Важна цел пред обществените медии е да казват истината

Недостатъчното финансиране, дигиталното развитие и ангажирането на младата аудитория са предизвикателствата, пред които са изправени всички обществени медии в Югоизточна Европа, стана ясно по време на форума, организиран от БНР. Директори на..

публикувано на 21.05.18 в 13:31

Мария Габриел връчи наградата „Мадам дьо Стал” за принос към културните ценности на Европа

Българската академия на науките бе домакин на 19-то Общо събрание на Федерацията на всички европейски академии (ALLEA – All European Academies). То бе съпътствано от  научен симпозиум на тема: „Науката във времена на предизвикателство за доверие и..

публикувано на 19.05.18 в 10:15

Котката без опашка отново ще поведе карнавалното шествие в Габрово на 19 май

Започнаха традиционните майски празници на град Габрово. Основното в тях са Дните на хумора и сатирата, които включват и карнавал в първата събота след деня на Габрово – 17 май. Девизът на карнавала тази година е „Габрово – мой малък Брюксел” – весело..

публикувано на 19.05.18 в 09:15
Клеарт Дурай

Клеарт Дурай: БНР може да ни помогне с програми за българското малцинство в Албания

Медийната среда на Балканите се развива динамично и обществените медии трябва да отговорят на редица предизвикателства, за да спечелят в битката за аудитория. Финансирането, привличането на най-добрите професионалисти,   излъчването по сателит са някои..

публикувано на 18.05.18 в 16:00

БНР организира среща на Обществените медии на Югоизточна Европа

Паралелно със срещата „ЕС – Западни Балкани“ в България се проведе и среща на ръководителите на обществени медии от 12 държави в Югоизточна Европа. Поканата бе отправена от БНР и подкрепена от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). За..

публикувано на 18.05.18 в 14:56

Кулинарната блогърка Софи Йотова се впуска в 123 кулинарни приключения с усмивка

Готвенето невинаги е онова досадно, скучно и мъчително бреме, което яде от времето ни и ни заставя да го вършим в края на изтощителния ден. С тази заразяваща увереност, че е възможно в кухнята да влизаме с вдъхновение и усмивка, посреща читателите..

публикувано на 18.05.18 в 12:59

Спасовото кладенче край град Златица е природен и културен феномен за страната ни

И тази година на Спасов ден много хора ще се съберат на голямата поляна около Спасовото кладенче. Мястото е емблематично за град Златица и целия регион и от незапомнени времена хората са отивали там с молитва за здраве, и за да почетат целебната..

публикувано на 17.05.18 в 11:35

„Чудната градина” дарява цветя и надежда за по-добър свят

Фондация „Свети Николай Чудотворец“ от Добрич има двайсетгодишна история. Проектът им „Чудната градина” започва миналата година с фонд за набиране на средства. Организират се две благотворителни инициативи, благодетели, като писателя д-р Хасан Ефраимов,..

публикувано на 16.05.18 в 14:17

Детайлно изработени модели на градски транспорт на изложба в София

До 22 май жителите и гостите на столицата могат да се насладят на една атрактивна изложба – модели от градския и междуградския транспорт, пресъздаващи реални трамваи, автобуси и тролейбуси, движили се някога и сега по улиците на София и други..

публикувано на 13.05.18 в 09:15

Полумаратон привлича столичани към активния и здравословен начин на живот

Над 500 души се регистрираха за участие в провеждащия се днес – 13 май, полумаратон в столицата. Той включва четири дисциплини, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали – бягане на 600 метра, 5 и 10 километра, както и пълната дистанция от 21,1..

публикувано на 13.05.18 в 08:30