Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ-СДС се регистрира в Монтана

Снимка: Любо Андреев

Коалицията „ГЕРБ – СДС" ще се бори за спечелването на 80 депутатски места в 51-ия парламент. Това заяви в Монтана лидерът на СДС Румен Христов, който е водач на листата на коалицията за изборите на 27 октомври.

България има нужда от правителство. За това от коалиция „ГЕРБ – СДС" сме си поставили амбициозната задача да направят 80 мандата, каза лидерът на СДС и водач на листата на коалицията в Монтана Румен Христов.

"С оглед да бъде улеснено състяването на правителство в следващия парламент".

На вота през юни в област Монтана „ГЕРБ – СДС"взе 13 254 гласа.

"Мисля, че имаме потенциал за още 700-800 гласа".

Синият лидер е категоричен, че след 27 октомври на страната е нужно.

"Редовно управление. Ние ще направим всичко възможно да се случи".

Областният координатор на ГЕРБ Монтана Ирена Димова очерта целите пред коалицията.

"Тръгваме за категорична победа. Малко не ни стигна за два мандата в миналите избори".

След Румен Христов на второ място в листата е бившият кмет на Лом д-р Георги Гаврилов. Следват Ивайло Ангелов, Полина Борисова общински съветник от Брусарци, Спас Зарчев от Вършец, настоящият заместник кмет на Монтана Станислав Станев, преподавателката от Лом Цветелина Каладжова и младият икономист от Монтана Християн Елвис.

В РИК Монтана до момента са регистрирани 16 партии и коалиции за извънредния вот.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Община Грамада е готова за изборите

Подготовката в община Грамада  за изборите за народни представители на 27 октомври върви нормално. Жителите на общинския център ще могат да упражнят своя глас на три места - в пенсионерския клуб на ул. „Минко Нинов“ №7, СУ“ Христо Ботев“ и секцията на ул. „Георги Димитров“ №86. В село Тошевци секцията е в сградата на читалището, а в селата..

публикувано на 02.10.24 в 10:05
Соня Иванова, заместник-председател на РИК-Видин

120 са кандидатите за народни представители в област Видин

Остава по-малко от месец до предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Вотът ще определи новите 240 депутата в 51-то Народно събрание. Това са вторите национални избори за 2024 година и седми поред за последните 3 години. 17 партии и 9 коалиции са регистрирали общо 26 кандидатски листи за участие в изборите за народни представители в..

публикувано на 30.09.24 в 14:05

РИК-Монтана разпредели местата в секционните комисии

Районната избирателна комисия (РИК) в Монтана назначи служебно разпределението на ръководствата на секционните избирателни комисии в община Монтана за извънредните избори за парламент на 27 октомври.  От "Възраждане" имаха претенции да получат ръководни постове в две секции. Община Монтана бе единствената в областта, в която партиите не..

публикувано на 26.09.24 в 14:59

По-малко са гласоподавателите в област Монтана

С над 1700 са намалели гласоподавателите в област Монтана от вота през юни до сега. По- малко са партиите и кандидатите за народни представителите за извънредните избори на 27 октомври. 31 кандидати спорят за едно депутатско място в 12 избирателен район Монтана, където квотата е за четирима души. Желаещите да се борят за народния..

публикувано на 25.09.24 в 14:31

26 партии и коалиции ще участват в изборите в област Видин

Общо 26 партии и коалиции са предложили свои кандидати за народни представители от област Видин на предстоящите на 27 октомври извънредни парламенрарни избори. До вчера беше срокът за регистрация. Няма постановени откази, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Даниел Боянов : "Нямаме постановени откази за регистрация на нито една..

публикувано на 25.09.24 в 14:22

154-ма са кандидатите за депутати във Врачанско

Кандидатите за 6-те депутатски места от област Враца са 154-ма. За участие в предсрочните избори в Районната избирателна комисия са регистрирани 16 партии и 10 коалиции. Няма отказана регистрация, съобщиха от комисията. С пълни листи от 12 души участват само две коалиции. Три формации имат само по един кандидат. 

публикувано на 25.09.24 в 09:42

ПП-ДБ се регистрира във Видин

Любен Иванов е водач на листата на коалиция "Продължаваме промяната- Демократична България" за област Видин за изборите на 27 октомври. Коалицията регистрира листа от 8 кандидати.  "Днес регистрирахме коалиция "Продължаваме промяната- Демократична България" за участие в изборите в 5 МИР-Видин. Водач на листата съм аз- Любен Иванов. Следващите..

публикувано на 24.09.24 в 17:55