Снимки: БГНЕС и lockheedmartin.com

Проектът за закупуване на нови изтребители напредва, противоречията се множат

Правителството на Бойко Борисов предложи на парламента да одобри започването на преговори със САЩ за купуването на изтребители F-16 Block 70, при това като допусне възможността бъдещият договор „да се отклони“ от предварителните изисквания, на..

публикувано на 11.01.19 в 11:00

Управляващи и опозиция се мобилизират за предстоящите избори

ГЕРБ и БСП започват активна подготовка за изборите още този месец, пише в. Дневник. На национална среща, свикана за 20 януари в София, централното ръководство на ГЕРБ ще даде на местните структури инструкции за провеждане на изборите за депутати..

публикувано на 10.01.19 в 12:25
Снимки: БГНЕС

Новогодишните обръщения на политиците – по-натоварени с предизборни очаквания, отколкото с поздравления

Новогодишните обръщения на политиците в България обикновено са натоварени с послания, които да вдъхнат на гражданите положителни нагласи. Този път обаче те бяха някак различни. Президентът Румен Радев наблегна на негативните страни от..

публикувано на 04.01.19 в 10:29

Политическата 2018 година

Политическата 2018 година започна за България бурно. И завърши по същия начин. Наистина, краят на 2018 година върна спомена за яростната 1968-а, когато Западна Европа бе залята от студентските и младежки бунтове. Петдесет години по-късно..

публикувано на 28.12.18 в 08:30

Новият посланик Доника Ходжа: Албания ще стане по-популярна в България

Политическите отношения между България и Албания са чудесни, но „икономическото сътрудничество не отразява адекватно високото ниво, което задават политическите контакти” – каза в интервю за Радио България новият посланик на Република Албания в..

публикувано на 18.12.18 в 11:11
Снимка: БГНЕС

Българо-руските отношения в сложна ситуация заради отношенията на ЕС и САЩ с Русия

В момент на пореден сблъсък на интересите на Москва и Вашингтон, заместник държавният секретар на САЩ Джон Съливан е на обиколка в Централна и Източна Европа.Разговорите му в региона съвпадат с подновяването на икономическите санкции на ЕС срещу..

публикувано на 17.12.18 в 11:16
Снимка: БГНЕС

Посланик Анатолий Макаров: Българо-руските отношения през 2018-та отбелязаха възход

Възобновяване на сътрудничеството между България и Русия на най-високо ниво – така описа 2018 година руският посланик Анатолий Макаров на годишната си пресконференция в София. Сред най-важните събития според него са посещенията на премиера Бойко..

публикувано на 13.12.18 в 12:17

Ева Майдел: Да бъда част от двайсетте най-влиятелни млади политици е огромно признание

Повод да потърсим Ева Майдел бе новината, че тя е единственият българин, част от престижната класация на глобалната платформа за политика „Аполитикал“, която определя кои са най-влиятелните млади политици в света. Списъкът съдържа сто имена на..

публикувано на 13.12.18 в 12:07

Сдържани реакции в София на поредния призив на ЕП за прием на България в Шенген

На 11 декември Европейският парламент прие с 514 гласа „за“ срещу 107 против и 38 въздържали се резолюция за приемане на България и Румъния в Шенген. Всъщност, става въпрос за пети подобен призив на тази институция от много години насам. Както и досега,..

публикувано на 12.12.18 в 11:21

Управляващата коалиция остава непроменена, но се променя националистическото пространство в България

В сряда българският парламент прие оставката на вицепремиера Валери Симеонов и на негово място избра досегашния шеф на кабинета му Марияна Николова. Партия „Атака“, която заедно с ВМРО и Националния фронт за спасение на България (НФСБ) съставя..

публикувано на 22.11.18 в 12:35