Анкара отново се намесва във вътрешните работи на България

Турският президент все още не е султан, но неговите емисари започнаха да раздават ултиматуми в чужди страни, сякаш с намерението да възраждат Османската империя. През отминаващата седмица стана акцент скандалното, меко казано, поведение на турския..

публикувано на 29.04.17 в 09:45
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателите на „Обединени патриоти” Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров подписаха коалиционно споразумение.

Формирането на новото правителство навлезе във финалната си права

Месец след предсрочните парламентарни избори може да се каже, че формирането на новото коалиционно правителство на България е въпрос на дни. След като вчера ГЕРБ и коалицията "Обединени патриоти" подписаха коалиционното си споразумение, кандидатът на..

публикувано на 28.04.17 в 11:56

Какво подсказват първите изяви в 44-то Народно събрание

Първото заседание на 44-то Народно събрание, състояло се на 19 април, бе необичайно кратко, протече без изненади и някои го определят като вяло. Косвено потвърждение на това е обстоятелството, че печатът днес отразява сравнително пестеливо толкова важно..

публикувано на 20.04.17 в 13:05
Въпреки очакванията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за съставяне на правителство до края на април, то ще стане факт в началото на май, тъй като бъдещите коалиционни партньори трябва да уточнят още немалко въпроси.

Очакванията за ново правителство се пренесоха към началото на май

Новоизбраното 44 Народно събрание на България ще проведе първото си заседание утре – 19 април. След конституирането на законодателния орган негова основна задача е да одобри новото правителство на страната. По време на Великденските празници от партия..

публикувано на 18.04.17 в 12:09

Доналд Туск в България – поредните обещания и потупвания по рамото

Приключи през отминаващата седмица обиколката на председателя на Европейския съвет Доналд Туск в Словения, Македония, България и Гърция. Посланията му бяха свързани с разширяването на ЕС след брекзита, спасяването на Гърция от фалит, както и с „новия..

публикувано на 09.04.17 в 09:00

Разговорите за ново правителство са все още във фаза на експертни консултации

Две седмици след предсрочните парламентарни избори в България същински преговори за съставяне на новото правителство не се водят, а има разговори на равнище експерти за обща управленска програма. През седмицата все пак се очертаха ясно няколко важни..

публикувано на 08.04.17 в 09:00

Черноморският регион във фокуса на българското председателство на ЕС

До юни трябва да е готов проектът на национална програма за българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това съобщи вицепремиерът Деница Златева на конференция в София, организирана от фондация „Фридрих Еберт“, Българското..

публикувано на 04.04.17 в 12:05

Раздорите около вота на изселниците в Турция продължават и след изборите

Предсрочните избори в България вече са история от седмица насам, водят се разговори за съставяне на новото правителство, а споровете около вота на българските изселници в Турция продължават. Отцепилото се от ДПС обединение ДОСТ,   което не успя да влезе..

публикувано на 02.04.17 в 09:45

Драматични развития в дясното пространство след изборния му провал

От няколко дни насам наблюдаваме драматични събития в десните политически формации на България след провала им на предсрочните избори. В понеделник оставка от постовете председател на Демократи за силна България и председател на коалицията „Нова..

публикувано на 30.03.17 в 11:35
Евгений Дайнов и Първан Симеонов

България продължава да отлага трудното, да управлява без стратегическо мислене

Избори 2017 ще се запомнят с намесата на две държави в тях – Русия и Турция, и с националистическите изстъпления на границата ни в опита да бъдат спрени български граждани от упражняването на конституционните им правомощия. Ще се запомнят и с един..

публикувано на 28.03.17 в 11:57