Възстановка „Независимостта: 1908 г.“ и пътуване с „Корона експрес“

На 23 септември по случай 110-годишнината от обявяването на независимостта на България община Велико Търново, Регионалният исторически музей и БДЖ организират възстановка   на посрещането на княз Фердинанд на гара Трапезица и обявяването на..

публикувано на 22.09.18 в 08:00

В Шишковци българи, сърби и македонци сядат на една балканска черга

Когато бутилка с огнено питие обходи насядалите около една трапеза, всички дрязги се забравят и хората започват да се прегръщат като братя. Това най-добре го знаем на Балканите, където от нищо пламваме подобно на клечица кибрит, но и владеем..

публикувано на 21.09.18 в 10:24

Вземете си куче от приют – породата му е любов

С широка усмивка и доверчиво сърце, Вивалди проси милувка, отърквайки се в ръцете на всеки приближил се човек. На просторната поляна в Южния парк в София той търси приятел, който да хване каишката му и завинаги да го отведе у дома...

публикувано на 20.09.18 в 12:46

Паметникът на дядо Добри – първият монумент на доброто у нас

Призивите за обединение на българския народ, които постоянно ангажират общественото внимание, най-често се превръщат в лозунги, издигнати на някой голям транспарант, разпънат на поредния протест срещу корупцията и беззаконието. Но думата обединение..

публикувано на 19.09.18 в 11:57

В България започна Европейската седмица на мобилността

Кампанията на Европейската комисия „Европейска седмица на мобилността” се провежда всяка година в периода 16-22 септември с цел да насърчи европейските общини да въвеждат и подпомагат устойчивия транспорт и начините на придвижване и се радва на..

публикувано на 18.09.18 в 09:44

Къщата на София съживява спомена за голямата актриса Адриана Будевска

На 17 септември софиянци отбелязват Деня на София – градът, определен за административен център на следосвобожденска България. Благодарение на талантливи българи, получили академично образование в чужбина, младата столица изгражда културния си..

публикувано на 17.09.18 в 11:57

Учителят Мина Илиев: С помощ от училищното ръководство учителят може да бъде много голям новатор

Учебната година за българските ученици започва на 15 септември. Датата за връщане на децата в училище не е случайно избрана. Зад решението се крие съвсем практична причина. До 20-те години на миналия век учениците са тръгвали на училище на 1..

публикувано на 17.09.18 в 11:52

Деца от Стара Загора дариха кувьози за Университетската болница в града

Клиниката по неонатология в болница “Проф. Д-р Стоян Киркович” в Стара Загора получи дват съвременни интензивни кувьоза благодарение на дарение, събирано стотинка по стотинка от деца, включили се в благотворителната акция "Жълти стотинки“. През миналата..

публикувано на 16.09.18 в 08:00

Виктор Жечев напусна кухнята на принц Чарлз, за да готви в България

Младият готвач Виктор Жечев прекарва година и половина в кухнята на принц Чарлз, където приготвя ястия за трапезата му. Като член в екипа на швейцарския шеф Антон Мозиман, той изпълнява изискванията на кралската особа за менюто както на официални..

публикувано на 15.09.18 в 08:00

Млади барбери възраждат бръснарските традиции в България

Бръснарството в България има дългогодишни традиции, но почти изчезва като дял от фризьорството след 90-те години на миналия век, когато пазарът се напълва със салони за красота, обслужващи предимно жените. И днес доста мъже предпочитат да оформят..

публикувано на 15.09.18 в 08:00