Валентин Лазар и Симо Лазаров – синът и бащата заедно на сцената

Валентин Лазар: „Благодарен съм на баща си за всеки съвет“

Музикалните инструменти са играчките му от детинство и до ден днешен се въодушевява от всички нови електронни инструменти в музиката. Композитор и преподавател в училище в Тел Авив, автор на учебник за синтезаторна техника, Валентин Лазар се..

публикувано на 22.03.19 в 13:19
Петя Радкова, „Спасение има!“, снимка от конкурса, първа награда

Няма нищо по-хубаво от дъждовното време

Днес, 22 март, отбелязваме Световния ден на водата под мотото „Вода за всички! Всеки е важен!“. Целта е чрез информационни кампании и дискусии да бъде привлечено вниманието към проблемите на милиарди хора по света, които все още нямат равни права..

публикувано на 22.03.19 в 11:05

Пещерното движение в България чества 90 години

Началото на проучванията на пещерите в България е поставено преди около 100 години. Първите изследване на пещерната фауна прави акад. Иван Буреш през 1922 г. като директор на Царския музей по това време. За рожден ден на националната спелеология е..

публикувано на 21.03.19 в 12:54

Велико Търново привлича туристи с богата културна програма в седмицата на своя празник

Събития от всички жанрове намират място в програмата на община Велико Търново по повод предстоящия празник на града на 22 март. Един от акцентите, предвиден за 21 март, е свързан със съвместния празничен концерт на Биг Бенд-Велико Търново и..

публикувано на 21.03.19 в 11:13
Проф. Кефалов (вторият отляво) със своя екип

Престижна награда за български учен офталмолог

Всяка година американската организация Lighthouse Guild присъжда на един-единствен учен т. нар. Бреслерова награда за изключителни постижения в зрителните науки. В елитния клуб на световните лидери в областта на ретината се присъедини и..

публикувано на 21.03.19 в 11:11

Синдикатите пледират за преодоляване на неравенствата в условията на труд и заплащането

Водеща цел в работата на синдикатите ще бъдат по-добрите доходи за работещите в Европа и противопоставяне на политиката за фирмени икономии, които доведоха групи работещи до прага на бедността. XVIII годишна конференция на Мрежата на..

публикувано на 20.03.19 в 12:46

Фестивал на родопската храна „Родопска угодия” в Девин

На 22 и 23 март в сърцето на Родопите – град Девин, под патронажа на кмета на града Красимир Даскалов ще се проведе първият по рода си Фестивал на родопската храна. Идеята се роди постепенно – разказва Ани Николова, един от..

публикувано на 20.03.19 в 12:44

Явор Неделчев: За мен България е най-красивата страна

Силистренецът Явор Неделчев повече от 20 години се занимава с туризъм, работи като експерт управител на домакинството в голям хотелски комплекс във Варна, но това не му пречи да бъде добър пчелар с успешен бизнес: Туризмът и пчеларството..

публикувано на 19.03.19 в 12:20
Илияна Йотова: Този форум дава силен положителен пример.

„Образование без граници“ – възможности за обучение и реализация по цял свят бяха представени в София

В продължение на два дни (15 и 16 март) младите хора, търсещи подходящи университети и бъдещи възможности за развитие, имаха шанса да се запознаят с предложените програми за образование, стажове и работни позиции на изложението „Образование без..

публикувано на 18.03.19 в 12:28

Започва международна кампания за защита на мигриращите птици „Великолепните седем – Flight for Survival”

BirdLife International и Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) започват кампания за проследяване на зрелищните миграции на седем емблематични вида птици (бял щъркел, царски орел, египетски лешояд, осояд, пъдпъдък, гургулица и голямо..

публикувано на 17.03.19 в 09:10