12+3

Some Details

Публикации

Може ли натискът на международната общност да окаже влияние на Ердоган

"Турция не е спирала да гледа на България като на част от своите вилаети. Трябва да четем новата национална доктрина на Турция, олицетворена в книгата на Давутоглу".  Това каза в предаването „12+3“ по „Хоризонт“ експертът по сигурността и..

публикувано на 15.10.19 в 13:04
Боян Магдалинчев

Боян Магдалинчев: Лозан Панов да реши дали ще оглавява ВКС, или ще се заеме с политика

Представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев призова Лозан Πaнoв да прецени дaли иcĸa дa ocтaне пpeдceдaтeл нa Bърховния касационен съд (ВКС), или дa ce зaeмe c пoлитиĸa. Повод за призива беше вчерашното безпрецедентно обръщение на..

публикувано на 15.10.19 в 12:31
Един от задържаните при специализираната операция в Бургас.

Десет задържани при полицейска акция на ГДБОП в Бургас

Десет души са задържани при специализирана полицейска акция на ГДБОП в Бургас. Сред тях е собственикът на охранителна фирма VTA Николай Мечков. Разследването се води срещу организирана престъпна група за изнудвания чрез заплахи и физическо..

обновено на 14.10.19 в 19:17

Храмът на Ванга в Рупите на 25 години

Преди 25 години в местността Рупите, където Ванга посрещаше и лекуваше болката на хиляди хора, по заръка на пророчицата беше изграден храм „Света Петка Българска“. С празнична литургия, курбан за здраве и откриване на експозиция с иконите,..

публикувано на 14.10.19 в 16:19

Здравната каса реимбурсира 1500 сензора за кръвна захар догодина

От догодина Здравната каса ще реимбурсира 1500 сензора за проследяване на кръвната захар. Това съобщи пред БНР проф. Мая Константинова, детски ендокринолог на дискусия за добрия контрол при диабета.  От няколко години Здравната каса..

публикувано на 14.10.19 в 15:20
Още три имена на донори в „Дървото на живота

Росен Иванов: Скоро ще бъде приета програма за насърчаване на донорството

Въпрос на кратко време е приемането на програма за насърчаване на донорството, заяви пред БНР Росен Иванов - изпълнителен директор на Изпълнителна дирекция „Медицински надзор“ Росен Иванов. Той коментира ситуацията с донорството в България,..

публикувано на 14.10.19 в 14:57
Проф. Григорий Вазов

Проф. Григорий Вазов: България в еврозоната най-рано след 5-7 години

България ще се присъедини към еврозоната най-рано след пет до седем години, прогнозира пред БНР финансистът проф. Григорий Вазов. По думите му това е много добър срок, защото страната ни ще се присъедини към клуба на богатите, когато е..

публикувано на 14.10.19 в 14:05

Проф. Мирчев: Зависимостта на секционни комисии е по-страшна от купуването на гласове

С наближаването на местните избори отново на дневен ред излиза темата за купуването на гласове. През уикенда бе арестуван мъж от Лясковец. Постъпват ли в ГИСДИ сигнали за купуване на гласове Още е много рано. Сигналите се появяват едни..

публикувано на 14.10.19 в 13:23
Тома Томов

Тома Томов: „Ислямска държава“ отново може да е фактор в региона

Има опасност „Ислямска държава“ отново да стане фактор в региона, заяви пред БНР журналистът Тома Томов. Той е съгласен с американския президент Доналд Тръмп, че това са безсмислени безкрайни войни. „Той иска да се махне от тях. Това..

публикувано на 14.10.19 в 13:05
Шведската академия присъди Нобеловата награда за литература за 2018 г. на полската писателка Олга Токарчук, а за 2019 г. – на австрийския писател Петер Хандке.

Полякиня и австриец са отличени с Нобел за литература

Полската авторка Олга Токарчук и австриецът Петер Хандке бяха отличени днес с Нобелови награди за литература, предаде Би Би Си. Обявени са двамата победители – един за 2019 г. и един за 2018 г., тъй като миналата година награда не бе връчена..

обновено на 10.10.19 в 18:25