Децата, които станаха добрите герои във Фейсбук

Давид, Емо, Калин и Ева – това са децата, които станаха популярни във Фейсбук благодарение на една благородна кауза. За броени дни инициативата им да съберат пари за един от кучешките приюти близо до София спечели много привърженици и споделяния и..

публикувано на 17.07.18 в 10:39

Младежи от пет държави се обучаваха в лагер по предприемачество в Габрово

В архитектурно-историческия резерват "Боженци" се проведе   Първият международен младежки лагер "Предприемачът като откривател". В него участваха 22 младежи от България, Беларус, Израел, Полша и Русия. Партньори в организирането на лагера бяха Община..

публикувано на 15.07.18 в 08:30

Софийската пожарна служба навършва 140 години

На 16 април 1832 г. в София избухва пожар, който бързо обхваща магазини, кафенета, хлебопекарна, няколко къщи. Разтревоженото население се втурва по улиците, но не е в състояние с нищо да потуши огъня. Точно този ден в София е повреден главният..

публикувано на 14.07.18 в 08:00

Курортът "Албена" става домакин на изложба на котки

На 14 и 15 юли курортният комплекс "Албена" ще посрещне представители на най-гальовните домашни любимци, които ще мерят красотата си на международната изложба на котки "TOP CAT на Балканите". Експерти от България, Беларус и Русия ще оценяват породите..

публикувано на 14.07.18 в 07:45

Съюзът на глухите в България иска узаконяване на жестовия език

На 12 юли 1934 година е създадена една от най-дълголетните организации на хората с увреждания в страната ни – Съюзът на глухите в България. Членовете му издават вестник „Тишина“, участват в различни програми, фестивали, международни културни,..

публикувано на 12.07.18 в 10:16
Село Долен

Сдружение “Мещра” вдъхва нов живот на възрожденските къщи

Млади архитекти и инженери, обединени от любовта си към самобитната красота на българските възрожденски къщи, издирват многовековни знания, предавани чрез поколения майстори строители по нашите земи. Не само за да съхранят безценните умения, но и..

публикувано на 11.07.18 в 08:00

White dinner пази в тайна мястото на пикник под звездите в София

През 1988 г. Франсоа Паские след дълго отсъствие от любимия Париж решил да събере приятелите си на пикник. И тъй като им определил среща в Булонския лес, приканил всички да се облекат в бяло, за да се намерят по-лесно. Но нима някой от тях тогава..

публикувано на 10.07.18 в 08:30

Иван Стоянов: „Всяко училище има потенциал да се превърне в любимо място за своите ученици“

Само дни след края на учебната година във всички училища в България темата за нивото и проблемите на училищното образование продължава да вълнува много хора. Част от тях са родители, чиито наследници през септември тази година ще чуят за първи път..

публикувано на 09.07.18 в 11:00

Животински видове ще носят името на откривателя си Боян Петров

Помен за Боян Петров чрез безценните колекции с животински видове от високите планини, прилежните записки в амплоато на зоолог и ведрото излъчване, запечатано на лента след покоряването на поредния връх. Във фоайето на БАН за алпиниста учен,..

публикувано на 02.07.18 в 11:24

Учени от БАН разработват водороден генератор, съвместим с енергията от възобновяемите енергийни източници

Екип от Института по електрохимия и енергийни системи на БАН работи по създаването на водороден генератор, който не използва водни електролити, а твърди полимерни електролити. По думите на директора проф. Евелина Славчева, този водороден генератор би..

публикувано на 01.07.18 в 08:00