75 на сто от българските потребители искат да плащат в магазините чрез смартфона си

Около 75 процента от българските потребители искат да плащат със смартфона си, вместо с платежна карта или кеш, показва проучване на картов оператор за България. Според данните най-голям интерес към тази услуга има сред хората на възраст между 18-22 и..

публикувано на 18.11.18 в 08:00

17 ноември - Световен ден на недоносените деца

В България всяка година се раждат между 6000 и 6500 недоносени деца, т. е. едно от десет бебета е родено преждевременно. Това са данни на Световната здравна организация, защото, за съжаление, в нашата страна не съществува официален регистър на..

публикувано на 17.11.18 в 08:00

В “Приятели на четири крака” лекуват с любов

Недалеч от Велико Търново се е разположил идиличен свят, който владее тайната на само едно вълшебство – преобразява дори най-закоравелия човек с любов. Във фермата на Вера и Виктор посрещат гостите с щурм, топуркане и вкупом. И как да бъде..

публикувано на 15.11.18 в 11:39

Сграда – паметник на културата във Велико Търново, ще е поредната спасена от разруха чрез частна инвестиция

Хотел “Цар Борис” във Велико Търново ще бъде спасен от разруха и реставриран със средства на американския милионер и филантроп Едмънд Бек. Сградата от години се руши, макар още през 1980 г. да е била обявена за паметник на културата. Неотдавна тя..

публикувано на 11.11.18 в 08:00

Обърната класна стая разменя учители и ученици в училището в гр. Брегово

СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в град Брегово, област Видин, което е със 150-годишна история, бе включено в списъка на иновативните училища в страната заради своя проект „История без граници. Обърнатата класна стая.“ Моделът на обърнатата класна стая..

публикувано на 10.11.18 в 08:00

„КаритАрт“ развива социално предприемачество сред младежи с увреждания

Историята на най-голямата благотворителна организация на Католическата апостолическа екзархия в България – „Каритас София“, която се занимава с дейности, свързани с подпомагане на различни социално неравностойни групи, наброява вече 25 години. Като..

публикувано на 09.11.18 в 12:03

Ново мобилно приложение открива и предлага най-изгодните оферти и услуги за секунди

Потребителите на мобилни и интернет услуги стават все повече и повече, но това не бива да ни плаши и отблъсква, а да приемем, че можем да използваме този вид комуникация в наша полза. Всеки ден се появяват нови и нови виртуални помощници, които..

публикувано на 09.11.18 в 10:59

Полезна информация и благотворителни каузи събират българите на BGInfotag във Виена

Консултации, семинари, информационни щандове и възможност за лични контакти с експерти от различни сфери на живота– това представлява BGInfotag – Информационен ден за българите във Виена. Събитието, което е инициатива на българските медии в..

публикувано на 07.11.18 в 10:53

Социална мрежа ще помага за възраждане на българското село

Селата с угаснал живот заедно с края на последния си жител са нараснали пет пъти за последните две години у нас. Причините за обезлюдяването им водят към разнообразни проблеми и само от решаването им зависи дали хората ще съзрат нови възможности..

публикувано на 06.11.18 в 11:13

Дейци на културата и общественици получиха отличия в Деня на народните будители

Проф. Минко Балкански е "Будител на годината" 2018г. Създателят на „Национален институт за образование“ е отличен за цялостния си принос към образованието на български деца. 91-годишният световноизвестен физик, който е френски гражданин и..

публикувано на 02.11.18 в 11:41