Новогодишно приветствие на президента Румен Радев

Снимка: www.president.bg

В новогодишното си приветствие президентът Румен Радев заяви, че през отиващата си 2017 г. българите са били заедно въпреки различията, защото ги свързва обща съдба като народ. Държавният глава изрази благодарност към всички, които са се борили за една по-добра България. Той обаче отбеляза, че 2017-а е донесла надежди, но не и прелом, а истината, справедливостта и законността остават несбъднати очаквания. Новата година ще е изпитание за българската демокрация. Дали ще е добра или лоша, зависи от общите усилия за изграждане на справедливо, достойно и сплотено общество, а за това са нужни разум, воля и морал. Нека през 2018 г. бъдем към себе си поне толкова взискателни, колкото към другите, да ползваме мъдро свободата си, да осъзнаем силата на единението, да превъзмогнем безверието и сбъднем огромния потенциал на българския народ, каза още президентът Радев. В заключение той пожела 2018-а да донесе здраве, радост, любов и благоденствие във всички домове.


Още от рубриката

Българка в Австрия подема кампания за купуване на уред, даващ надежда за нормален живот на хиляди българи с увреждания

Над 680 000 души в България са с трайни увреждания, сочат данните на Националния осигурителен институт за 2017 година. Едва 10 на сто от тях обаче получават шанс и намират своя работа. Това до голяма степен се дължи на нежеланието на..

публикувано на 23.10.18 в 11:24
Генералният директор на БТА Максим Минчев: Провеждането на световен форум на българските медии в Скопие ще бъде полезно и ще подпомогне националната българска политика.

На Световната си среща в Скопие българските медии в чужбина ще искат подкрепа от държавата

Македонската столица Скопие ще бъде домакин на Световна среща на българските медии от 24 до 28 октомври. Представители на близо 40 български медии от 25 държави ще поставят на масата за обсъждане теми като "Различните лица на патриотизма", "Бизнес..

публикувано на 23.10.18 в 10:45

Мария Спасова стана първата българка с място в Менделеевата таблица

Химичният елемент антимон вече ще се свързва с българката Мария Спасова, защото името й беше вписано под същия номер – 51, в периодичната система за млади химици. Това е почет e н списък, въведен по инициатива на Международния съюз по чиста и..

публикувано на 20.10.18 в 08:00