Новогодишно приветствие на президента Румен Радев

Снимка: www.president.bg

В новогодишното си приветствие президентът Румен Радев заяви, че през отиващата си 2017 г. българите са били заедно въпреки различията, защото ги свързва обща съдба като народ. Държавният глава изрази благодарност към всички, които са се борили за една по-добра България. Той обаче отбеляза, че 2017-а е донесла надежди, но не и прелом, а истината, справедливостта и законността остават несбъднати очаквания. Новата година ще е изпитание за българската демокрация. Дали ще е добра или лоша, зависи от общите усилия за изграждане на справедливо, достойно и сплотено общество, а за това са нужни разум, воля и морал. Нека през 2018 г. бъдем към себе си поне толкова взискателни, колкото към другите, да ползваме мъдро свободата си, да осъзнаем силата на единението, да превъзмогнем безверието и сбъднем огромния потенциал на българския народ, каза още президентът Радев. В заключение той пожела 2018-а да донесе здраве, радост, любов и благоденствие във всички домове.


Още от рубриката

На пазар в Кубрат

Неделният пазар в град Кубрат не е обикновено място за пазаруване. На тържището хората си дават среща, обменят информация, получават вести от близките си от чужбина. Тук продавачите-производители имат постоянни клиенти, сред които и много търговци,..

публикувано на 25.04.18 в 10:46

Пачуъркът е хоби и изкуство, което възпитава вкуса

Корените на пачуърка се крият в най-дълбока древност, макар да е прието, че тази техника в нейния съвременен вид се е зародила през XVIII век в Англия. Ето защо названието „пачуърк” идва от английските думи patch – кръпка и work – работа. Това е..

публикувано на 25.04.18 в 08:25

Бесарабските българи в Бразилия: Колко далечни са българските корени?

През 20-те години на ХХ век над 10 000 бесарабски българи от Румъния се преселват в Бразилия. Преселници е имало от всички бесарабски села. Те били агитирани да заминат с примамливи предложения и разкази, че в Бразилия „самуните растат на..

публикувано на 24.04.18 в 11:23