Новогодишно приветствие на президента Румен Радев

Снимка: www.president.bg

В новогодишното си приветствие президентът Румен Радев заяви, че през отиващата си 2017 г. българите са били заедно въпреки различията, защото ги свързва обща съдба като народ. Държавният глава изрази благодарност към всички, които са се борили за една по-добра България. Той обаче отбеляза, че 2017-а е донесла надежди, но не и прелом, а истината, справедливостта и законността остават несбъднати очаквания. Новата година ще е изпитание за българската демокрация. Дали ще е добра или лоша, зависи от общите усилия за изграждане на справедливо, достойно и сплотено общество, а за това са нужни разум, воля и морал. Нека през 2018 г. бъдем към себе си поне толкова взискателни, колкото към другите, да ползваме мъдро свободата си, да осъзнаем силата на единението, да превъзмогнем безверието и сбъднем огромния потенциал на българския народ, каза още президентът Радев. В заключение той пожела 2018-а да донесе здраве, радост, любов и благоденствие във всички домове.


Още от рубриката

Вековната гора на българите е в опасност

Една изложба – разказ за вековните български гори и животинските им обитатели, разкрива природното богатство по нашите земи, което обаче може да се превърне в изчезващ свят. В разгара на екологичните протести срещу решението на правителството за..

публикувано на 22.01.18 в 12:14

Родилната помощ може да се върне в добрите ръце на акушерките

На фона на дълбоката демографска криза в страната ни и след като изпратихме 2017 г. като годината с най-малко новородени българчета от четири десетилетия насам, е време да погледнем отново към родилната помощ. Жените, които посрещат новия живот,..

публикувано на 21.01.18 в 09:00

Намалява броят на зимуващите водолюбиви птици в България

По време на 42-то среднозимно преброяване на водолюбивите птици в страната, което се състоя наскоро, бяха наблюдавани пет пъти по-малко птици, в сравнение с предходни години. По данни на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП)..

публикувано на 20.01.18 в 08:10