Снимка: БТА

По съседски

Президентът Иванов отказва да подпише „такова вредно споразумение“ за името на Македония Няма да подкрепя и подпиша „такова вредно споразумение“ за името, заяви македонският президент Георге Иванов в обръщение към нацията по повод..

публикувано на 14.06.18 в 10:34

Неделни училища и по-лесен достъп до българско гражданство искат нашите сънародници от Западните Балкани

„Българските общности в Сърбия, Македония, Албания и Косово трябваше да се включат по-активно в дискусиите, които се проведоха преди срещата на върха за Западните Балкани на 17 май. Те са наясно със ситуацията и проблемите в тези страни и могат да..

публикувано на 13.06.18 в 11:02
Йонко Димитров

Долна Малина Оpen Fest – артистичната трансформация на едно селце

Трансформацията на едно българско селце е в ръцете на младежката част от населението му. Проактивния подход демонстрира кметът Йонко Димитров – самият той млад човек, с когото се запознах, докато поправя осветлението на сцената на местното..

публикувано на 13.06.18 в 10:48

Пламен Димитров: Хората в България започват да си търсят правата все по-активно

България е на опашката в  ЕС по спазване на основните трудови права, гарантирани от държавното законодателство. Такъв извод направи президентът на КНСБ Пламен Димитров, който представи третия по ред годишен доклад на синдиката за тенденциите при..

публикувано на 12.06.18 в 11:41

Архивът на д-р Г. М. Димитров ще се пази в България

На едно от първите заседания на Съвета на Европа българският политически емигрант д-р Г. М. Димитров настоява да бъдат оставени празни столове за страните от Източния блок, които един ден те да заемат. Земеделският лидер участва в движението за..

публикувано на 11.06.18 в 11:16

Празник на Горноряховския суджук

За 12-и път Горна Оряховица приема гости за празника на своя деликатесен колбас, известен като Горнооряховски суджук. Корените на неговото производство са близо два века в миналото. За него се разказва следният анекдот: Един късен следобед в края на XIX..

публикувано на 09.06.18 в 08:05

Българите имат противоречиво отношение към демокрацията

Проучване на института "Отворено общество", представено на 7 юни, констатира, че българите имат противоречиво отношение към демокрацията. Около една трета от хората не смятат демокрацията за най-добра форма на управление. Делът на смятащите, че по-добра..

публикувано на 08.06.18 в 11:40

Учените ще помагат на малкия бизнес с ноу-хау в областта на лечебните растения

Науката протяга ръка на малкия бизнес у нас чрез амбициозен проект за устойчиво оползотворяване на лечебните и ароматичните растения, с които страната ни е изключително богата. С помощта на европейски средства у нас ще бъде изграден Център по..

публикувано на 08.06.18 в 11:22

Българските антарктици представиха постиженията си в Прага

Българският културен институт в Прага и Българският антарктически институт в партньорство с Чешката антарктическа фондация представиха проекта „Антарктида – ледена любов”. Той е посветен на 25-те български антарктически експедиции. Проф. Христо Пимпирев..

публикувано на 08.06.18 в 08:05

Старинният празник Сабантуй събужда любопитство към историята ни

Изкушените от историята знаят, че в Република Татарстан, която е част от Руската федерация, живеят наследниците на Волжка България. Татарите се отличават с това, че са много трудолюбиви и прецизни в работата си, затова и качеството на живот в..

публикувано на 06.06.18 в 14:09