Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 13 май 2024 година

Снимка: Радио Видин

Училища от Северозапада изпратиха випуск 2024. Общо 80 ученици завършиха Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин. За десети път беше връчена статуетката „Криле“, която е наградата на училищното настоятелство. 


Три паралелки в Средно училище "Цар Симеон Велики" във Видин днес чуха за последно училищния звънец. 


Профилираната природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин тържествено изпрати днес 78-те си абитуриенти в присъствието на по-малките ученици, учителите, родители и много гости. 


13 май е Денят на данъчната свобода за 2024 година, съобщават от Института за пазарна икономика. 134 дни са били необходими на работещите българи, за да се издължат на държавната хазна, според икономистите. 


Министерството на земеделието започва информационна кампания за директните плащания през 2024 г. за земеделските производители от цялата страна. Целта е експертите да представят промените при компенсаторните мерки и интервенции в областта на околната среда, агроекологията, биоземеделието и хуманното отношение към животните. В рамките на кампанията фермерите ще получат информация за новостите в Стандартите за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние и отговор на въпросите си. Кампанията ще се проведе във всички области на страната до 22 май.

Дирекция "Бюро по труда" (ДБТ) - Берковица обявява прием на заявления по проект "Младежка заетост+". Ще бъдат разкрити пет работни места на длъжност „технически сътрудник“, с място на работа Община Берковица и кв. "Раковица".


Вълнуващ празник бе изпращането на випуск 2024 в Лесотехническата професионална гимназия (ЛПГ) в Берковица. С любимото училище се сбогуваха учениците от специалностите  "Механизация на горското стопанство" и "Ловно и горско стопанство".


Специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата стартира днес, съобщават от МВР. В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия, пътни възли, кръстовища и основни пътни артерии в страната. Те ще използват пълния набор от технически средства за контрол на скоростта и осъществяване на проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. 

Седмица на отворените врати ще се проведе от 13-и до 18 май в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин. По този начин културната институция ще отбележи Националната библиотечна седмица.


Атракционното влакче във Враца ще продължава да работи  по разписание. Началната спирка на влакчето е пред Билетния център на площад „Христо Ботев“, като ще се движи до „Долна лифтена станция“ (преди село Згориград), а крайната спирка отново е централният площад. 


По публикацията работи: Анжела Каменова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 23 май 2024 година

С тържество и спортни игри в салона на читалище "Образование"  в село Арчар  учениците от СУ "Христо Ботев" отбелязаха 130 години от идването на швейцарските учители в България.   Децата бяха разделени на отбори в две възрастови групи и се включиха в различни надпревари, посветени на 17 май-  Деня на българския спорт. Министерският съвет одобри..

публикувано на 23.05.24 в 18:10

Пешеходната зона на Враца с приз за най-добър проект, променящ регионите

Пешеходната зона на Враца получи приз за най-добър проект, променящ регионите, съобщиха от общинската управа.  Това е поредното признание за обновия булевард "Никола Войводов", наричан от местните с ласкаво "Пробива".  Преди месеци пешеходната зона беше отличена за модерния облик и в страната. Враца и още 4 града ще представляват България..

публикувано на 23.05.24 в 16:34
В с. Зверино ще облагородят детските площадки

Облагородяват мездренски села по програма ”Малки местни инициативи”

16 проекта по програма „Малки местни инициативи” са подадени в Мездра. Комисия е одобрила 8 проекта на инициативни комитети, на обща стойност 23733.50 лева..  С общински средства  НЧ ”Просвета 1925” Мездра ще изгражда „Зона за култура”, в Моравица ще доизградят открита сцена, Руска Бела, Дърманци и Очин дол кандидатстват за изграждане на зони за..

публикувано на 23.05.24 в 15:59

Ученици създават филми в помощ на борбата с климатичните промени

Ученици от Видин ще се образоват по теми, свързани с климатичното равновесие и ще създадат собствени визуални есета на тема климатични промени и екология в рамките на дискусионни панели и практически работилници. Те се включват в проекта   "Научи, разкажи, заснеми! Климатът и екологията се срещат с изкуството".  Проектът е подкрепен от..

публикувано на 23.05.24 в 15:45

Фестивал на детските градини във Видин

Фестивал, в който ще участват възпитаниците на три детски градини, организира Регионалното управление на образованието във Видин. Инициативата е част от националната програма "Хубаво е в детската градина", каза за Радио Видин началникът на просветното управление Веселка Асенова. "Включиха се три детски градини "Детелина",  " Желязко Попниколов" и..

публикувано на 23.05.24 в 15:30

Със спортен празник в Арчар отбелязаха 130 години от идването на швейцарските учители по физкултура в България

С тържество и спортни игри в салона на читалище "Образование" в село Арчар учениците от СУ "Христо Ботев" отбелязаха 130 години от идването на швейцарските учители в България.  Децата бяха разделени на отбори в две възрастови групи и се включиха в различни надпревари, посветени на 17 май-  Деня на българския спорт. По атрактивен начин, с разноцветни..

публикувано на 23.05.24 в 13:15

Мъж открадна чантата на възрастна жена от Мездра, по-късно я захвърли до дома й

На 22. 05. 2024г., в 20: 30 часа в РУ- Мездра е получен сигнал, че малко по- рано на улица в гр. Мездра, неизвестно лице, използвайки сила е издърпало дамска чанта от ръцете на възрастна жена.  Извършен е оглед на местопрестъплението и са намерени част от вещите, които са били в чантата. Чантата на жената е намерена в близост до дома й. Липси не..

публикувано на 23.05.24 в 11:46