БНР е домакин на изложба в помощ на деца, пострадали при пътни произшествия

Както става в приказките, винаги се появява доброто и носи надежда - това е посланието на благотворителната изложба-конкурс с коледна тематика, подредена в Мраморното фоайе на БНР. Изложбата е озаглавена „Зимна приказка“и е част от есенния салон..

публикувано на 02.12.16 в 16:21

„Дом за шампиони” – благотворителност и иновация в едно

Общежитие от морски контейнери беше дарено безвъзмездно на 153-то Спортно училище „Неофит Рилски” в София. Организатори на изцяло благотворителната инициатива са предприемачът Звезделин Минчев и арх. Румен Първанов. С техни усилия и средства..

публикувано на 02.12.16 в 09:00

„Българската Коледа” продължава благотворителната си мисия

Българското национално радио е медиен партньор на „Българската Коледа” „В подкрепа на децата с тежки хронични заболявания” е темата на „Българската Коледа” кампания 2016/2017 г., съобщи президентът Росен Плевнелиев. Държавният глава обяви..

публикувано на 01.12.16 в 11:14

Новите технологии едновременно допринасят и вредят на децата

Децата, родени след 2000 г. – поколението Z, растат във време, в което виртуалната реалност е на едни очила разстояние, а интернет се превърна в необходимост и сянка на всеки от нас. Всяка монета обаче има две страни. Освен удобствата, които носят..

публикувано на 01.12.16 в 09:00

Д-р Куку и д-р Пипи лекуват с вълшебното лекарство смях

- Здравей, знаеш ли кои сме ние? - Клоуни! - Точно така. Ние обаче сме по-специални клоуни и лекуваме децата с най-старото, най-хубавото, най-магичното лекарство на света ... Има мигове, когато черни облаци обграждат слънцето, и..

публикувано на 30.11.16 в 11:25

Валентина Терзиева има завиден талант в моделирането на фигури от захар

Златен медал получи Валя Балканска от Международното тортено изложение в англиския град Бирмингам. Грешка няма, този път наградата не е за песен, а за високо художествено майсторство при изработването на фигури от сладко тесто. Автор на захарната Валя..

публикувано на 29.11.16 в 13:39

Природа и технологии съчетани в български велосипед

Днес ще ви запознаем с една българска технологична гордост. Става въпрос за един уникален велосипед, който грабва с визията си и би накарал всеки да затаи дъх. Създателите му Галин Бонев и Галин Атанасов го наричат „Галекс”. Двамата варненци споделят,..

публикувано на 29.11.16 в 11:48

Тибетски монах благославя българския народ със специален ритуал

Музеят „Земята и хората“ в столицата бе домакин на интересно събитие през уикенда. Тибетският монах лама Науан създаде традиционната за своята родина пясъчна мандала. В превод от санскрит, мандала означава същина. Нейната цел е да ни накара да..

публикувано на 28.11.16 в 13:14

София танцува „Хората на България”

На 25 ноември клуб „БГ Ритъм” се превърна в място, където българският фолклор, танци и песни обединяват всички поколения в магията на „Хората на България”. Автор на този проект е Людмил Макаронски. Той е художествен ръководител и хореограф на..

публикувано на 28.11.16 в 12:06

От местопрестъплението – репортерът Николай Христов

Най-често той е на крачки пред останалите криминални репортери и първи дава гласност на редица престъпления: кражби, убийства, пътнотранспортни произшествия, експлозии. Задава стандарти в ресор, в който е много лесно да се хлъзнеш по повърхността на..

публикувано на 28.11.16 в 10:56