Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Латино школа във Видин открива група за начинаещи

| Интервю
Снимка: фейсбук



Латино вълната продължава да залива Видин. Ако преди няколко месеца ви запознахме с Аманда Йорданова и нейната латино школа "Аmantina Dance Group", то днес можем да ви кажем, че школата не само че процъфтява, но дори ще открие нова група за начинаещи. Аманда явно знае как да вдъхне латино страст в сърцата на видинчани, защото интересът към нейните уроци расте като салса стъпки на горещ ритъм. 

"Всички, които нямат никакъв опит в танците и тепърва започват са добре дошли, съответно в тази група. Много ще се радваме да имаме по-голям интерес от по-младите хора и в момента раздаваме брошури и флаери по училищата, за да може да предизвикаме интереса на по-младите към спорта и като цяло към движение и към нещо ново и различно... По-пораснали деца обикновено идват при нас, като масово хората идват да разпускат след работа, да се раздвижат, да се отпуснат, да се видят с други хора, най-вече социалният контакт се търси в тези танци, това им е целта всъщност." 

За да се запишете на латино урок за начинаещи, не ви трябва нищо друго, освен добро настроение и желание за забавление. Новата група за начинаещи започва от 14 октомври.  


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Забавен ВиК ремонт затруднява движението пред Здравната каса във Видин

Повече от година част от булевард "Панония" във Видин е в разкопки, заради ВиК ремонт. Затруднено е движението , тъй като в края на надлеза по булеварда, в посока към здравната каса, преминаването на автомобили е отклонено. В края септември в декларация общински съветници настояха държавата, по-специално Министерството на регионалното развитие..

публикувано на 11.10.24 в 17:01

Магията на амигуруми - как една майка съчетава творчество и професия

Днес имаме удоволствието да ви запознаем с една вдъхновяваща видинчанка, която открива новата си страст по време на майчинството. Симона Пламенова е намерила време да развие истинско изкуство - плетене на играчки. И не какви да е играчки, а тези сладки творения, наречени амигуруми . Амигуруми е не просто плетене на една кука, а японско..

публикувано на 11.10.24 в 16:30

"Великите личности – възход и падение" - книга на немския писател Пат Лауер

"Богатите също плачат" казват хората и немският писател Пат Лауер в своята книга „Великите личности – възход и падение“ се заема да докаже правдивостта в тези думи. В книгата си той разказва историите на пъстра подборка от велики и известни неудачници, губещи или просто хора, дръзнали да заложат всичко и проиграли себе си на рулетката на..

публикувано на 11.10.24 в 12:00

Звезден концерт във Враца - пианистката Донка Ангъчева и диригентът Росен Гергов

Пригответе се за едно наистина вълнуващо музикално преживяване днес във Враца, защото пристигат две музикални звезди директно от Виена - пианистката Донка Ангъчева и известният диригент Росен Гергов , родом от Враца. Те ще застанат пред публиката заедно със Симфониета-Враца в рамките на "Месеца на клавишите" . За пръв път Донка..

публикувано на 11.10.24 в 12:00

Зърнопроизводител: Ниските добиви ще смъкнат рентите

Отпуснатите от правителството 200 млн. лв. обезщетение от т.нар. "украинска помощ" вече са по сметките на земеделците. На среща с вицепремиера и министър на финансите Людмила Петкова и със земеделския министър Георги Тахов гилдията поиска писмени гаранции за възможностите и сроковете за изплащане на останалите 125 млн. лв. от договорените средства...

публикувано на 10.10.24 в 16:00
Проф. Георги Рачев

Проф. Георги Рачев: Колкото по-топла е атмосферата, толкова по-обилни са валежите

Климатът не е постоянно явление. Той е непрекъснато променящо се във времето и пространството природно явление. Ние сме в период на увеличаване на температурите в глобален мащаб. В това отношение България, Балканския полуостров и Европа не правят изключение, заяви климатологът проф. Георги Рачев. "И оттук всеки си прави изводи, които са му..

публикувано на 10.10.24 в 15:59

Еколог от Мездра маркира екопътеки

Борислав Леонкев е добре познат турист, треньор по планинарство, секретар на туристическото дружество в Мездра допреди 1997 година. И сега продължава да организира преходи, а от 2021 година маркира пътеки. Иска да свърже всички селища в община Мездра. "Имам около 20 пътеки готови- просичане, маркиране и ще правя един кръг, както е Ел..

публикувано на 10.10.24 в 15:55