След успехите си в Холивуд Антони Христов подготвя свои последователи у нас

Все още не са много българите, участвали в създаването на касови продукции в Меката на киното – Холивуд. Един от тях несъмнено е Антони Христов, чието име е записано редом със създателите на едни от най-популярните съвременни анимационни филми...

публикувано на 07.08.19 в 11:10

Градското градинарство става привлекателен елемент в живота на модерния човек

Неограничена свобода и хора, които са готови да експериментират, без страх, че ще сгрешат – така накратко можем да обясним спокойствието и хармонията, които се долавят на територията на споделената градина в софийския квартал „Дружба“. Намира се в близост..

публикувано на 06.08.19 в 10:57

Най-големият колекционер на български цигарени кутии мисли и за музей

Колекционерството е популярно като хоби на богатите или известните личности, които събират произведения на изкуството, оръжия, скъпи ретро автомобили и какво ли не още. Тази тяхна страст несъмнено изисква големи харчове. Но истината е, че не всяка..

публикувано на 05.08.19 в 11:39

НАП се извини на засегнатите от хакерската атака срещу нея

Националната агенция по приходите /НАП/ отчете свършеното до момента във връзка с неотдавнашната хакерската атака срещу нея.   Препоръчана бе смяна на паролите и персоналния идентификационен код, който Агенцията издава на гражданите...

публикувано на 01.08.19 в 11:26

Морската градина във Варна се превръща в мащабно арт изложение

Международният панаир на занаятите и изкуствата “Булгарика” за 23-и пореден път ще се превърне в място за изява на творци. От 1 до 21 август в него ще участват някои от най-добрите автори в областта на изящното и приложното изкуство, на..

публикувано на 31.07.19 в 12:47

Творческа атмосфера и вдъхновение на Фестивала за творчески занаяти и изкуства в Царево

За четвърти път южното черноморско градче Царево е домакин на Фестивал за творчески занаяти и изкуства. Произведения на изкуството и множество работилници са се приютили в павилионите в централната градска част. Туристите имат възможност да..

публикувано на 30.07.19 в 12:39

Държавната агенция за българите в чужбина отличи участниците в своите три детски конкурса

Още от създаването си през 1992 г, Държавната агенция за българите в чужбина /ДАБЧ/ се стреми да съхрани и подпомогне възпитанието на българските деца зад граница и да допринесе за духовното единение на всички наши сънародници зад граница. Тя..

публикувано на 29.07.19 в 12:13

Образованието е основната причина за емиграция на 17-25 годишните българи

Сертификатът за знание на български език да бъде признат като документ за владеене на чужд език в държавите от ЕС – това е голямата цел пред дипломатическите усилия на българските политици, по отношение обучението на българчетата зад граница. Работата в..

публикувано на 29.07.19 в 11:21

Българин развива успешен бизнес с рециклирани гуми във Великобритания

Български емигрант във Великобритания основа на Острова собствена фабрика за рециклиране на гуми втора употреба. Тя се намира на около 50 км. от Плимут в югозападния край на кралството и осигурява работа за 18 души, много от които, също наши..

публикувано на 27.07.19 в 08:15

Обсъдена бе нова концепция за интеграция на ромите в България

Вицепремиерът Красимир Каракачанов представи пред Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет нова „Концепция за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в България“...

публикувано на 26.07.19 в 13:22