Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инвестиции за повече от 400 млн. лв. ще се вложат в общините по Програмата за развитие на селските райони у нас

Инвестиции за повече от 400 млн. лв. ще се вложат в общините по Програмата за развитие на селските райони. Това ще стане по подписаните 216 договора с кметове на 180 малки общини в страната. На церемонията по получаването на договорите присъстваха ръководството на Държавния фонд "Земеделие", премиерът Бойко Борисов и министърът на земеделието Мирослав Найденов. Това предаде БТА. С подписването на документите се дава стартът на дългоочакваните инвестиции. Проектите, които се финансират по двете общински мерки на Програмата за развитие на селските райони, са не само за пътища, канализация и ВиК-инфраструктура, а и изграждане на детски паркове и площадки, детски градини и ясли, социални домове и др. И по двете мерки безвъзмездното финансиране за общините е в размер до 100 процента.      Проектите, които се подписват днес, са приети в ДФ "Земеделие" преди година и са одобрени от предишното ръководство. През последните два месеца по тях са извършени редица допълнителни проверки.   "Поех ангажимент европейските пари да започнат да влизат в България. От вас, кметовете, зависи да продължим доверието на Брюксел към нас. Дори и едно евро да бъде откраднато, ще се развали всичко положително, което сега има към нас", каза Борисов по време на церемонията.        "Ако не крадете, следващият мандат ви е гарантиран", допълни в обръщението си към кметовете Бойко Борисов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София е домакин на срещата на Виенския икономически форум

Световни лидери, бизнес експерти и предприемачи се събират днес в столичната резиденция Бояна, за да обсъдят най-актуалните предизвикателства и възможности пред регионалната и глобалната икономика. Страната ни през тази година е домакин на срещата на..

публикувано на 22.04.24 в 06:00
Владимир Малинов и Димитър Главчев

Първата доставка на ядрено гориво от “Уестингхаус” вече е в АЕЦ “Козлодуй”

Първата доставка на свежо ядрено гориво, произведено от американската компания “Уестингхаус”, вече е на площадката на АЕЦ “Козлодуй”, съобщи служебният енергиен министър Владимир Малинов, който заедно с премиера Димитър Главчев посети централата. През..

публикувано на 20.04.24 в 15:14

Първата пратка американско ядрено гориво пристигна в България

Първият товар със свежо ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй" пристигна на Пристанище Варна - Запад. Той беше доставен у нас от плаващия под нидерландски флаг кораб "Адамас", съобщи БНТ. Още днес горивото, произведено от американската компания..

публикувано на 19.04.24 в 15:39