно в родния си град... Най-добрата печалба е да зарадваш някой и да получиш в замяна усмивка. Ние затова го правим. Всеки може да се снима, те ще бъдат тук целия декември."

Докато си говорех с Малвина пред украсата, виждах любопитните лица на минувачите, които бързаха да се придвижат в студената утрин, тръгнали по задачи, малко намръщени, но въпреки всичко украсата на Малвина успяваше да докара усмивка на лицата им.

"Разбира се, усеща се вече празнично настроение, хубаво е... Бих се снимала с внуците... Много е хубава... Да, хубава е... Създава настроение - красота... Впечатляват ме такива неща, да."

Ето, че не е нужно да притежаваме нещо, за да му се радваме, така както бихме могли да се порадваме на красивата градина на съседа ни, нищо че е негова. Правете повече неща, които ви правят истински щастливи, но защо не да правят щастливи и другите.

БНР подкасти:

Вижте още

За събитията във фондация "Подкрепа за реализация" през февруари

В "Едно" представяме събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация" - Видин  през месец февруари.  На 19 февруари почетоха паметта на Апостола на свободата. Посветиха занимания в Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца "Митрополит Неофит" на делото на Васил Левски. "През цялата седмица мога да кажа по време..

публикувано на 23.02.24 в 14:54

Денталната грижа при домашните любимци

Както ви бяхме обещали в края на януари, веднъж в месеца, ще си говорим със специалист по теми, засягащи нашите домашни любимци. Днес ще си говорим за денталната грижа при четириногите , защото точно както хората, кучетата и котките, също се нуждаят от здрави зъби и венци, за да се хранят нормално и да се предотвратят по-сериозни заболявания...

публикувано на 23.02.24 в 14:00

Любомир Маринов, ювелир: "Всяко едно бижу е предизвикателство"

Модерното движение в бижутерията започва в края на 40-те години, след Втората световна война. Тогава отново се появява интересът към бижутерията като изкуство.  Днес има все повече ръчно изработени бижута, като те са вече не само хоби, но и професия.  "Занаятът ми е наследствен, от баща ми и работим заедно", обясни Любомир Маринов , който..

публикувано на 23.02.24 в 12:30

Атлас представя недвижимите културни ценности в България

Атлас на недвижимите културни ценности в България е достъпен на интернет страницата на Националния институт за недвижимо културно наследство . Дигиталната карта е ефективен инструмент , който ще подпомогне работата на експертите от института, като същевременно публично достъпната информация би могла да е полезна и на по-широк кръг от..

публикувано на 23.02.24 в 12:00

Ден на мъжкото здраве в Козлодуй

Ден на мъжкото здраве ще се проведе днес, 23 февруари, в Козлодуй . Безплатни прегледи ще извършат лекарите от клиниката по урология на Александровска болница д-р Христо Христов и д-р Живко Христов. Инициативата е на Фондация "Искам бебе" и мото клуб "Nucklears", с подкрепата на Община Козлодуй и местната болница. "Фондация "Искам бебе"..

публикувано на 23.02.24 в 08:25

Венцислав Николов, треньор по водна топка - за развитието на спорта във Враца

73-годишният треньор по водна топка Венцислав Николов гостува днес в "Думата имат старейшините" . Той е от Враца, завършил е Националната спортна академия, с треньорство се занимава от 70-те години на миналия век. Бил е и учител по физическо, също и директор на общинско предприятие по спорт и туризъм и до ден днешен продължава да тренира деца в..

публикувано на 22.02.24 в 16:55

Свърши ли зимата и каква пролет очакваме

Температурите през деня трайно са над нулата, захлаждането е от време на време, но не е свързано с отрицателни температури и снеговалежи.  Температурите в края на февруари в Северна България и Видин е възможно да стигнат 17-20 градуса, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев. "Топла зима. При всички положения до края на месец февруари ни..

публикувано на 22.02.24 в 16:00