Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пролетни усмивки" за деца в неравностойно положение в Монтанско

Силви Георгиев
Снимка: Фейсбук


Шампион по брейк направи безплатни прически на деца в неравностойно положение от села в Монтанско. Силви Георгиев, който е ръководител на танцова формация "Денс машин" при Младежки дом - Монтана и професионален фризьор, успя да  усмихне над 20 момичета и момчета. Идеята за инициативата "Пролетни усмивки" дошла от Силви, а секретарят на читалището в село Долно Белотинци Рени Йорданова помогнала с организацията и мястото за нейното провеждане. 

"Много добре беше посрещната. Аз първо говорих с родителите, но и децата останаха очаровани. Затова цялата инициатива нарекохме "Пролетни усмивки". Повечето от децата са деца в неравностойно положение, най-малкият беше на 3 годинки. Първият, който седна смело на стола. Аз много се радвам, че има такива млади хора, будни хора, които искат да направят нещо. Много рядко срещам такива хора - млади, раздаващи се хора. Страхотен е... Самата инициатива за мен е огромна работа, аз съм възхитена. Имаше едно дете, 7-и клас, за първи път виждаше фризьор... Страхотни са децата, но за да са така децата, един човек е допринесъл за цялото това нещо."
Снимка: Фейсбук
Силви Георгиев също сподели впечатленията си от срещата с децата и радостта им от новите прически. 

"Децата искаха прически от най-новата мода - с бръснения, с чертички, на всеки каквото искаше, сме го изпълнили. Нямаше и много претенции, разбира се, децата са скромни... Това е позитивна енергия, която ти връща усмивката. Знаеш, че този ден не е минал напразно и си дал нещо. Това, с което разполагаш, понеже аз с това разполагам, мога да подстригвам, затова него правя. Толкова хора съм подстригал без пари, защо да не го направя един ден за деца в нужда."

Силви Георгиев искал да разкрие на децата и магията на брейка. Времето обаче не стигнало, затова брейкарят фризьор отново ще гостува в Долно Белотинци и заедно с момчетата от танцова формация "Денс Машин" планират да изнесат концерт. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Какви са ползите от членството в Евросъюза за развитие на сектор "Строителство"

Всички държави членки на Европейския съюз имат полза от това да са част от единния пазар и да се справят заедно с общите предизвикателства, свързани с миграцията, тероризма и изменението на климата, както и от по-конкретни неща, като по-добра транспортна инфраструктура, модернизирани и цифровизирани обществени услуги и авангардно медицинско лечение...

публикувано на 09.05.24 в 14:32

Цветана Василева от Железна - за любовта към музиката и килимарството

Цветана Василева от чипровското село Железна гостува в "Думата имат старейшините". Тя е на 84-годишна възраст, пяла е повече от 50 години и спокойно може да се каже, че музиката е в кръвта ѝ. Дълго време е ръководила местната певческа група "Здравец", която има успехи на международни и национални фестивали. За жените във формацията казва, че са..

публикувано на 09.05.24 в 14:00

Доволни ли са видинчани от ремонтираното платно на булеварда в града

Ремонтираната отсечка на видинския булевард "Панония" във Видин поема част от трафика в града вече около две седмици. Хората до толкова бяха свикнали със затвореното пътно платно, че дни след дългоочакваното му отваряне някои водачи продължаваха да влизат в насрещното движение. Да припомним, ремонтът започна в началото на август 2023 г. и в края..

публикувано на 09.05.24 в 13:00

Неправителствена организация насърчава към обществена активност жени от Северозапада

Фондация "Жените в предприемачеството в България" организира  обучителна работилница в Монтана . Темата е "Гражданското общество и участието на жените в него" , а събитието ще се проведе от 13-и до 16 юни. Фокусът е към Северна и Северозападна България, защото по различни данни на Европейската комисия дамите не участват активно в..

публикувано на 09.05.24 в 10:08

В "Музикална зона" на 09 май 2024 слушаме Ане Софи фон Отер

Днес тя става на 69 г. Шведското мецосопрано има разнороден репертоар – песни, арии из опери и оратории, поп и рок песни. Освен участия в опери на Хендел, Монтеверди и Моцарт, Ане Софи фон Отер издава албуми с Елвис Костело, с кавъри на АББА и композиции от Бени Андершон и Бьорн Улвеус. Популярни са изпълненията и с шведския пианист Бенгт Форшбери..

публикувано на 09.05.24 в 09:00

Ансамбъл "Шевица" представя "В огледалото на водата" във Видин

"В огледалото на водата" ще се огледа в събота вечер публиката във Видин . Едноименният концерт-спектакъл на Представителен фолклорен ансамбъл "Шевица" ще бъде показан на сцената на Драматичния театър. Видин е поредният град, в който танцьорите и певиците гостуват в рамките на своето национално турне. То започва преди година, скоро след като..

публикувано на 08.05.24 в 16:30

Неизпълнен ремонт предизвиква недоволство сред живущите на улица "Константин и Фружин" във Видин

Видинската улица "Константин и Фружин" да бъде преименувана на "40 години надежда" . Предложение за това смятат да отправят до Община Видин живущите там и по този начин да изразят недоволството си от факта, че вече 40 години чакат да бъде извършен ремонт на улицата им, разкопана през 80-те години за изграждане на канализация на квартал "Бонония"...

публикувано на 08.05.24 в 15:00