Хакерско проникване в НАП отново бие тревога за киберсигурността в България

На 15 юли от базиран в чужбина сайт медиите и държавните институции в България научиха, че срещу базата данни на Националната агенция за приходите е извършена атака без никой да разбере. Анонимен мъж, представящ се като руснак, женен за българка,..

публикувано на 17.07.19 в 11:31
Ивайла Сопотенска

Храните на бъдещето - все по-зависими от науката

Месо, отгледано в епруветка - звучи като фантазия, но вече е реалност. Каква още ще бъде храната на бъдещето? – учените търсят отговорите. Климатичните промени и бързите темпове на нарастване на населението поставят поредното предизвикателство..

публикувано на 17.07.19 в 10:15

Стартира иновативна, международна платформа в помощ на начинаещите фрийлансъри

Новосъздадена платформа ще запознава желаещите с необходимото, за да започнат дейност на свободна практика и как най-успешно да се позиционират в „океана” от фрийлансъри по целия свят. Сред целите на авторите на проекта са още хората да..

публикувано на 16.07.19 в 13:29

Български учени предлагат стратегия за развитието на изкуствения интелект

Учени от Българската академия на науките представиха в Министерския съвет рамка на Национална стратегия за развитие на изкуствения интелект. Документът цели да подпомогне изработката на Национална стратегия за развитието на изкуствения интелект в..

публикувано на 14.07.19 в 10:05

Българите по света с още по-добри условия за следване в български висши училища

През 1993 г. висшите учебни заведения в България отвориха врати за българските общности извън пределите на страната. За да учат в български университет кандидат-студентите от българските диаспори, трябва да отговарят на няколко условия: да са с..

публикувано на 13.07.19 в 10:10

Детският научен център „Музейко“ показва как се проектира безмоторен самолет

Днес голямата поляна в Южния парк в София ще се преобрази в място за игри, забавления и научни предизвикателства за малчуганите. Те са подготвени специално от Детския научен център „Музейко“, който е организирал интересни научни закачки и..

публикувано на 13.07.19 в 08:30

„Книжна София“: книгите откриват читателите си дори в градския транспорт

Не е задължително да имаш много, за да даваш. Доказва го едно момче, което расте в социален дом, и от четири години дарява не само храна за тялото, но и за духа. Осемнайсетгодишният Кирил Балдев е сърцето на кампанията “Книжна София”, която си е..

публикувано на 12.07.19 в 11:33

България даде заявка да стане лидер по отношение на климатичните политики в региона към 2030 г.

„Грийнпийс“ – България и еко сдружението „За Земята“ приветстват решителната стъпка на България, да подкрепи общата цел за въглеродно неутрална икономика на ЕС до 2050 г. Това се случи на заседанието на Европейския съвет в Брюксел през юни, когато една от..

публикувано на 07.07.19 в 08:35

Еднодневна изложба на умалени автомобили организират в Габрово

Изложение за умалени модели на моторни превозни средства ще се проведе тази събота /06.07/ в зала "Орловец" в Габрово. Посетителите ще могат да видят хиляди модели, различни по вид и дизайн –от ретро до модерни и тунинг експонати. Много от тях са..

публикувано на 06.07.19 в 08:35

Празник на пеперудите край Полско-Скакавишкия водопад

Грохот от падаща вода, ефирни пърхащи криле - природата умее да се шегува, показвайки едновременно страховитото и нежното си лице. Край Полско-Скакавишкия водопад в Земенската планина, където се е разположил пеперуденият рай, местните хора и това..

публикувано на 05.07.19 в 12:38