Великденската ваканция: кратка, но силна за българския туризъм

Снимка: БГНЕС

През настоящите Великденски празници се очаква първият пик на туризма у нас, при затихващ сезон на зимните спортове. Около 330 хиляди българи се готвят да пътуват в празничните дни, от тях 280 хиляди – в България. Очакват се и около 170 хиляди чужденци да посетят страната ни. Тази година православният Великден е по-рано през април и попада в малко по-студено време. Това е добре за зимните курорти и недотам – за морските, тъй като те са в по-добра позиция в края на април – коментира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Но морските ни курорти имат възможности да компенсират с все по-развитите си СПА и уелнес-центрове. Около 40 хотела ще работят на морето. Нашият туризъм предлага пакети с услуги на изгодни цени. Българските туристи могат да прекарат тези 4 почивни дни в страната срещу средно 295 лева на човек. Около 60 хиляди от чуждестранните клиенти се очаква да бъдат румънци, които избират Северното Черноморие. Това са туристи, които вече няколко поредни години по Великден посещават нашите хотелски комплекси от висока категория. Харесва им продуктът, както и съотношението цена-качество и затова те са се превърнали в лоялни наши гости – каза проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненска туристическа камара.

Още от рубриката

София е на второ място в Европа по ръст на чуждестранните посетители за 2017 г.

София е на второ място в Европа по ръст на чуждестранните посетители, пренощували в града през 2017, в сравнение с предходната година. Това сочат резултатите от Глобалния индекс на най-посещаваните градове на Mastercard. Проучването включва 162 държави...

публикувано на 13.10.18 в 08:25

На безгрижна есенна разходка из Понор планина

Ако се чудите накъде да поемете на релаксиращ преход в планината през слънчевите дни на циганското лято, можете да спрете избора си на Понор. Това е карстова планина, разположена в централната част на Западна Стара планина. Най-високата ѝ точка е..

публикувано на 09.10.18 в 14:42

Монументът на Бузлуджа ще съхранява паметта за социалистическа България

Стартирана е процедура чрез Министерството на културата, която да предостави на монумента на връх Бузлуджа статут на паметник на културата. Той е построен през 80-те години на ХХ век като Дом на Българската комунистическа партия. З аради лошото..

публикувано на 07.10.18 в 08:30