Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неприсъствени фишове ще поставят на неправилно паркирани автомобили във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

От 1 септември тази година Общинско предприятие „Зони за платено паркиране“ започва поставянето на фишове на автомобилите, които са паркирани в нарушение на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), съобщават от Община Видин. Това са т.нар. „неприсъствени фишове“, за които не е необходимо водачът да бъде в автомобила, за да се счита, че той е връчен. Процесът на издаването на фишовете е дигитален.

Контрольорите на ОП „Зони за платено паркиране“ разполагат с нужната техника да направят проверка и да издадат фиша, като поставят уведомлението за него на видно място на МПС. Екипите при необходимост ще поставят фиша в прозрачен джоб, за да бъде защитен евентуално от лоши метеорологични условия. Всеки водач, който е нарушил правилата, ще може да плати санкцията в 7-дневен срок, включително и когато заплаща своите данъци. Санкциите по ЗДвП са в размер от 20 до 200 лева. 

Въвеждането на тази мярка ще позволи на екипите на Общинското  предприятие "Зони за платено паркиране" да реагират на сигнали за неправилно паркирани автомобили, които пречат на движението, както и на достъпа до различни институции, жилищни дворове, на майките с детски колички, на хората с увреждания, или паркирани в нарушение МПС в зелените площи, посочват от общинската администрация. 

Община Видин приканва собствениците да изместят автомобилите си на разрешени за това места в периода до 1 септември. Първоначално проверки за неправилно паркиране ще се извършват по основните пътни артерии, около централната градска част и Синята зона на гр. Видин. След посочената дата контролът в района ще бъде засилен, с въвеждането на санкцията, съобщават още от Общината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 22 август 2024 година

В изпълнение на разпоредените от министър-председателя Димитър Главчев спешни мерки за справяне с безводието в страната, в МРРБ се проведе среща между министрите на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова, на околната среда и водите Петър Димитров, на енергетиката Владимир Малинов и на икономиката и индустрията д-р Петко..

публикувано на 22.08.24 в 18:05
Снимката е илюстративна

Отново опашка от тирове на Дунав мост 2

Препълнен е буферният паркинг преди Дунав мост 2 при Видин-Калафат. Тежкотоварните камиони на изход от страната отново се редят по околовръстния път на Видин. Това сигнализира Николай Иванов , водач на камион от Габрово. "Наредих се на опашката. Паркингът препълнен на влизане и на излизане. Едни моторетки наредени отпред да не може да се..

публикувано на 22.08.24 в 16:47

Предстои почистване на врачански квартал

На 23 август (в петък) ще се проведе инициатива за почистване на квартал "Медковец" - в района на ж.к. "Вежен" във Враца, съобщиха от общинската управа. Основната цел е разделното събиране на отпадъците, като от специализираната фирма за тази дейност ще бъдат осигурени сини, жълти и зелени чували. Инициативата е на Министерство на околната..

публикувано на 22.08.24 в 15:40

Търсят се 18 кандидати за съдебни заседатели в Монтана

Общинският съвет в Монтана обяви прием на документи за подбор на кандидати за съдебни заседатели към Окръжен съд - Монтана. Кандидатите трябва да бъдат дееспособни български граждани, които имат настоящ адрес в община Монтана, завършено най-малко средно образование, да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията и..

публикувано на 22.08.24 в 15:08

Пуснаха движението край село Ивановци

Възстановено е движението по път I-1 Видин – Монтана в района на с. Ивановци. То беше ограничено и в двете посоки заради аварирал тежкотоварен автомобил по-рано днес. Движението се извършваше по обходни маршрути.

публикувано на 22.08.24 в 15:01

Нови транспаранти посрещат жителите и гостите на село Ослен Криводол

Благодарение на лична инициатива на жител на с. Ослен Криводол, пожелал да остане анонимен, от днес на няколко ключови места в селото са поставени транспаранти. Първият посреща жителите и гостите на населеното място на входа на селото с "Добре дошли", вторият е монтиран на оградата на кметството, третият упътва към изворчето Вункинец, а четвъртият..

публикувано на 22.08.24 в 14:59

Започва "Ослен Фест - селски Ренесанс"

Село Ослен Криводол е домакин на третия фестивал "Ослен Фест - селски Ренесанс". В четирите дни от 22-ри до 25 август организаторите предвиждат множество дейности и събития, насочени към съживяване на българското село като специално внимание се обръща на доброволчеството. Фестивалът е добър повод за среща със съмишленици и приятели, като програмата има..

публикувано на 22.08.24 в 14:55