Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доволни ли са видинчани от ремонтираното платно на булеварда в града

Снимка: Генади Цоков

Ремонтираната отсечка на видинския булевард "Панония" във Видин поема част от трафика в града вече около две седмици. Хората до толкова бяха свикнали със затвореното пътно платно, че дни след дългоочакваното му отваряне някои водачи продължаваха да влизат в насрещното движение. Да припомним, ремонтът започна в началото на август 2023 г. и в края на април тази година беше пуснато движението. 

Придвижването на превозните средства е организирано в две платна, като едното е отредено за паркиране, обособена е и велоалея. Маркировката на ремонтираното шосе се отличава с това, че е силно изразена, за разлика от останалите улици в града. Впечатление правят и изградените изкуствени неравности, т.нар. "спящи полицаи", които целят да бъде намалена скоростта на движещите се моторни превозни средства около пешеходните пътеки. 

Водачите, с които разговаряхме, коментираха, че е създадена сравнително добра организация на движението на ремонтираното пътно платно. По думите им трафикът в града е до някаква степен облекчен. Като проблем обаче посочиха продължилият дълго време ремонт. Надяват се другото платно да бъде обновено в значително по-кратки срокове:

"Добре е, но лошото е, че само от едната страна е ремонтът и много бавно се проточи. Относно изкуствените неравности - нормално е, прав е булевардът, нормално е да ограничат малко скоростта. Нощно време тийнейджърите не им знаеш акъла... Добре е и за колоездачи има, и пешеходните пътеки има там завишено, с катастрофите къде станаха в града е добре да ги има... Като настилка булеварда ще го видим след някой ден, относно изкуствените неравности - трябва да ги има, защото ние българите като шофьори не спазваме нито ограничение, нито нищо и би трябвало това нещо да ги възпира, затова трябва да ги има... Съвсем малко съм карал, за мен е добре. Първо има отстрани за велосипедисти, друго - гърбиците са направени, не като тези стръмните, добре са направени... Хубаво е, обаче другото платно кога? Свършихте парите с първото. Иначе е добре направено, евала, и за колелета има. Навсякъде по света има такива изкуствени неравности, евала, така трябва, аз съм обиколил Африка и Европа, навсякъде съм обиколил..."


Сагата около видинския булевард все още не е приключила, защото всички очакваме той да бъде напълно обновен. Община Видин вече заяви, че се очаква през месец юни да стартира ремонтът и на другото платно на главната пътна артерия. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В „Музикална зона“: Емил Димитров през 60-те

 Познахте ли го? В началото на 60-те години на миналия век Емил Димитров пише първите си песни. Въпреки че младият тогава певец няма завършено академично музикално образование, още с ранните си изпълнения той показва завидни умения и грабва сърцата на много хора. „Скритият талант” не остава незабелязан - както от публиката, така и от критиката. Казват,..

публикувано на 22.07.24 в 09:00

Всички грижи да предадем Богу

Намираме се в Четвърта неделя след Петдесетница , в която си припомняме за великите благоволения на Бог към падналото човечество и се усилваме в любов към Него и Неговото Евангелие. "Когато говорим с нашите близки и те ни разкриват проблемите си, ако ние имаме любов, с внимание изслушваме техните тегоби и съчувстваме на тяхното..

публикувано на 21.07.24 в 08:00

Той идва - "Фантом"-а на Стив Кавана

Романът „Фантом“ на писателя Стив Кавана е от онези, които трябва да започваш с възможно най-малко предварителна информация. Това гарантира не просто интересна история, а истинско шеметно приключение като спускане с екстремно влакче. Той е от романите, в които никога нищо не е сигурно, най-малко пък краят. Тъкмо си мислите, че вече..

публикувано на 19.07.24 в 17:05

Колекцията от малки колички на Гинчо Илиев

В "Професия хоби" днес ви срещаме с Гинчо Илиев , който по професия е шофьор. Хобито му може да се каже, че до голяма степен има нещо общо и с неговата професия, тъй като той е запален колекционер на колички още от ранна детска възраст.  Колекцията му е впечатляваща, в нея може да се видят уникални "находки", както самият той ги..

публикувано на 19.07.24 в 16:30

Симона и любовта ѝ към животните

Симона Момчилова обича животните . Показателно за това са домашните ѝ любимци - котка с четири котенца, и три кучета - пекинез, чау-чау и чаровната Бела.  "На четири години е пекинезът Дейзи . Четири години ни дарява с безусловна любов. Тя е с епилепсия. Купих я и със счупено ребро, и други заболявания. Грижим се за нея, а тя ни дарява с..

публикувано на 19.07.24 в 15:15

Международен етнофестивал за хора със специални потребности се проведе в Майор Узуново

В "Едно" представяме събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация" . В края на юни във видинското село Майор Узуново се състоя IX-ият Международен етнофестивал на хората с увреждания "Балканска среща" . През настоящия месец пък деца и възрастни, които посещават двата центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондацията,..

публикувано на 19.07.24 в 14:30
Съборът на Кадъ боаз се открива утре

Започва международният събор на прохода Кадъ Боаз

Международният събор на прохода Кадъ Боаз започна днес, 19 юли и ще продължи до 21 юли. Границата със Сърбия ще бъде отворена и през трите дни. Официалното откриване ще бъде в събота, от 10.00 часа в българската част. "Поканили сме посланика на България в Сърбия, сръбския посланик в България. Не са потвърдили засега,..

публикувано на 19.07.24 в 11:56