Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на мъжкото здраве в Козлодуй

Снимка: Фейсбук


Ден на мъжкото здраве ще се проведе днес, 23 февруари, в Козлодуй. Безплатни прегледи ще извършат лекарите от клиниката по урология на Александровска болница д-р Христо Христов и д-р Живко Христов. Инициативата е на Фондация "Искам бебе" и мото клуб "Nucklears", с подкрепата на Община Козлодуй и местната болница.

"Фондация "Искам бебе" се фокусира главно върху жените, върху репродуктивното здраве на жената, а пък много малко сме обръщали внимание какво се случва с мъжете. Поради тази причина се обърнахме към д-р Христови, които вече извършиха безплатни прегледи във Видин, и те доста радушно приеха идеята да се случи това нещо и в Козлодуй...", каза координаторът на фондация "Искам бебе" за Северозападна България Здравка Гергова. 

Прегледите ще се извършват с модерна апаратура, която позволява откриването на заболявания в много ранен стадий. Предварителна подготовка от страна на пациентите не е необходима, обясниха д-р Христо Христов и д-р Живко Христов: 

"Урологичният преглед е безболезнен и обикновено не изисква някаква специална подготовка от пациентите. Целта на тези прегледи е да се изследва отделителната система на човешкото тяло и всички нейни части - бъбреци, уретерът и пикочен мехур, и съответно да бъдат диагностицирани, и да бъдат изключени нарушения, засягащи тези органи. Това става с медицинска техника - ехограф, с който можем да оценим проблемите на тези органи."

Прегледите ще се проведат от 09:00 до 15:00 часа, в МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Козлодуй. За записване на час е обявен телефон: 0876 33 96 11.

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Велина Каменова, началник отдел

Велина Каменова, социален работник на годината: Работата ни е много динамична и отговорна

Велина Каменова е от хората, за които професията е кауза и призвание. Началник е на отдел "Социална закрила" в Дирекция "Социално подпомагане" - Кула . Сред всички номинирани в страната, именно тя е избрана за социален работник на 2023 година в категорията за началник на отдел "Социална закрила" .  Наградите са връчени в Агенцията..

публикувано на 12.04.24 в 15:39

12 април - Международния ден на първия полет на човек в Космоса

На 12 април отбелязваме Международния ден на първия полет на човек в Космоса - Юрий Гагарин . Неговият полет се случва през 1961 година. Къде е сега космонавтиката и къде е България на космическата карта? Отговор на този въпрос търсим от д-р Светослав Александров , създател на сайта Космос.бг. "Напоследък се забелязва сериозна активност,..

публикувано на 12.04.24 в 14:29

"Иновации в действие" в час по история в езиковата гимназия във Видин (снимки+видео)

Нови методи на преподаване представиха в Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ във Видин , която е включена в националната програма „Иновации в действие“. Преподаватели и ученици от три училища, с които си партнират - Иновативно училище „Васил Левски“ от град Ардино и училищата от село Драгоево, община Велики..

публикувано на 11.04.24 в 17:26

В Кула трябва да събират повечето отпадъци разделно

Община Кула отчете изпълнението на програмата за управление на отпадъците през 2023 година. Документът е изготвен и приет още през 2021 година от Общинския съвет. Всяка година се приема отчетът за изпълнението на програмата за предходната година, обясни Габриела Лалова- експерт в отдел "Екология" на община Кула. Целта на общинската..

публикувано на 11.04.24 в 15:35

В Мездра търсят преброители на бездомните кучета

Хора, които биха се включили безвъзмездно в преброяване на бездомните кучета, търси Община Мездра. За преброяването са необходими четирима души, които ще работят по двама в екип. Единият от екипите ще брои бездомните кучета в град Мездра, а другият - в населените места на общината.  "Основното изискване е да имат някакъв опит в..

публикувано на 11.04.24 в 15:25

Ученици от езиковата гимназия във Видин отбелязаха Седмицата на гората

"Гората е живот и споделена отговорност" под това мото премина тази година Седмицата на гората. Горските стопанства по места отбелязаха празника с различни прояви. ДГС- Видин организира прояви съвместно с ГПЧЕ "Йордан Радичков". "Бяхме подготвили няколко мероприятия с децата. Първо им беше изнесена една презентация представяща естеството на..

публикувано на 11.04.24 в 15:05

Дариха герба на България на Община Берковица

Гербът на Република България, ръчно изработен от масивно дърво краси Заседателната зала на Община Берковица. Дърворезбата е с дълбок релеф и ясно изразени детайли, а за нейната направа е използвана липова дървесина. Гербът е подарък от председателя на Общински съвет - Берковица  Иван Кирилов.  Изработката е дело на дърворезбаря Чавдар Антов,..

публикувано на 11.04.24 в 15:00