Когато традициите и иновациите си помагат

Когато заговорим за успешни учебни програми, винаги възникват спорове между привържениците на традиционното и тези, които залагат на новите идеи и методи, с надеждата, че знанията могат да бъдат поднесени по-интересно, а тяхното натрупване–..

публикувано на 07.04.17 в 11:20

“Каритас” изпраща доброволци в класните стаи, за да учат децата на бежанците на български език

Докато държавата все повече абдикира от грижата за бежанците и с отмяната на постановлението за интеграцията им рискува наказание от Европейския съюз. Докато прокуратурата отказва да потърси отговорност за изстъпленията на националистите, които..

публикувано на 07.04.17 в 09:05

Ботаническата градина в София е в празнична премяна за Цветница

Пролетта дойде – дългоочаквана, светла, топла и свежа. Природата се пробуди, а с това в нашето съзнание изникнаха безброй идеи как да прекараме на открито почивните и празничните дни. Слънчевите лъчи прогониха сивотата на зимата, а разцъфналите пролетни..

публикувано на 06.04.17 в 13:43

„Натура 2000“ в български вариант

Кресненското дефиле е една от най-богатите на диви растения и животни територии в България, част от „Натура 2000“ и важна орнитологична зона според Birdlife International. Безспорен успех за българските природозащитници беше възстановяването на..

публикувано на 06.04.17 в 12:05

Свеж полъх от цъфналите японски вишни доловихме в София

С настъпването на пролетта, в Токио официално бе обявено началото на сезона на цъфтене на сакурата – вишната с нежнорозови цветчета, която се смята за символ на Япония. Това събитие бе повод за празник и в столичното 138 -о..

публикувано на 05.04.17 в 12:42

Ралица Йовкова – силата да си различен

По традиция името на Троян се свързва с дървообработване и керамика. Това е родното място на Ралица Йовкова – потомствен керамик. Израства с мириса на глината и шума на грънчарското колело. Завършва Националната гимназия по приложни изкуства в Троян,..

публикувано на 05.04.17 в 09:00

Пътуването е страст, която те държи жив

Какво вълнува децата днес? Отговорът на този въпрос не е лесен, особено, когато във всекидневието им те са погълнати от своите електронни устройства. Вървейки по улицата, забили нос в екраните на телефони и таблети, те често дори и не забелязват..

публикувано на 04.04.17 в 10:45

Български продукт побеждава заседяването и стимулира интереса към математиката сред децата

Ученици, очакващи с нетърпение урока по математика – това е резултатът от системата Jumpido, разработена от братята Кирил и Дилян Русеви и Никола Косев. Какво точно представлява тя, разказва Кирил: Jumpido е образователна система,..

публикувано на 04.04.17 в 09:00

10 години България в ЕС – ползи и предизвикателства

10 години членство на България в Европейския съюз. Как изглежда страната ни днес? Продължаваме да сме най-бедната и корумпирана държава и въпреки високото доверие на българите в европейските институции, ползите от членството ни все още не могат да се..

публикувано на 03.04.17 в 13:05

Актьорът Бате Николай се смее, за да излекува бъдещето на България

Любимецът на няколко поколения българи – актьорът Николай Николаев, напоследък все по-често влиза в ролята на клоуна д-р Коко и със смеха и фокусите си помага на тежко болни деца в болница „Пирогов“. Бате Николай, както всички го наричат..

публикувано на 01.04.17 в 08:25