Световен ден на младежите доброволци

В Пловдив доброволци забавляват малките пациенти от Клиниката по детска хирургия

Снимка: архив
От месец в Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Свeти Георги” в Пловдив имаТерапевтична зона за емоционална подкрепа. Като доброволци в нейната дейност се включиха ученици, студенти – медици и медицински сестри, както и възпитаници на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и Университета по хранителни технологии. Проектът е на Национален алианс за работа с доброволци и е получил финансиране от събраните средства в Седмицата на благотворителността, която Община Пловдив организира през есента на 2013 г. Те са необходими, за осигуряването на материали и консумативи за игри и забавления на малчуганите.

Всеки вторник и четвъртък от 16,00 до 18,00 ч. доброволците имат занимания с малките пациенти в Клиниката по детска хирургия. Като видят каките в бели тениски, малчовците забравят, че скоро са били на операционната маса. Лицата им грейват и игрите започват. Всички младежи, които работят в терапевтичната зона, са преминали обучения. Едното е специализирано – за работата в Детска хирургия, а другото – запознава с правата, задълженията и отговорностите им като доброволци.

Още от рубриката

Инж. Ернесто Нориега: Мълниезащитата в България се нуждае от строги норми и контрол

Първият месец на лятото по традиция доведе със себе си гръмотевични бури, а те отнесоха човешки животи, един от които – на детска площадка в София. Бяха изпепелени и къщи. На дневен ред излязоха проблемите в сферата на проектирането, изграждането..

публикувано на 05.07.19 в 12:00

Да имаш голямо сърце не тежи

За трета поредна година инициативата „Национална младежка награда за проявени благородство и доблест“ връчи отличия за извършени добрини на деца и младежи до 20 годишна възраст. Сред отличените с наградата за „Благородство и доблест“ в двореца..

публикувано на 02.07.19 в 13:05

Топ-майсторът Мирчо Мирчев за безкрайните възможности на аерографа

Изобретен през 1876 година в Америка, aерографът е специален инструмент, който разпръсква тънък слой боя върху повърхността. В началото, механичният му вариант е използван най-вече за ретуш и оцветяване на черно-бели снимки. Към 1885 година..

публикувано на 01.07.19 в 11:24