Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Студио политика”: Християнските ценности и тяхната проекция върху българския политически живот

Винаги на големите християнски празници се питаме: хората ще станат ли по-добри, по-милостиви и отговорни пред живота, с който съдбата ги дарява? Ще намери ли човечеството своя Моисей, който да го изведе на онази Обетована земя на духа, на която хората ще намерят своето спасение? Богатите ще станат ли по-загрижени, бедните – по-сити, неразумните ще постигнат ли мъдрост, а мъдрите ще превърнат ли мисълта си в полезно действие за всички?

Целият християнски свят е в очакване на Възкресение Христово. С посрещането на всеки Великден вярваме, че утре ще станем по-различни. Затова в предаването си припомняме мъдрите думи на Спасителя.
Какъв е личният Великден на българския политик? Отговор очаквайте от проф. Андрей Пантев и д-р Евгени Желев от Коалиция за България, Красимира Стоянова – ГЕРБ и Лъчезар Тошев – „Синята коалиция”.

Християнските ценности и тяхната проекция върху българския политически живот. Това е темата на „Студио политика”. „Християнството не присъства в българската политика” – тази своя теза защитава в предаването проф. Георги Каприев, преподавател във Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Препокриват ли се ценностните характеристики на обществото и политическия елит? Отговор очаквайте от социалния антрополог д-р Харалан Александров. Неговата тъжна констатация е, че усещането за ценностна безпътица в нашето общество се задълбочава.

Вашите мнения за „Студио политика”очакваме на адреса на предаването: politika@bnr.bg
По публикацията работи: Илиана Райчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51