Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на парламента се срещна с патриарсите Неофит и Кирил

Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви на среща с българския патриарх Неофит и московския и на цяла Русия патриарх Кирил, че на връх Шипка вече 140 години почиват български опълченци, руски, финландски, румънски и други воини, дали живота си за свободата на България. Затова всяка година на 3 март ние, българите, са прекланяме пред паметника, който им е издигнат на върха в знак на благодарност, посочи Караянчева. Патриарх Кирил заяви, че Шипка е както част от българската, така и част от руската история, поради което 3 март е празник и за Русия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български младежи спечелиха медали от международна олимпиада по химия

С пълен комплект медали се прибраха българските ученици след блестящо представяне на Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай. В конкуренцията на 151 състезатели от 26 държави те завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 17:42

Министърът поздрави за 6 май българските военни на мисии в чужбина

Достойното участие на български военни в операции и мисии на НАТО и ЕС направи България желан партньор за съвместните подготовки и учения, изключително необходими в условията на военни действия, кризи и несигурност. Това каза служебният..

публикувано на 30.04.24 в 17:28

Предвижда се обмяна на IT специалисти между България и Армения

Министерският съвет одобри проект на Меморандум за сътрудничество в областта на технологичните иновации и научноизследователската и развойна дейност между Министерството на иновациите и растежа на България и Министерството на високотехнологичната..

публикувано на 30.04.24 в 17:06