Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партии не се разбраха за секционни избирателни комисии в община Монтана

Снимка: Любо Андреев

Спор за ръководно място в секционните избирателни комисии в село Габровница и квартал "Кошарник" провалиха консултациите за извънредните парламентарни избори на 27 октомври в община Монтана.

От "Възраждане" поискаха на 27 октомври да имат заместник-председател в избирателни секции 64-та в Габровница и 55-а в квартал "Кошарник" в Монтана. 

Според Александър Димитров това са проблемни секции, където са допуснати нарушения на предишните избори и са ръководени от представители на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС.

"Което според нас е дискриминация за пореден път. Мисля, че присъствието на ръководни органи на комисията от "Възраждане" ще гарантира това изборите да се проведат поне една идея по-честно".

Поради тази причина "Възраждане" отказа да подпише протокола от проведените консултации при кмета на община Монтана, където се явиха шест партии. От "ДПС – Ново начало" заявиха, че няма да отстъпят място в ръководството на комисията в Габровница, заяви Пламен Петков:

"Не сме съгласни да разменяме, там имаме много симпатизанти и си държим на ръководна длъжност".

79 са секциите в община Монтана за изборите на 27 октомври. В тях ще работят 663 представители на партиите.


По публикацията работиха: Радмила Попова, Полина Тодорова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

РИК-Монтана разпредели местата в секционните комисии

Районната избирателна комисия (РИК) в Монтана назначи служебно разпределението на ръководствата на секционните избирателни комисии в община Монтана за извънредните избори за парламент на 27 октомври.  От "Възраждане" имаха претенции да получат ръководни постове в две секции. Община Монтана бе единствената в областта, в която партиите не..

публикувано на 26.09.24 в 14:59

По-малко са гласоподавателите в област Монтана

С над 1700 са намалели гласоподавателите в област Монтана от вота през юни до сега. По- малко са партиите и кандидатите за народни представителите за извънредните избори на 27 октомври. 31 кандидати спорят за едно депутатско място в 12 избирателен район Монтана, където квотата е за четирима души. Желаещите да се борят за народния..

публикувано на 25.09.24 в 14:31

26 партии и коалиции ще участват в изборите в област Видин

Общо 26 партии и коалиции са предложили свои кандидати за народни представители от област Видин на предстоящите на 27 октомври извънредни парламенрарни избори. До вчера беше срокът за регистрация. Няма постановени откази, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Даниел Боянов : "Нямаме постановени откази за регистрация на нито една..

публикувано на 25.09.24 в 14:22

154-ма са кандидатите за депутати във Врачанско

Кандидатите за 6-те депутатски места от област Враца са 154-ма. За участие в предсрочните избори в Районната избирателна комисия са регистрирани 16 партии и 10 коалиции. Няма отказана регистрация, съобщиха от комисията. С пълни листи от 12 души участват само две коалиции. Три формации имат само по един кандидат. 

публикувано на 25.09.24 в 09:42

ПП-ДБ се регистрира във Видин

Любен Иванов е водач на листата на коалиция "Продължаваме промяната- Демократична България" за област Видин за изборите на 27 октомври. Коалицията регистрира листа от 8 кандидати.  "Днес регистрирахме коалиция "Продължаваме промяната- Демократична България" за участие в изборите в 5 МИР-Видин. Водач на листата съм аз- Любен Иванов. Следващите..

публикувано на 24.09.24 в 17:55

Ванина Вецина: Да довършим започнатото

Ванина Вецина е водач на листата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ за област Монтана за избори на 27 октомври. Тя бе народен представител в 49-ия парламент на страната.  "Този път поех отговорността да оглавя листата с конкретна цел", посочи Вецина и допълни: "И да убедя следващото редовно правителство, каквото..

публикувано на 24.09.24 в 17:14

БСП иска да си върне мандат в Монтана

Създаване на специален фонд за изравняване на жизненото равнище в страната, със специален фокус за решаване на проблемите в Северозапада, ще настояват да има в новия парламент от „БСП – Обединена левица“. Монтана ще си върне мандата и ще има народен представител, категорична бе Мая Манолова , лидер на „Изправи се, България“. Водач в 12..

публикувано на 24.09.24 в 16:47