12+3

Some Details

Публикации

Димитър Димитров

Догодина е възможна пренастройка на декодерите за цифрова телевизия

Пренастройка на декодерите за цифрова ефирна телевизия ще се наложи догодина, ако бъде одобрен Националният план за разпределение на радиочестотния спектър в обхвати 700 MHz, 23 GHz и 26 GHz. Димитър Димитров, директор на дирекция „Съобщения" към..

обновено на 16.07.19 в 16:51
Иван Маджаров

Иван Маджаров: Демонополизацията на НЗОК няма да реши проблемите на здравеопазването

„Демонополизацията на НЗОК няма да реши всички проблеми на българското здравеопазване“. Това каза пред БНР Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, по повод предложената от здравния министър Кирил Ананиев промяна в..

публикувано на 16.07.19 в 16:19
Любчо Нешков

Любчо Нешков: България не трябва да мълчи на Сърбия

„През последните 30 години България е единствената балканска държава, която по никакъв начин и по никакъв повод не е предизвиквала сътресения, скандали, инциденти. Напротив. Тя винаги е страдала от провокациите и външната политика на Сърбия,..

публикувано на 16.07.19 в 15:53

Юлиан Войнов: Системата, призвана да бди върху държавността, е разграден двор

„Нарушеното доверие може да доведе последствия като укриване на информация, преместване на основни активи в чуждестранни юридически лица и в офшорни зони. Самият факт, че се допуска такова изтичане на информация, говори за нивото на хората,..

публикувано на 16.07.19 в 15:40

Български фирми могат да търсят правата си в съда заради теча на данни от НАП

"Бизнесът реагира остро на изтичането на информация от базата данни на НАП. Български фирми не изключват възможността да търсят правата си и по съдебен път, ако могат да докажат претърпени вреди или пропуснати ползи от разкриването на служебна..

обновено на 16.07.19 в 14:46

Иво Иванов, Радио България: Бежанците са коз във външнополитическите игри на Турция

„Първоначално турският президент Ердоган прие щедро сирийските бежанци. След това той промени позицията си. Започна да говори за връщането им в Сирия. За него това е удобна формула, защото тя му дава коз във външнополитическата със Сирия, с..

публикувано на 16.07.19 в 14:38

Христо Христев: Дори Христос да стане главен прокурор, няма да разчупи статуквото в системата

„Степента на израждане на това, което имаме като институционална среда в България, като процеси в съдебната система, във ВСС и в прокуратурата, вече е достигнала фазата, че дори Исус Христос да влезе и стане главен прокурор, няма как да..

публикувано на 16.07.19 в 13:53

Атанас Чобанов: Вълкът, влязъл в кошарата, е срещнал широко отворена врата в НАП

„Не става въпрос толкова за количеството, колкото до качеството на данните, изтекли от системата на НАП , защото кибератаката засяга много и различни хора. Това е информация, която може да бъде използвана за най-различни цели“. Това каза пред..

публикувано на 16.07.19 в 13:17

НАП: Пробивът е станал заради слабост в една от електронните ни услуги, временно тя е спряна

Националната агенция за приходите  потвърди, че е имало неоторизиран достъп до сървъра ѝ. Говорителят на НАП Росен Бъчваров заяви, че изтеклата информация е конфиденциална, но съвпада с тази, съхранявана в НАП. Пробивът в системата..

обновено на 16.07.19 в 13:03

Борис Гончаров: Външни специалисти трябва да помагат на държавата в борбата с кибератаките

„Случва се нещо очаквано от гледна точка на специалистите в киберсигурността. Това беше въпрос на време, защото няма как една такава система, от такъв комплексен тип, да бъде изцяло защитена“. Това каза пред БНР експертът по информационна..

публикувано на 16.07.19 в 12:49