12+3

Some Details

Публикации

Неделчо Ралев, рибар: Черно море не е бездънна яма, трябва да се мисли за бъдещето

„Тенденцията е рибата да е по-малко. Няма добър улов на сафрид, например. И цацата не е „цъфнала“. Моето виждане е, че едно нещо, стане ли обект на печалба, спира“. Това каза в предаването „12+4“ Неделчо Ралев, рибар от Черноморец и член на Съюза на..

публикувано на 12.08.19 в 16:49

Над 90% от свинете от типа "заден двор" в Пазарджишко вече са умъртвени

Днес изтече крайният срок, в който собствениците на домашни прасета в Пазарджишко трябваше доброволно да умъртвят прасетата си. Само в Пазарджик този срок беше удължен до 11-и август заради протестите. "В селата в региона над 90% от свинете от..

обновено на 12.08.19 в 15:29

Кирил Темелков: Няма да има блокиране на дейността на „Топлофикация – София“

„Темата за взаимоотношенията на пазара на природен газ у нас има отражение в разговорите за диверсификация на този пазар. Взаимоотношенията на местния пазар дават резултат и в ценово изражение, и като сигурност на доставките. Спазването на..

публикувано на 12.08.19 в 15:20
Журналистът Мохамед Халаф

Мохамед Халаф: Иран променя правилата на играта със САЩ, може да избухне неочаквана война

„Новите стратегии на САЩ и на Иран в междудържавните им отношения може да доведат до неочаквана война“. Това каза пред БНР Мохамед Халаф, анализатор и познавач на Близкия изток, по повод изострените взаимоотношения между двете страни. Иран..

публикувано на 12.08.19 в 14:50

Фани Давидова: Инструкцията за достъпа на ДАНС до информационните фондове на МОН е юридически неизпипана

„Този документ е абсурден. Една от основните цели на защитата на личните данни е да няма абонаментен и перманентен достъп до бази данни, събрани с друга цел. Самият текст на инструкцията е с мотиви, толкова постни, че нищо не казват. Самият..

публикувано на 12.08.19 в 14:19
Страница от Томичовия псалтир

Томичовият псалтир за първи път в България, ще бъде показан във Велико Търново и в София

Томичовият псалтир ще гостува за първи път в България. Заедно с Манасиевата хроника и Лондонското четвероевангелие, той е от най-изящните образци на илюстрованата българска ръкописна книга от 14-и век. Изданието е изработено в Търновската книжовна..

публикувано на 12.08.19 в 14:00

Камарата на архитектите: Има основателни причини КЗК да спре обществената поръчка за национална детска болница

„Т.нар. „инженеринг“ крие риск от компромиси и вратички за избиране на евтини и стари решения, които да бъдат продадени на висока цена на обществото. Техническото задание към тази поръчка е непълно и невъзможно, например не е показано дали трябва да..

публикувано на 12.08.19 в 13:49

Харалан Александров: Проектът на Слави Трифонов е пренóсен, но може и да се роди юначно отроче

„Политическата температура е висока, жегата ще прелее и към есента и ще се отрази на местните избори. Усещането е за съспенс… Драмата с прасетата и чумата ще бъде мобилизирана за целите на местния вот, поне в районите, в които има пострадали“...

публикувано на 12.08.19 в 13:12

Проф. Дичев: Недоверието към властта - лайтмотив в скандалите от последните месеци

„Недоверието към властта, което нараства застрашително, е лайтмотивът в скандалите от последните месеци. Най-ясно това се проявява в случая с чумата по свинете, в който хора директно отказват да вярват не само на властите, но и в медицинските..

публикувано на 12.08.19 в 12:54

Археолози откриха основи на сграда и патера с глава на прасе в частен терен на столична улица

1,5 милиона туристи посещават София целогодишно. 50 процента от тях идват в столицата заради културното ни наследство и археологията на града. Дървени основи на сграда и патера с глава на прасе бяха открити от археолозите на частен терен..

публикувано на 08.08.19 в 17:38