Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима души пострадаха при катастрофа между Враца и Криводол

Снимка: Радио Видин

Трима души са получили различни наранявания след катастрофа между два автомобила вчера, 9 януари. Инцидентът е станал на пътя между Враца и Криводол около 06:20 часа. Пробите за алкохол и наркотични вещества на шофьорите са отрицателни. Образувано е досъдебно производство.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Йоана Георгиева

Снимката на 7 август 2024 година

Йоана Георгиева заслужи място на полуфиналите на 500 метра едноместен каяк на при дебюта си на Олимпийски игри. В първата четвъртфинална серия видинчанката завърши на трето място с време 1:51.74 м. До средата на дистанцията Йоана се движеше пета, но след това увеличи скоростта и се пребори за третата позиция в гонката. Със заповед на..

публикувано на 07.08.24 в 18:00

Съд наказа със затвор трафикант на мигранти във Врачанско

Съдът наложи е фективно наказание „лишаване от свобода“ и глоба на мъж за незаконно подпомагане на мигранти във Врачанско .  На 2 юни тази година, на околовръстния път на Враца, в местността Дърводелци, обвиняемият използвал товарен автомобил, за да подпомогне 17 чужденци от Сирия и Ирак да преминат нелегално в страната. Сред мигрантите, които не..

публикувано на 07.08.24 в 16:35
Снимката е илюстративна

Детска кухня помага на бедни семейства в Лом

Започна проектът „Детска кухня“ , който се реализира от Агенцията за социално подпомагане и Община Лом, съобщават от местната управа. Целта е осигуряване на здравословно и пълноценно хранене на деца от 10 месеца до 3 години, които са от: • семейства без доходи или с ниски доходи, които не са в състояние или са в затруднение да осигурят здравословно и..

публикувано на 07.08.24 в 14:24

Голяма авария остави Лом без вода

Голяма авария остави Лом и околните села без питейна вода днес. Авария на напорния водопровод от село Добри дол е причина град Лом и прилежащите села днес да нямат питейна вода. Според информация от община Лом спукана тръба при помпената станция е причина за това. На среща с кмета на Лом е управителя на ВиК Монтана. От водното дружеството се..

публикувано на 07.08.24 в 13:00

3600 са нарушенията на пътя в Монтанско през юли

Общо 3600 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани в област Монтана през юли. Над 2000 от тях са за превишена скорост. През месеца всеки ден е имало специализи рани полицейски операции за безопасност на движение по пътищата. Почти всяко второ нарушение, констатирано от пътните полицаи в област Монтана през юли, е за..

публикувано на 07.08.24 в 13:00

Обвинени за побой жени във Враца остават в ареста

Районен съд – Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо три жени . Две от тях са обвинени за причиняването на тежка телесна повреда (загуба на далак) на 23-годишна врачанка, а третата - за подбудителство и подпомагане.  Престъплението е извършено вечерта на 31 юли т. г. в ж.к. „Дъбника“ във..

публикувано на 07.08.24 в 11:45

Читалището в Ослен Криводол организира екскурзия за деца

Деца от Ослен Криводол посетиха средновековната крепост "Боженишки урвич" край Ботевград . Инициативата се организира от Народно читалище ”Развитие 2022” в мездренското село. Децата имаха възможност да се срещнат с археолози, които им разказаха повече за историята на региона. Учениците посетиха древен параклис, катериха се по скалните образувания,..

публикувано на 07.08.24 в 11:22