Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избирателите могат да проверят онлайн номера на секцията и мястото на гласуване

Снимка: Радио Видин

Българските граждани с право на глас вече могат да проверяват номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите за Народно събрание на 27 октомври 2024 г. Справката се осигурява от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Информация за адреса на избирателната секция може да бъде получена на интернет адрес: https://www.grao.bg/elections/. Проверка може да бъде направена също и чрез безплатно обаждане за страната на стационарен или мобилен телефон на номер 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO") в работни дни между 9:00 и 17:30 часа. Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес, съобщиха от пресцентъра на регионалното министерство. Това става чрез подаване на електронно заявление през интернет страницата на ГРАО на адрес: https://regna.grao.bg/
Гражданите, подали заявление за гласуване по настоящ адрес, трябва да имат предвид, че ще могат да направят справка за адреса на избирателната секция в данните от окончателните избирателни списъци за гласуване след 15.10.2024 г.
В 234 секции ще упражнят правоти си на вот жителите на област Видин на предстоящите избори за народни представители на 27 октомври, става ясно от решение на Районната избирателна комисия (РИК) - Видин за формиране на единните номера на избирателните секции. Избирателните секции на територията на всяка община са образувани със заповеди на кметовете. Очаква се броят на секциите да достигне около 240 заедно с подвижните.

По публикацията работи: Анжела Каменова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

платена публикация
Росица Кирова даде старт на важни проекти в Дреновец

Росица Кирова, водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за Видинския регион на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври, даде начало на проект за обновяване и разширяване на Дома за стари хора в село Дреновец. Модернизацията ще е на стойност на над 2 млн. лв.  След водосвета, отслужен от Архимандрит Антим- протосингел..

публикувано на 18.10.24 в 16:20

Шест машини за пробно гласуване във Враца

До края на следващата седмица всеки, който иска да упражни гласуването с машина, може да го направи във фоайето на областната администрация във Враца , това съобщиха от администрацията на губернатора Николай Николов. Там има и поставени инструкциии.  Общо 6 са пробните машини в област Враца, като общините могат да направят заявки до РИК и да..

публикувано на 18.10.24 в 09:40

Четири подвижни секции за изборите в Монтана

148 жители на община Монтана са изявили желание да гласуват с подвижна урна на изборите за народни представители на 27 октомври. Назначени са четири подвижни секции. Всяка от подвижните избирателни комисии ще се състои от по шестима членове. Подалите 148 души заявления нямат възможност да отидат сами до урните, уточни  Красимир Иванов , директор на..

публикувано на 18.10.24 в 09:35

Монтана получи машините за пробно гласуване

В област Монтана доставиха демо версия на машините за електронно гласуване за изборите на 27 октомври. Четирите апарата се предоставят на общините по график. Всеки желаещ може да опита да гласува електронно на демо-машината. Ако има трудности от общината са осигурили специалист, който да даде нужните указания.  Четирите машини за..

публикувано на 14.10.24 в 16:09

28 подвижни секции са разкрити в област Враца за изборите

За предстоящите парламентарни избори Районната избирателна комисия във Враца разкри 28 подвижни секции за избиратели с двигателни затруднения. Мобилни урни за гласуване ще има във всичките 10 общини в областта. Най-много - седем, са в Община Враца, пет ще има в Бяла Слатина, четири в Криводол, три в Мизия, по две в Борован, Оряхово и Роман и по..

публикувано на 14.10.24 в 13:00
Росица Кирова

платена публикация
Росица Кирова: Ще довършим пътя Видин-Ботевград, това е моя лична кауза (видео)

Росица Кирова е водач на листата кандидати за народни представители на Коалиция ГЕРБ-СДС за предстоящите предсрочни парламентарни избори в Пети многомандатен избирателен район Видин.  Г-жо Кирова, седми поред парламентарни избори. Какво е по-различното във вашата кампания и какви послания отправя ГЕРБ-СДС към избирателите? По-различното..

публикувано на 10.10.24 в 17:00
Снимката е илюстративна

Четири машини за пробно гласуване са предоставени на област Видин

Районната избирателна комисия във Видин е получила четири устройства за машинно гласуване . Те са за пробно гласуване на избиратели и ще бъдат предоставени на общинските администрации по график. Това каза за Радио ВИДИН Соня Иванова , заместник-председател и говорител на Комисията. "Две от тях вече са предадени на Общини - едната на Община..

публикувано на 10.10.24 в 10:45