Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След репортаж на Радио ВИДИН: Почистват района около видинския блок "Кокиче" 

3
Снимка: Радио ВИДИН

Започна почистване и благоустрояване в района на блок "Кокиче" във Видин. След като в началото на март ви разказахме за проблемите с чистотата и общото състояние на предблоковото пространство, а директорът на Общинското предприятие по чистотата Емилиян Евтимов се ангажира проблемите да бъдат решени, отново посетихме района, за да проверим как се е променил обликът му. Премахнати са дънери на изкоренени преди време дървета, почистени са счупени мазилки и первази, установихме на място. Все още обаче има проблеми. Ето какво казаха по този повод живущи в района:

"Освен че махнаха дънерите след не знам колко години и нищо друго. Чакаме някакво подобрение... Няма никакви грижи, положени за това пространство. От никого... Не е много на ниво... Свикнахме вече."

Благоустрояването в района на блок "Кокиче" ще продължи, обясни Емилиян Евтимов, потърсен отново за коментар. 

"Продължаваме, дори в момента от отдел "Екология" са издали разрешителни за още две дървета, които се намират в същата тази зона. Надявам се другата седмица да успеем да ги премахнем и след като ги извадим ще премахнем и техните дънери и ще продължим с облагородяването... Част от благоустрояването, което го предвиждаме е и поставянето на стандартните, люлеещи се кошчета (за отпадъци - бел. ред.)."

Не само районът на блок "Кокиче", а всички останали райони на града ще бъдат включени в традиционното пролетно почистване на Видин. То ще започне от 8 април, каза още Емилиян Евтимов:

"Стартираме с втори район, който е "Акджамия", "Кумбаир", жк "Бонония". Ще доставим допълнителна техника, както и ако имаме възможност ще доставим и допълнителни четирикубикови контейнери, които са за едрогабаритните отпадъци - те са само за едрогабаритен отпадък, но не и за битов..."

Междувременно започна косенето на тревните пространства във Видин. Първоначално ще бъдат обработени зони с по-голямо движение на пешеходци и автомобили. До две седмици косенето ще влезе в обичайния си график и ще обхване и останалите зелени площи в града. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

TapOut - тренировка, подходяща за всеки

TapOut тренировката е подходяща за всеки човек. Тя тонизира и зарежда, създава настроение и подпомага добрия сън. Това обясни любител треньорът Иван Иванов , който води занимания по TapOut в студио "Силвана в страната на спорта" във Видин .  По професия той е програмист, но противно на общоприетото схващане, заседналият начин на живот не е типичен..

публикувано на 12.07.24 в 13:00

Как да използваме правилно климатиците през лятото

Охлаждането с климатик в горещите летни месеци може да се каже, че един от малкото начини да се спасим от високите температури. На работното място, вкъщи, дори и на път в колата климатикът не е просто екстра, а необходимост, без която трудно може да си представим ежедневието. Като повечето електрически уреди, така и климатикът обаче трябва да се..

публикувано на 11.07.24 в 15:50
Коне без стопанин в парк

Безстопанствени коне обикалят във Видин - крие ли това опасност за жителите

Защо коне се разхождат свободно, без стопанин, в парк "Владикина Бахча" във Видин, а понякога излизат и на булеварда и околните улици?!  Случката е отпреди няколко дни и намери широк отзвук и в социалните мрежи. В парка има детски площадки, заведение, има място за разхождане на кучета, затова и попитахме хората как приемат присъствието на животните на..

публикувано на 11.07.24 в 15:48

За 34-ти път в Белоградчик организират изкачване на връх Миджур

Иван Трифонов е организатор на изкачването на връх Миджур , което тази година ще бъде на 27 юли . Всяка година се провежда последната събота на юли и е включено в туристическия календар на страната. През първата седмица на август пък е покоряването на върха, организирано от видинското туристическо дружество. Според Трифонов това разминаване е..

публикувано на 11.07.24 в 15:31

40 години по-късно: Отново филми под открито небе в Ново село

Лятното кино в Ново село отново отваря врати след 40-годишно прекъсване. Инициативата за това е на група млади хора, свързани с Ново село, които създават сдружението "Киногледка" и си поставят за цел първо в дунавското село, а после и на други места във Видинско да бъдат възстановени прожекциите под открито небе. Идеята им е да бъдат представяни..

публикувано на 11.07.24 в 14:00

Археолози проучват Триумфалната зала в пещерата Магура

Археолози продължават проучванията в най-северната част на Триумфалната зала в пещерата Магура , които започнаха от миналата година. Задачата е да установят хронологията на обитаване на тази част от пещерата, каза д-р Ваня Ставрева от Регионалния исторически музей във Видин.  "Поставили сме си като една амбициозна цел, ако можем да..

публикувано на 11.07.24 в 10:25

В "Музикална зона" на 11 юли 2024 слушаме духови оркестри – 1 част

Голяма част от хората обичат духовата музика. Тя е изключително разнообразна, като в нея дори най-взискателните вкусове могат да удовлетворят своите изисквания. Стилово е балканска, британска, фанфарна, Ню Орлиънс, хип-хоп, фънк, полинезийска, занзибарска. Има състезателни и фестивални духови оркестри. Много от тях изпълняват класическа, народна,..

публикувано на 11.07.24 в 09:00