Бюджет 2017 с кратък срок на годност

Законът за годишния държавен бюджет е един от най-важните закони на България за съответната година и затова неговото обсъждане и приемане са обект на широк интерес не само от страна на политическите сили, финансовите експерти и депутатите, но и от..

публикувано на 03.12.16 в 09:45

Българската икономика продължава да расте и без чужди инвестиции

Според последните официални данни, икономическият растеж в страната досега за годината е 3.5%, докато преките чуждестранни инвестиции регистрират невиждан спад от над 21%. Темповете на растеж може да не спират дъха, но все пак поставят страната на второ..

публикувано на 21.11.16 в 10:44

Неяснота около големите държавни сделки след оставката на кабинета

След оставката на кабинета „Борисов” правителството ще работи до съставянето на ново такова, най-вероятно служебно. Възниква неяснота относно съдбата на държавни сделки за милиарди заради въпроса, дали кабинет в оставка ще има време да се занимава със..

публикувано на 20.11.16 в 09:30

Бюджет по време на нестабилност с несигурна съдба

Изготвеният и представен миналата седмица от Министерство на финансите проект за държавен бюджет за 2017 г. беше определен от самия министър Владислав Горанов като консервативен и скучен. С това той искаше да каже, че правителството на премиера Бойко..

публикувано на 16.11.16 в 11:35

Българските гастарбайтери оставиха българските предприятия без работници

В България има малко над 2 млн. работещи. Според различни изчисления, работещите в чужбина българи са също толкова,  а някои твърдят, че са и повече. Излиза, че повече българи работят в чужбина, отколкото в родната си страна. Това явление има и..

публикувано на 15.11.16 в 11:41
С подписаното споразумение за окончателното приключване на решението по отношение на арбитража за АЕЦ „Белене” от министър Теменужка Петкова и първия зам.-генерален директор на „Росатом“ Кирил Комаров спорът между страните бе решен.

"Атомно затопляне" между Русия и България, а Брюксел?

Миналата седмица две събития предизвикаха истинско "атомно затопляне" в иначе доста охладнелите напоследък търговско-икономически и политически отношения между Русия и България. Атомно, защото и двете събития се отнасят до българската атомна..

публикувано на 29.10.16 в 09:05
Проектобюджетът за 2017 г. е рутинен и разчита на стабилност и предвидимост

"Бюджет 2017” забавя темпото и се отказва от нови дългове

Министерството на финансите току що публикува своя проект на национален бюджет за следващата година. Преди той да стане общовалиден и задължителен за всички власти закон, предстоят дискусии, разговори, обсъждания, предложения, искания и забележки..

публикувано на 28.10.16 в 11:20

10-те най-търсени професии в България – нисък социален статус и елементарна квалификация

Тези дни стана известна класация на десетте най-търсени професии в момента в България. Тя предизвиква много въпроси, буди много тревоги и говори много ясно за състоянието и перспективите на българската икономика. Първият и основен извод, който..

публикувано на 27.10.16 в 12:32

Разнобой в прогнозите за българската икономика

Ръстът на Брутния вътрешен продукт /БВП/ в България през тази година ще бъде 2,6%, казва Министерството на финансите. Авторитетната рейтингова международна агенция Moody’s дава по-добра прогноза – 2,7%. Най-щедър е Международният валутен фонд, който..

публикувано на 21.10.16 в 12:34

Българският газов хъб остава без газ

Русия и Турция подписаха дългоочакваното и дълго отлагано споразумение за газопровода "Турски поток". Българското национално радио, позовавайки се на заслужаващи доверие източници, съобщи, че най-вероятно резултатите от направените досега сондажи за..

публикувано на 11.10.16 в 12:14