Камий Гютен и операторът Фабиен Фужер на снимки в Банско.

България – low cost с традиции

В края на януари имах удоволствието за няколко дни да работя с екип на най-голямата френска обществена телевизия – Франс 2 по два български сюжета. Репортажите за шивашката ни промишленост като доставчик за големите марки и за Банско като..

публикувано на 17.02.17 в 15:25

Амбициозни българи се връщат от чужбина с мисия за промяна в образованието

Мусияна е на 9 години, живее в град с около 12 хил. жители в Северозападна България, район, който попада в икономически най-западналата част на страната ни, а и в Европа. В свeта на момичето училището е всичко, но с течение на времето то е принудено да..

публикувано на 16.02.17 в 11:49

130 години метеорологични изследвания в България

Наскоро се навършиха 130 г. от началото на регулярните метеорологични изследвания в България. Датата е малко известна извън средите на метеоролозите, но е свързана с едно от най–значимите събития в областта на науката и техниката през XIX век у нас..

публикувано на 15.02.17 в 13:02

Европейски ден за здравословно хранене и готвене заедно с деца

„Евро-Ток Интернационал” е водещо европейско сдружение на кулинари и единственото, което извършва e официална консултантска дейност към Европейската комисия и Европейския парламент при приемането на политики и закони в областта на храните,..

публикувано на 14.02.17 в 13:29

Черно море – море в риск

Черно море е вътрешно море с уникалната екосистема, в което се вливат около 300 реки. Според   изследванията 70% от всички отпадъци и замърсители в него, идват от шестте черноморски държави – България, Румъния, Грузия, Русия, Турция и Украйна. В..

публикувано на 13.02.17 в 13:04

Вече можем да сме наистина .бг в интернет

Дългоочакваният домейн на български език в областта „.бг” вече е факт и ни дава възможност да регистрираме домейни с това разширение. Новият домейн позволява да се създават интернет адреси, изписани изцяло на български език. От тази иновация ще могат да..

публикувано на 13.02.17 в 11:31

Земеделецът Симеон Георгиев: Няма равнопоставеност между фермерите в България

След продължително затишие българските фермери отново излязоха на протест пред Министерството на земеделието, в знак на недоволство срещу нови наредби и изисквания. Служебният ресорен министър проф. Бозуков се ангажира с решаване на проблемите на..

публикувано на 10.02.17 в 12:03

Децата без родители имат нужда някой да повярва в тях и да им даде втори шанс

Най-важното нещо за едно дете е да расте здраво, щастливо, обичано и сигурно. Тези съвсем обикновени потребности обаче са мечта за онези, чиято съдба е отредила да израснат лишени от родителски грижи. Цял живот те изпитват смесени чувства на загуба,..

публикувано на 10.02.17 в 11:39

„И-СТОРИЯ” – платформа за любознателни пътешественици

В забързаното ни ежедневие възможно ли е да си откраднем малко свободно време, за да научим повече за историческите събития и факти за столицата ни? Отскоро заработи първият по рода си интерактивен справочник пътеводител за София с GPS навигация...

публикувано на 10.02.17 в 09:55

Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка

Древните корени на каракачанското куче водят към времето на траките. Сред основните занятия на някогашните обитатели на българските земи било овцевъдството и подобен род пазачи били необходими за охраната на техните стада, разказва д-р Атанас Вучков,..

публикувано на 08.02.17 в 11:23