Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече са новородените деца през 2023 година в Мездра

3
Снимка: Община Мездра

Повече деца са родени в Многопрофилната болница в Мездра през миналата година в сравнение с 2022-ра. Новородените през миналата година са 95 - 54 момчета и 41 момичета. Предходната година новородените са били 76, съобщиха от Община Мездра по повод Деня на родилната помощ, отбелязван по традиция на 21 януари. Поздрав към екипа на акушеро-гинекологичното отделение е отправен от представители на Община Мездра, доброволци от общинската организация на Български червен кръст (БЧК) и членове на Клуб „Български младежки червен кръст и приятели на Искърското дефиле“ към училището в Зверино. За нуждите на отделението са дарени комплекти спално бельо. Подаръци са предоставени и за четирите деца, родени в болницата в Мездра от началото на година.

По публикацията работи: Анжела Каменова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Ремонтират пътя Моравица-Мездра

До дни ще започне ремонт на  общинския път Моравица – Мездра, който е използван за обходен маршрут на трафика до София, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР във Враца главен инспектор Христо Димитров. Той припомни, че след сигнално писмо, изпратено до  община Мездра, са предприети нужните спешни мерки за..

публикувано на 08.10.24 в 08:27
ВиК- Враца

Възможни са проблеми с водоподаването във Враца

От „Водоснабдяване и канализация" ООД – Враца предупредиха своите потребители, че във вторник, 8 октомври, е възможно да има проблеми с водоподаването в града под Околчица.  От дружеството го обясниха с необходимостта от извършване на ремонтни дейности в пречиствателна станция за питейни води към хидровъзел „Среченска бара". А това щяло да ограничи..

публикувано на 08.10.24 в 08:16

Над 150 глобени шофьори за нарушаване на забраната при Петрохан

Средно по два тира на ден са нарушавали забраната за преминаване в определени часове през прохода „Петрохан". Глобените шофьори са 164 за по-малко от четири месеца, отчетоха от „Пътна полиция" Монтана Тировете през прохода „Петрохан" бяха пуснати в посока Монтана за София от 24 юни. Това се наложи заради ремонтните дейности по високоскоростния път..

публикувано на 07.10.24 в 18:24

Наградиха живите кметове на Бойчиновци

Наградиха с почетни значки 46 кметове в община Бойчиновци. Поводът е 50 години от обявяването на Бойчиновци за град. На 7 октомври е празникът на общината. Бойчиновци получава градския си статут на 17 септември 1974 година. Преди 50 години в общината са живеели 19 000 души, а сега са 9 000.  На тържествена сесия кметът Светлин Сретениев връчи..

публикувано на 07.10.24 в 18:09

Снимката на 7 октомври 2024 година

Родители сами се грижат за детската площадка в парк  "Владикина Бахча"   във Видин . Те предпочитат да останат анонимни. Ръководството на  "Ел Би Булгарикум"  дава старт на обещаното модернизиране на производствената база във Видин, съобщават от Министерството на икономиката и индустрията. Държавата трябва спешно и с конкретни мерки да..

публикувано на 07.10.24 в 18:00
Димитър Велков и Михаил Миков от

Михаил Миков и Димитър Велков: Държавата спешно да се намеси за магистралния водопровод на Видин

Държавата трябва спешно и с конкретни мерки да се намеси в решаването на проблема с магистралния  водопровод от Сланотрън, който снабдява Видин с питейна вода. Това коментираха на съвместна пресконференция днес Михаил Миков и Димитър Велков от "Справедливост за Видин". Заради лошото състояние на този водопровод, има постоянни разливи на питейна..

публикувано на 07.10.24 в 16:15

Започва модернизиране на производствената база на „Ел Би Булгарикум“ във Видин

Ръководството на "Ел Би Булгарикум" дава старт на обещаното модернизиране на производствената база във Видин , съобщават от Министерството на икономиката и индустрията.  С лужителите на държавното млекопреработвателно предприятие са получили и по-високи заплати за месец септември.   Обновяването на производствената база ще бъде извършено..

публикувано на 07.10.24 в 15:16