Зимната виелица не плаши никой от обитателите на Дивата ферма в с. Горно поле

Зимата и студът през януари сковаха цялата ни страна. В дълбоки преспи сняг потънаха много от пътищата в страната ни, а това доведе до бедствено положение за хората, които се оказаха буквално откъснати от света. Положението се усложнява когато трябва да..

публикувано на 17.01.17 в 12:11

Програма за млади посланици на спортното развитие ще стартира в България

Програмата е насочена към младежи в училищна възраст, които да мотивират свои връстници и приятели да бъдат физически активни и да спортуват. Тя стартира преди няколко години в Уелс и към настоящия момент отчита прекрасни резултати. Младите хора..

публикувано на 16.01.17 в 13:47

Без дом в студените месеци

„Няма да оставим никого на улицата”, казаха от Центъра за кризисно настаняване на бездомни хора в квартал „Захарна фабрика” в столицата. В най-студените дни центърът работи денонощно. В момента капацитетът му е превишен, но той е в готовност да приеме..

публикувано на 16.01.17 в 11:54

Iamfree.pro – лесен начин да потърсиш помощ

Спомняте ли си кога за последно обърнахте внимание на своите близки и приятели? Кога излязохте спокойно навън, за да се позабавлявате, без да мислите за домашните си задължения? Ако не броим отминалите празници, вероятно е било отдавна. Можете да си..

публикувано на 13.01.17 в 11:14

Нова дисциплина популяризира на достъпен език напредъка на науката

В днешно време трудно си даваме сметка в каква степен науката и технологиите са станали част от живота ни. Ето защо една нова дисциплина, наречена “Научна комуникация”, си е поставила за цел да разкаже напредъка на цивилизацията по интересен и прост..

публикувано на 11.01.17 в 11:21

Всичко от „България на длан“

Ще ви разкажем за една идея, опит в една картина да се събере цялата красота на България   на едно място. Това е начинанието на един режисьор да разкрие пред всички нас най-красивите български сгради – паметници на културата, а също и природната красота..

публикувано на 10.01.17 в 11:51

Проектът City Slickers помага на чужденците в България

Представете си, че ви се налага да пребивавате в чужда държава, не говорите и не разбирате езика, нравите, а на всичкото отгоре трябва да се справяте с куп неща. Двама приятели на по 30 години разработват онлайн платформата „ Бърза градска помощ ” –..

публикувано на 10.01.17 в 10:10

Пенсионерите в България са най-бедната, но примирена част от обществото

Да си пенсионер в България отдавна е станало нарицателно за принадлежност към най-бедната и пренебрегвана прослойка на обществото ни. Средностатистическият български пенсионер получава около 170 евро месечно. Тази сума го прави неравнопоставен по..

публикувано на 09.01.17 в 11:42

Валят прокурорски обвиненията срещу министри, присъди няма

Тази седмица военният министър в оставка Николай Ненчев се яви в прокуратурата, за да го запознаят с промени в обвинението, че е отказал руска компания да ремонтира изтребителите МиГ-29 на ВВС. След явяването министърът пожела на прокурорите „да..

публикувано на 07.01.17 в 09:45

Има ли решение проблемът със замърсения въздух в българските градове

В първите дни на 2017 година беше регистрирано силно замърсяване на въздуха в цяла България. В София фините прахови частици превишиха нормите до пет пъти. Засегнати бяха също Шумен, Пловдив, Благоевград Перник и др. Емилия Стойнева, началник отдел..

публикувано на 06.01.17 в 12:24