Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мини дискотека

Нина Николина и Марина Великова в студиото
Снимка: А.Б.А.

Оригиналната композиция „Любовна рага” е събрала гласовете на две дами – Нина Николина и Марина Великова. Нина пее с лекота български фолклор, а в последните години покори публиката с композиции във всички разновидности на латино музиката. Марина се завърна в България след няколко години, прекарани в една от най-големите класически школи в Делхи. Там тя е изучавала индийска музика, участвала е в различни международни проекти, изнасяла е концерти в Индия и Китай. Марина Великова подготвя нов албум, част от който е новата песен „Любовна рага”. Тя е записана в два варианта – на хинди и на български. Във видеоклипа й има документални кадри от ритуална подготовка за представление и традиционен танц „Одиси” на една от най-големите млади изпълнителки в Индия – Судха Мукхопатиа.

© Снимка: А.Б.А.

Нина Николина и Калин Вельов

„Целувката на Ана” е седмата песен от албума на Нина Николина и Калин Вельов, която е в ефира с видеоклип. Първият им съвместен проект „Абсент”, излезе през 2008 година и продължава да се радва на успех. В момента двамата изпълнители продължават да работят, както заедно, така и с други музиканти. Калин Вельов изнесе два концерта с „Arara Dance Project”. Това шоу събира на една сцена трима майстори на ударните инструменти в България и хаванската певица и танцьорка Dolores De La Caridad. То е уникално за страната ни, защото смесва барабанни рифове, латино ритми, афро-бразил перкусии с електроника и вокалите на Долорес.

Младата група „Йерихон” зарадва почитателите си с концерт в столичен клуб. Музикантите изпълниха обещанието си за хубава музика и позитивна енергия. Публиката чу песни от дебютния им албум, както и няколко нови парчета. Три години групата подготвя първия си проект със заглавие „Нов ден”. Той включва седем авторски композиции. Зад името „Йерихон” стоят цигуларката Мартина Балджиева, Михаил Русев – барабани, Борис Самаринов – бас и Стоян Бозов - китара. Музикантите се събират през 2006 година и започват работа като клубна банда. Освен инструменталисти, те са и талантливи вокалисти. Песните в репертоара им са пречупени през личните им стилови пристрастия – те харесват и свирят модерен рок и хард рок музика. Записват песните си на английски и на български език.

Група „Ваттикана” е в ефира с видео на песента си „Sun is shining”. Клипът е заснет в лятна къща в околностите на Плевен - родния град на музикантите. Те имат участия, както в европейски клубове, така и в България. Миналата година „Ватикана” спечели няколко отличия в тридневния фестивал за българска поп и рок музика в град Несебър - трета награда за песен, награда за най-добър клавирист, както и приза на БНР.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Приказка" на P.I.F. с нова версия

Нова и силно емоционална версия на легендарната си песен „Приказка“ ще представят музикантите от група P.I.F. Емблематични имена от българската поп-сцена са сред изпълнителите, които участват в новия запис. Така, вместо с гласа на отишлия си без време..

публикувано на 24.04.24 в 10:15

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15