Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пенсионери и деца четоха "Малкият принц" в мездренската библиотека

Снимка: Петко Котларски

На Антоан дьо Сент-Екзюпери и книгата му  "Малкият принц" бе посветено поредното занимание от инициативата "Забавно лято в библиотеката" в Мездра.


На децата в библиотеката гостуваха членове на Пенсионерски клуб "Мездрея". Благовест Легярски, заедно с баба си Румяна прочетоха една глава от книгата.  Децата разгледаха и няколкото издания на  "Малкият принц", които колекционира председателя на пенсионерския клуб Даринка Цонкова


Библиотекарят Павлина Русева разказа за живота и голямата обич на Антоан дьо Сент-Екзюпери към откривателството, към авиацията, голямата му обич към самолетите, философията, механиката, математиката, поезията и желанието да бъде винаги полезен на приятелите си.



По публикацията работи: Теодора Йорданова-Спасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Опит за убийство разследват във Вършец

43-годишен криминално проявен врачанин е задържан за нанасяне на порезни рани с нож на трима жители на Вършец, съобщиха от полицията. Снощи е постъпил сигнал за възникнал скандал в частен дом в курортното градче. При посещение на място полицейските служители установили, че криминално проявен на 43 г. от гр. Враца отишъл в дома на 41-годишната си..

публикувано на 01.08.24 в 11:09

Пешеходец е блъснат от кола в Белоградчик

39-годишен пешеходец е със счупен крак, след като е блъснат от автомобил в Белоградчик. Пътният инцидент е станал на бул. "Съединение" около 23 часа във вторник. Автомобилът - "Фолксваген" с монтанска регистрация, е управляван от 64-годишен водач. Причината за катастрофата е движение с несъобразена скорост, уточняват от полицията. По случая в..

публикувано на 01.08.24 в 11:04

Награждават победителите в конкурс за сонети във Вършец

Във Вършец днес награждават победителите в конкурса „Лъчезар Станчев за поезия и сонет". 50 творби от страната и чужбина участваха в седмото му издание. Конкурсът „Лъчезар Станчев за поезия и сонет" се организира от община Вършец и е подкрепен от „Фондация Лъчезар Станчев за поезия". В тазгодишното издание бяха изпратени 50 творби, оценени от жури с..

публикувано на 01.08.24 в 10:59

Заради ремонт предстои прекъсване на тока в Белоградчишко

Държавният Електроенергиен системен оператор ще ремонтира електропровод, захранващ подстанция „Белоградчик“, в периода от 5 до 15 август. През този период са възможни смущения в електрозахранването на населени места на територията на общините Белоградчик, Димово, Ружинци и Чупрене в област Видин. На 6 август от 07:00 ч. до 11:00 ч. ще бъде..

публикувано на 01.08.24 в 10:52

Откриват площадката за медицински хеликоптери в Монтана

Заместник здравният министър доц. д-р Петко Стефановски ще бъде днес в Монтана за откриването на площадка за кацане на медицински хеликоптери.  Хеликоптерната площадка е изградена в двора на областната болница „Д-р Стамен Илиев". За целта здравното министерство отпусна 120 000 лева. Площадката ще бъде използвана за транспортиране по въздух на пациенти..

публикувано на 01.08.24 в 09:57

Канабис и кетамин са иззети при спецакция в Козлодуй

Наркотични вещества са открити при специализирана полицейска операция вчера на територията, обслужвана от Районното управление в Козлодуй. При проверка в частен имот в село Манастирище, обитаван от 20-годишна жена, е намерена и иззета полиетиленова сгъвка, съдържаща суха зелена листна маса, която при направения полеви нарко-тест реагира на канабис...

публикувано на 01.08.24 в 09:50

Жителка на Манастирище беше задържана за притежание на наркотици

Задържаха 20-годишно момиче за притежание на наркотици в село Манастирище. При извършената проверка в частен имот е установена и иззета полиетиленова сгъвка, съдържаща суха зелена листна маса, която при направения полеви нарко-тест реагира на "канабис". Момичето е задържано в Районно управление Козлодуй за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо..

публикувано на 01.08.24 в 08:39