Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Офис на открито в центъра на София

БНР Новини
Снимка: Божидар Янев

Огледайте се. Най-вероятно се намирате в стая или споделяте лично пространство в градския транспорт. Работите или отивате на работа. Все бързате за някъде, телефонът звъни почти непрестанно, сякаш за да ви напомня, че това не е сън. Но това ли е работното ви време? Така ли искате да прекарвате по-голямата част от деня си, затворени в кутийка, под луминесцентна лампа дишайки сухия студен въздух, любезно предоставен от климатика над вас? Мислите си, че нямате избор, но грешите.

Преди няколко дни по инициатива на фондация Credo Bonum една доскоро недостъпна градина в центъра на София, бе превърната в пространство за споделена работа. От 13 до 22 юли градината е на разположение за всеки, който иска да смени офиса с градската природа. Повече за самата идея и за това какво още може да ви предложи това работно „райско кътче” ни разказва Симеон Василев, представител на фондация Credo Bonum.

СнимкаИдеята беше да преосмислим работния процес. Дали сме по продуктивни, когато сме затворени между четири стени с нормирано работно време или може да сме много по ценни за нашия работодател, ако прекарваме време в една среда, която ни прави по-спокойни и по-творчески насочени. „Офис на открито“ е една отворена покана за диалог на тема какви трябва да бъдат работните пространства на бъдещето. От личен опит мога да кажа, че работейки вече два дни от тук много по-лесно отхвърлям задачи, свързани с писане на имейли и провеждане на телефонни разговори.

Офисът на открито предлага всички удобства, които има на работното ви място. Организаторите са осигурили както високоскоростен безжичен интернет, така и електрическо захранване за мобилните ви устройства. Градината предлага и разнообразни местенца където да се разтегнете, полегнете, та дори и да се попечете. Основната мисия на това начинание е – да покаже ползите от работата сред природа, свързани с намаляване на стреса и подобряване на физическото здраве. Работата сред това късче природа ще намали стреса и ще ви направи по-творчески настроени.

СнимкаТук не се разсейвате – допълва Симеон Василев и приканва. – Трябва да го изпробвате, за да видите, че много по-лесно можете да се концентрирате над работата си и да сте спокойни. Наистина свободата да излезеш извън офиса за определено време е свързана с конкретен тип професии. Ние ще следим профила на хората, които идват тук, и тяхната дейност. Разбира се, за тези от тях, на които работата е свързана с машини, този открит офис не е подходящ. Всички останали професии, свързани с медиите, изкуството и рекламата – могат да намерят място тук.

„Офис на открито” работи всеки делник, а след края на работния ден в програмата му са предвидени вечерни събития под мотото „да се видим след работа”. Заповядайте и вие!

Снимки: Божидар Янев




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота и неделя ще има пролетно слънце, в планините ще вали

В събота, 27 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Сутринта ще е слънчево. По обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се заоблачи в планините ще превали и прегърми. На изток ще е слънчево...

публикувано на 26.04.24 в 19:30

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата Слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

Засилени мерки и дронове за дербито "ЦСКА-София" - "Левски" на 27 април

Засилено полицейско присъствие в столицата планират от МВР за последното за сезона дерби ПФК "ЦСКА - София" -  ПФК "Левски", което ще се проведе на 27 април на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Ще бъдат използвани и дронове по..

публикувано на 26.04.24 в 16:01