Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увлекателен разказ за Антарктида

БНР Новини

Преди  броени дни  от Антарктида се завърна ядреният физик Васил Гурев. 11-о е неговото участие в полярните експедиции  в българската база „Св. Климент Охридски“ на остров Ливингстън. Тази година  научният му интерес е насочен към микросеизмичната активност на острова – проект, осъществяван в сътрудничество между БАН и СУ "Св. Климент Охридски".



За красотата на Антарктида, за българската база, за държавността, за полярниците и туристите, за обитателите на ледения континент, за една сбъдната мечта разказва Васко.

Снимки: личен архив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Времето остава облачно с превалявания

В понеделник облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде на изток. Максималните температури ще бъдат между 22° и..

публикувано на 19.05.24 в 18:30

Вечерни бдения в цялата страна в съпричастност към болните от ХИВ/СПИН

Под мотото “Помним! Приемаме! Подкрепяме!” ще премине днешният Международен ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН. По този повод в 28-те областни града ще се проведат вечерни бдения, тъй като запалената свещ символизира вярата, че заедно..

публикувано на 19.05.24 в 17:10
Пламен Димитров

Университетите ще получат утре обещаните увеличения, е уверил образователният министър

Служебният образователен министър Галин Цоков е уверил, че заложените 39 млн. лв. в бюджета за висшето образование ще бъдат преведени утре на университетите, съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. Така заплатите на асистентите ще..

публикувано на 19.05.24 в 16:01