Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският проект „DANDALUNDA” представя многообразието в бразилската музика

БНР Новини
Снимка: личен архив

„Да открием познато чувство в непозната музика” – тази покана ни заинтригува. Става дума за концерт на чаровната певица Весела Морова с бенд от любими български джаз музиканти. Проектът, който представят, е с бразилски мелодии и ритми. Цветната фиеста, под името „DANDALUNDA”, е на 11 април в Студио 5. Весела Морова разказва:

Снимка: Кирил Станоев




„Това е проект за представяне на бразилската музика в широк спектър, защото тя е една вселена от мелодии, ритми и танци. Нашата програма оформихме като смесица от стиловете: боса нова, самба, джаз, фънк… Залагаме на музиката и на шоу елементите. В него участват и три танцьорки от „Амазония Денс Проджект”. Според мен, за да възприемеш една фолклорна музика, каквато е бразилската, трябва да я усетиш и визуално. А за звука отговарят музикантите от бенда: Калин Гечев (пиано), Александър Логозаров (китара), Боби Петров (барабани), Радослав Славчев (бас), Наско Попов (перкусии) и Денис Гоев (тромпет). Те са много добри изпълнители, а това, което ни събра е джазът. Обичам да казвам, че в моя живот и в проектите ми всичко тръгва от тази музика. Можеш ли да свириш джаз – ти си открехнат към всякакви стилове. Разбира се, от голямо значение е и с кого си на сцената. Така че за мен беше много важно да намеря тези музиканти. Искрено, с ентусиазъм и дори наивност се радваме един на друг и на това, което правим. Аз вярвам, че както салсата и като цяло – кубинската музика се наложи тук през последните десетина години, така ще стане и с бразилската, в частност със самбата.”



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Приказка" на P.I.F. с нова версия

Нова и силно емоционална версия на легендарната си песен „Приказка“ ще представят музикантите от група P.I.F. Емблематични имена от българската поп-сцена са сред изпълнителите, които участват в новия запис. Така, вместо с гласа на отишлия си без време..

публикувано на 24.04.24 в 10:15

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15