Президентът Радев направи в Мюнхен важни анонси за външната политика

По време на участието си в Мюнхенската конференция тези дни   президентът Румен Радев проведе редица двустранни срещи. Разговорите на държавния глава бяха следени с особен интерес предвид обстоятелството, че при сегашната предизборна ситуация във..

публикувано на 20.02.17 в 11:52

Проблемът с машинното гласуване ще стане ли препъни камък на предстоящите избори

Интересна интрига се оформи през отминаващата седмица около проблема с машинното гласуване на предстоящите на 26 март предсрочни парламентарни избори. Предисторията датира от началото на месеца, когато Върховният административен съд отмени..

публикувано на 19.02.17 в 09:30

Ревизия на кабинета „Борисов 2” обостри предизборната обстановка в България

След като преди десетина дни служебното правителство освободи 14 областни управители заради лоша оценка за работата им, тази седмица то смени още седем такива под претекст, че възнамерявали да участват в предсрочните избори. В петък пък служебният..

публикувано на 18.02.17 в 09:30

Румен Радев: „Германия е стратегически икономически партньор на България“

След международния си дебют в Брюксел – за да засвидетелства пред централите на ЕС и НАТО непоколебимата и последователна европейска и евроатлантическа ориентация на София – и след участието си в неформалното заседание на Европейския съвет във..

публикувано на 12.02.17 в 09:20

Какво показа регистрацията на участниците в предсрочните избори

Към момента на изтичане на срока за регистриране на претенденти за участие в предстоящите на 26 март предсрочни парламентарни избори, в ЦИК молби за регистрация бяха подали 18 партии и 9 коалиции, или общо 27 формации. За парламентарни избори през 2014..

публикувано на 11.02.17 в 09:45
Владимир Путин в Унгария: Русия не е обидена на България заради „Южен поток”

Москва и София пред затопляне на отношенията?

В четвъртък тази седмица посланикът на   Москва в София Анатолий Макаров заяви пред БНР, че през миналата година в българо-руските отношения е настъпил „позитивен прелом“ и препоръчва някой да покани президента Владимир Путин в България, защото той не..

публикувано на 04.02.17 в 08:45

България отново с предизборни проблеми в последния момент

Регистрацията на партии и коалиции за предсрочните избори в България започна вчера и ще приключи на 8 февруари. Броят на участниците и тяхното коалиране е важен въпрос, но вниманието на обществото в момента е ангажирано с други аспекти на предизборната..

публикувано на 03.02.17 в 10:57

Президентът Румен Радев успокои Брюксел, София остава вярна на ЕС и НАТО

Вчера приключи първата официална визита зад граница на новия президент на България Румен Радев. Тя не беше във Вашингтон. Не беше и в Москва. Държавният глава избра белгийската столица Брюксел, сърцето на ЕС и НАТО, за да разсее тревогите възникнали по..

публикувано на 01.02.17 в 11:35

Ще бъде ли България председател на ЕС като наблюдавана държава

Към вълненията около смяната на властта в София през изтеклата седмица се добавиха и такива, предизвикани от доклад на ЕК за реформите в страната през последното десетилетие. Основен извод на документа е, че няма коренна промяна в борбата срещу..

публикувано на 29.01.17 в 09:45

Служебното правителство влезе в длъжност, предизборната битка започна

През отминаваща седмица новият президент Румен Радев пое де факто цялата власт в държавата след като разпусна парламента, определи дата за предсрочните парламентарни избори и представи в петък своя служебен кабинет и неговите приоритети. Както се..

публикувано на 28.01.17 в 09:15