Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ипсуич е на точка от Висшата лига на Англия

Ипсуич
Снимка: Архив

Отборът на Ипсуич Таун победи Ковънтри Сити с 2:1 като гост в отложен двубой от 44-ия кръг на английската втора футболна дивизия "Чемпиъншип" и е само на една точка от промоция във Висшата лига за първи път от 22 години насам. Ипсуич събра 93 точки на второто място във временното класиране кръг преди края, с 3 повече от третия Лийдс, което означава, че равенство при домакинството на Хъдърсфийлд в последния кръг ще бъде достатъчно на тима за директна промоция.

Кийфър Мур даде преднина на гостите в осмата минута, а в 64-ата Хаджи Райт изравни за Ковънтри. Победният гол за Ипсуич бе дело на Камерън Бърджис в 69-ата минута.

Лидерът в Чемпиъншип Лестър Сити вече си гарантира участие в елита с 97 точки на сметката си, а Лийдс Юнайтед, с българина Илия Груев в състава, има 90 точки на третата позиция. В последния кръг Лийдс приема Саутхемптън на 4 май и за директна промоция във Висшата лига освен от успех се нуждае и от победа на Хъдърсфийлд над Ипсуич, а в противен случай ще участва в плейофите.


По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дара Малинова

Българки са четвърти на европейското по художествена гимнастика

България се нареди на четвърто място в отборното класиране при девойките на европейското първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. Дара Малинова и Магдалена Вълкова се представиха много добре и завършиха с общ резултат 117.300 точки в надпреварата. Малинова ще играе на финалите на обръч и на лента, а Вълкова е сред..

публикувано на 22.05.24 в 19:37
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна в квалификациите на „Ролан Гарос“

Адриан Андреев отпадна във втория кръг на квалификациите за място в турнира от тенис "Ролан Гарос" и няма да има шанса да се представи на червените кортове в Париж в Големия шлем. Андреев, който е 236-и в ранглистата на АТР, отстъпи в три сета 6:4, 5:7, 3:6 на италианеца Джулио Дзепиери за 2:19 часа. Българската надежда спечели първата част..

публикувано на 22.05.24 в 19:33
Николай Костов

Николай Костов: Имахме контрол над целия мач

Старши треньорът на Левски - Николай Костов, бе доволен след минималния успех на своя тим с 1:0 при гостуването на Крумовград в срещата от предпоследния пети кръг в първата шестица на Първа футболна лига.  "Успяхме да прекъснем серията на Крумовград, защото бяхме добре мотивирани за този мач и имахме план за играта, който футболистите..

публикувано на 22.05.24 в 19:30
Станислав Генчев

Станислав Генчев: Моето бъдеще ще се реши след последния кръг

Старши треньорът на Крумовград - Станислав Генчев, изрази разочарование след поражението на неговия отбор с 0:1 от Левски. По този начин "сините" сложиха край на серията от 15 поредни двубоя без загуба за новака в българския футболен елит. Специалистът коментира и слуховете за евентуално негово преминаване в Левски. "Всяко нещо има начало и..

публикувано на 22.05.24 в 19:27
Цветана Добрева

Цветана Добрева: Валентина Георгиева има шанс да влезе във финала на прескок на ОИ в Париж

"Валентина Георгиева има шанс да влезе във финала на прескок на олимпийските игри в Париж. По-трудно ще бъде да спечели медал. Има гимнастички, които изпълняват прескоци с много по-високи оценки за трудност. Тя добави още 8 десети към тези прескоци, които изпълнява. Това не е малко и се надяваме да е достатъчно, може би малко няма да й достигне за..

публикувано на 22.05.24 в 18:38
Левски нанесе първа загуба на Крумовград през 2024 г.

Левски нанесе първа загуба на Крумовград през 2024 г.

Отборът на Левски нанесе първа загуба на Крумовград през 2024 година, след като "сините" спечелиха с минималното 1:0 като гости на новака в елита в двубой от предпоследния пети кръг в плейофната фаза в първата шестица в Първа лига. Единственото попадение в срещата реализира Вендерсон Цунами във втората минута на добавеното време. Така столичани..

публикувано на 22.05.24 в 18:35

Ивайло Иванов отпадна на световното по джудо

Българинът Ивайло Иванов отпадна във втория кръг в категория до 90 килограма на Световното първенство по джудо в Абу Даби (ОАЕ). Иванов стартира с успех с "вадзари" над бронзовия медалист от последното Европейско първенство в Загреб през април Алекс Крец (Румъния), но след това загуби с "ипон" от французина Алекси Матьо в 2:41 минута на двубоя. С..

публикувано на 22.05.24 в 18:34