Слушайте!

Скандал с лидера на партия "Атака"

Лидерът на националистическата партия Атака Волен Сидеров се оказа замесен в публичен скандал. Прокуратурата може да поиска депутатския му имунитет, заради пререкания с пътници от полет между София и Варна и хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда..

публикувано на 07.01.14 в 16:39

България подписа споразумение с Евротрансплант

Българската Изпълнителна агенция по трансплантации подписа споразумение за сътрудничество с европейската организацията за обмен на ргани /Евротрансплант/ за обмен на органи за трансплантация. По силата на документа агенцията може да обявява органи за обмен..

публикувано на 07.01.14 в 16:02

Нова ротация на българския контингент в Афганистан

За Афганистан бе изпратен поредният, 26-ти, български контингент в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността (ISAF). Към днешна дата България участва още в международни операции на ЕС, НАТО и ООН в Босна и Херцеговина, Грузия, Косово,..

публикувано на 07.01.14 в 14:38

Нова ротация на българския контингент в Афганистан

За Афганистан бе изпратен поредният, 26-ти, български контингент в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността (ISAF). Към днешна дата България участва още в международни операции на ЕС, НАТО и ООН в Босна и Херцеговина, Грузия, Косово,..

публикувано на 07.01.14 в 14:38

България с най-голям спад на производствените цени в ЕС

Производствените цени в ЕС през ноември 2013 г. са намалели с 1% спрямо същия месец на предходната година, като най-голям е спадът в България - минус 4%, отчита "Евростат". Сред страните с най-голям спад са още Холандия (-3.4%) и Белгия (-2.7%). В..

публикувано на 07.01.14 в 14:31

България подготвя диверсификацията на газовите си доставки

Консорциумът за изграждането на Трансадриатическия газопровод (ТАП) и гръцко-българското дружество ICGB, отговарящо за планирането, строителството и финансирането на газовия интерконектор Гърция-България, подписаха споразумение, което полага основите за..

публикувано на 07.01.14 в 09:56

Слаб ръст на чуждестранните туристи тази зима очаква бизнесът

Българският туризъм и тази година ще продължи да работи в условията на липса на ясна политика за развитието на сектора и на стратегия за това как местните общности могат да станат по-богати от туризъм. Това казва в интервю за БТА Румен Драганов, директор на..

публикувано на 07.01.14 в 08:46

Православната църква почита паметта на Свети Йоан Кръстител

Българската православна църква почита днес паметта на Свети Йоан Кръстител, който кръщава Исус Христос в река Йордан. Празникът е наричан от народа Ивановден. Свети Йоан Кръстител е назоваван още Предтеча, защото предрича идването на Христос на земята и..

публикувано на 07.01.14 в 08:35

България отбеляза 166-та годишнина от рождението на Христо Ботев

Тържествено беше отбелязана днес в България 166-та годишнина от рождението на великия български поет-революционер Христо Ботев, отдал живота си в борбата за освобождението на родината от турско робство. В родния му град Калофер се проведе тържествен митинг и..

публикувано на 06.01.14 в 15:29

Ангел Найденов изрази несъгласие с критиките за условията, при които живеят бежанците

Министърът на отбраната Ангел Найденов изрази несъгласие с критики, отправени от Върховния комисариат на ООН за бежанците /ВКБООН/ по отношение на условията, които се осигуряват от българската страна за настаняване на вълната от бежанци, предимно сирийци,..

публикувано на 06.01.14 в 14:46