Новогодишно приветствие на президента Румен Радев

Снимка: www.president.bg

В новогодишното си приветствие президентът Румен Радев заяви, че през отиващата си 2017 г. българите са били заедно въпреки различията, защото ги свързва обща съдба като народ. Държавният глава изрази благодарност към всички, които са се борили за една по-добра България. Той обаче отбеляза, че 2017-а е донесла надежди, но не и прелом, а истината, справедливостта и законността остават несбъднати очаквания. Новата година ще е изпитание за българската демокрация. Дали ще е добра или лоша, зависи от общите усилия за изграждане на справедливо, достойно и сплотено общество, а за това са нужни разум, воля и морал. Нека през 2018 г. бъдем към себе си поне толкова взискателни, колкото към другите, да ползваме мъдро свободата си, да осъзнаем силата на единението, да превъзмогнем безверието и сбъднем огромния потенциал на българския народ, каза още президентът Радев. В заключение той пожела 2018-а да донесе здраве, радост, любов и благоденствие във всички домове.


Още от рубриката

Младежи от пет държави се обучаваха в лагер по предприемачество в Габрово

В архитектурно-историческия резерват "Боженци" се проведе   Първият международен младежки лагер "Предприемачът като откривател". В него участваха 22 младежи от България, Беларус, Израел, Полша и Русия. Партньори в организирането на лагера бяха Община..

публикувано на 15.07.18 в 08:30

Софийската пожарна служба навършва 140 години

На 16 април 1832 г. в София избухва пожар, който бързо обхваща магазини, кафенета, хлебопекарна, няколко къщи. Разтревоженото население се втурва по улиците, но не е в състояние с нищо да потуши огъня. Точно този ден в София е повреден главният..

публикувано на 14.07.18 в 08:00

Курортът "Албена" става домакин на изложба на котки

На 14 и 15 юли курортният комплекс "Албена" ще посрещне представители на най-гальовните домашни любимци, които ще мерят красотата си на международната изложба на котки "TOP CAT на Балканите". Експерти от България, Беларус и Русия ще оценяват породите..

публикувано на 14.07.18 в 07:45