Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата поиска снемане на имунитета на лидера на партия "Атака"

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от парламента да свали имунитета на лидера на националистическата партия "Атака" Волен Сидеров и да разреши възбуждане на наказателно преследване срещу него. Във вторник Сидеров влезе в конфликт с български и чуждестранни граждани на летище Варна при което се стигна до физическа саморазправа от страна на депутата. Има доказателства, че той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводени със съпротива срещу орган на властта. Според прокуратурата, поведението на Сидеров е било изключително скандално и цинично, и е демонстрирало грубо неуважение към обществото и неприкосновеността на отделната личност.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещ първи есенен ден с температури до 37 градуса

В събота в 9,50 ч. настъпва есенното равноденствие и с него започва астрономическата есен. Денят ще бъде слънчев, след обяд в равнините – горещ. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще достигнат 32°-37°, в София – около 33°. В..

публикувано на 22.09.23 в 18:15

В София влиза изискване за маски на закрито

От 4 август в София се въвеждат по-строги мерки срещу епидемията на Covid-19. Изисква се носенето на предпазни маски в закрити обществени места – лечебни заведения, аптеки, социални институции, търговски обекти, градски транспорт, гари, летища и др...

публикувано на 04.08.22 в 06:05

Вицепрезидентът определи подпалването на Културния център в Битоля като поредната провокация

По повод подпалването на Културния център „Иван Михайлов ” в Битоля, РС Македония, вицепрезидентът Илияна Йотова посочи, че вандалският акт е поредната провокация и част от масираната антибългарска кампания. На страницата си във Фейсбук Йотова..

публикувано на 04.06.22 в 14:15