Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна ремонт на моста в Горна Кремена

2
Снимка: Жоро Александров

Започна дългоочакваният ремонт на моста в мездренското село Горна Кремена.

Съоръжението се ремонтира със средства от Агенция "Пътна инфраструктура", като дейностите ще бъдат извършени от врачанската фирма "Гарант 90-Цонев и Сие" ООД.

За цялостното обновление на моста са предвидени около 350 000 лева, които на практика ще отидат за изграждане на ново съоръжение.

Припомням, че ремонтът стана наложителен след отбиването на трафика заради изграждането на скоростния път между Мездра и Ботевград, а преминаващите тежки превозни средства компрометираха съоръжението. От пътната агенция обявиха обществена поръчка, а след това беше подписан договор с фирмата, класирана на второ място, след като победителят в надпреварата се отказа.

Предполагаемият срок за извършване на строителните дейности е 60 дни, което означава, че в началото на март може да се очаква пускането на обекта в действие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Международен младежки музикален форум започва във Враца

33-то издание на Международния младежки музикален форум започва във Враца.  Програмата на легендарния музикален фестивал е още по-пъстра и многообразна, с участието на талантливи музиканти, лауреати на престижни конкурси, както и наложили вече имената си инструменталисти и певци, в поредица от концерти на Симфониета-Враца в градската концертна..

обновено на 22.05.24 в 20:22

Снимката на 22 май 2024 година

МВР прави всичко необходимо, в рамките на неговата компетентност, за максимално облекчаване на трафика на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат. Това каза заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев пред медиите след  среща с представители на транспортния бранш  във връзка с трафика на пункта...

публикувано на 22.05.24 в 18:05

Отчуждават имоти за обхода на Оряхово

Решение за отчуждаване на имоти - частна собственост, необходими за изграждането на обход на град Оряхово , взе Министерски съвет на свое заседание днес, съобщават от правителствената пресслужба. Обходът е част от проекта за второкласния път  Мизия - Оряхово - Крушовене. Имотите се намират в землищата на град Оряхово, селата Лесковец и Селановци,..

публикувано на 22.05.24 в 17:36

МВР ще съдейства за облекчаване трафика на Дунав мост при Видин

МВР прави всичко необходимо, в рамките на неговата компетентност, за максимално облекчаване на трафика на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат. Това каза заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев пред медиите след среща с представители на транспортния бранш във връзка с трафика на пункта, съобщава..

публикувано на 22.05.24 в 17:29

Нов младежки център бе открит в Монтана

Новопостроената сграда на младежкия център в Монтана  бе открита с  празничен водосвет  . Сградата е със застроената площ е 1400 кв. В нея има административни офиси, кабинети, библиотека, читалня, семинарна зала с капацитет 20 места, голяма зала с капацитет 80 места, салон за танци и гимнастика, хотелска част с 15 стаи, 2 мини боулинг писти в..

публикувано на 22.05.24 в 17:10

Заради баловете забраняват паркирането в центъра на Видин в следобедните часове

Преустановява се паркирането в синята зона до читалище "Цвят" във Видин за времето от 15:00 ч. до 21:00 ч. в периода 22-29 май, съобщават от Община Видин. Заповедта е на кмета на общината, във връзка с абитуриентските балове и събитията за 24 май.  Няма да може да се паркира от кръстовището на ул. "Бдин" и ул. "Княз Борис I" до кръстовището с ул...

публикувано на 22.05.24 в 16:41

Седми случай на коклюш в Монтана

Двегодишно момиченце от Монтана е с коклюш. Това е седмият случай в региона за тази година. Случаят е регистриран през миналата седмица, уточняват от Регионалната здравна инспекция. Двегодишното момиченце не е ходило на детска градина и по този начин контактните лица са ограничени, допълниха от хигиенната инспекция.   Заболяването е протекло..

публикувано на 22.05.24 в 13:37