Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПАГ "Никола Йонков Вапцаров" в Бяла Слатина е с обновена сграда

9
Снимка: Личен архив

Професионална агротехническа гимназия "Никола Йонков Вапцаров" в Бяла Слатина приключи важен ремонт на първия и втория етаж на училището, който придава на сградата съвременна визия. С официално откриване завърши първият етап от ремонтните дейности. 

Ремонтът се осъществява по проект "Обичам моето училище". Крайният етап на обновяването е слагане на красиви тапети със специална тематика, а общата стойност на ремонтните дейности е над 1 500 000 лева,  казва Петко Петков, заместник-директор по учебно-производствена дейност:



"Ние работим по проект "Обичам моето училище" заедно с фондация. От фондацията ни дават ноу-хау и крайният резултат е лепенето на фототапети, които са всъщност специализирани картини. Ние работим по този проект от година, към него има и по-малки проекти... Идеята е да се ремонтира само една стена, но ние го надградихме и ремонтирахме цялото училище, заменихме белите дъски с интерактивни дисплеи, големи и хубави, за да могат колегите да работят на тях. Сменихме всичките мебели в класните стаи, те са създадени специално за нас в Турция. Чиновете са ни брандирани с името на училището и това ги прави уникални... Направен ни е интериорен дизайн на цялото училище, столовете са ни специални, ученически, бюрата и столовете на учителите са заменени. Направихме много промени, догодина ще обновим третия етаж. Идеята е да го направим с модерна визия. Имаме мини проекти - "Засади дръвче", засадени са 400 дръвчета, "Децата и цветята", направихме  благотворителни базари, с които събирахме средства за болни деца. От 3 години в училището работи и стем център..."

Ремонтът е двустранен, от една страна училището участва със собствени средства в размер на  200 000 лева, а от друга - по проект "Обичам моето училище" се предлага безплатен интериорен дизайн и безплатни тапети. 

Общо 376 са учениците, които учат в гимназията. Към момента всички специалности и паралелки са на 100% запълнени. 

Повече - в прикачения звуков файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Елена-Стефани Асенова

Видинско момиче завоюва златен медал от международен музикален конкурс

Златен медал и грамота получи  Елена-Стефани Асенова за участието си в Международния онлайн музикален конкурс „Wings for Stars“ , раздел А - професионалисти, категория "Вокал“, специалност "Поп и джаз". Тя е 11-и клас и учи в училищата по изкуства във Видин "Свети свети Кирил и Методий": "В този конкурс, в който аз участвах, се..

публикувано на 16.07.24 в 14:00

Започна лятното училище по народно пеене

За 15-а поредна година се организира лятно училище по народно пеене , майсторски клас, с преподавател проф. Светла Станилова.  Инициативата започна на 14 юли и ще продължи до 27 юли, като тази година вместо в Монтана ще бъде в град Априлци. Децата са 30 от цяла България, има и от чужбина, а двете седмици са изпълнени с много работа и..

публикувано на 16.07.24 в 13:00
Д-р Олга Папушева, лекар по дентална медицина

Кога скърцането със зъби е проблем

Скърцането със зъби се получава във всички възрастови групи, но ако при децата е нещо нормално, то при възрастните може да е проблем. Това каза лекарят по дентална медицина д-р Олга Папушева и обясни с какво е свързано то в различните възрастови групи.  "При децата от 1 до 2,5-3 години скърцането със зъби е нещо нормално, ако родителите го..

публикувано на 16.07.24 в 09:50

Водещ специалист по репродуктивна медицина ще консултира безплатно двойки от Северозапада

Смята се, че около 15% от човешката популация има проблеми при създаването на потомство. Това обясни лекарят по асистирана репродукция д-р Сашо Райков от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. Този месец специалистът за първи път ще извърши безплатни прегледи и консултации в Кабинета по репродуктивно здраве във Враца, който работи с пациенти от цяла..

обновено на 16.07.24 в 09:47

Румяна Димитрова: Естествените материи, цветове и свободните кройки са подходящи това лято

С настъпването на летния сезон няма как да не поговорим за модните тенденции. Всяка година те ни предлагат свежи и ярки решения, които да отразят топлината и веселото настроение на този период от годината.  Летните цветове през тази година са вдъхновени от природата и ярките нюанси, които създават усещане за лекота и жизнерадост. Сред..

публикувано на 15.07.24 в 17:00

Червен индекс за пожари, расте рискът за възникването им

Трети ден за цялата страна е обявен оранжев код за високи температури , които на места се очаква да надхвърлят 40 градуса. За утре остава в сила същото предупреждение. Високите температури и засушаването увеличават риска и всяко невнимание може да доведе до запалване, което да застраши живота и здравето на хората, както и да нанесе сериозни щети на..

публикувано на 15.07.24 в 16:55

Двойки с репродуктивни проблеми могат да кандидатстват за финансова помощ от Община Видин

Община Видин започва от днес, 15 юли, втория прием на заявления за финансово подпомагане на изследвания и процедури при лечението на двойки с репродуктивни проблеми . 20 000 лева са предвидени тази година за подпомагане на 10 двойки, каза заместник-кметът Борислава Борисова :  "С първия прием от началото на годината Общината финансира 8..

публикувано на 15.07.24 в 16:32