Великденската ваканция: кратка, но силна за българския туризъм

Снимка: БГНЕС

През настоящите Великденски празници се очаква първият пик на туризма у нас, при затихващ сезон на зимните спортове. Около 330 хиляди българи се готвят да пътуват в празничните дни, от тях 280 хиляди – в България. Очакват се и около 170 хиляди чужденци да посетят страната ни. Тази година православният Великден е по-рано през април и попада в малко по-студено време. Това е добре за зимните курорти и недотам – за морските, тъй като те са в по-добра позиция в края на април – коментира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Но морските ни курорти имат възможности да компенсират с все по-развитите си СПА и уелнес-центрове. Около 40 хотела ще работят на морето. Нашият туризъм предлага пакети с услуги на изгодни цени. Българските туристи могат да прекарат тези 4 почивни дни в страната срещу средно 295 лева на човек. Около 60 хиляди от чуждестранните клиенти се очаква да бъдат румънци, които избират Северното Черноморие. Това са туристи, които вече няколко поредни години по Великден посещават нашите хотелски комплекси от висока категория. Харесва им продуктът, както и съотношението цена-качество и затова те са се превърнали в лоялни наши гости – каза проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненска туристическа камара.

Още от рубриката

Пътешественикът Петър Ванев: Всичко започва с първата стъпка

Петър Ванев е първият българин, извървял Тихоокеанския хребетен път (ТХП – минава през САЩ от границата с Мексико до границата с Канада) и Апалачката пътека. Страстта му към пътешествия e провокирана от книгата „Моето приключение в дивото“ от..

публикувано на 03.01.19 в 11:56

Министерството на туризма връчи награди на най-добрите в сектора през 2018 година

Министерството на туризма връчи своите годишни институционални награди в бранша. На стилна церемония във Военния клуб в София бяха отличени победителите в 16 категории, излъчени след онлайн гласуване, провело се в периода 13 ноември – 5..

публикувано на 12.12.18 в 11:22
Провиралката над село Лиляч, в рамките на мегалитен комплекс.

Провиралките – народно средство за здраве и зачеване

България е малка по своята площ и на картата на Европа понякога по-лесно ще я разпознаете по фóрмата, но не и по името, което липсва. Обаче този, който опознае страната ни, няма как да не признае достойното ѝ място на европейския континент: заради..

публикувано на 07.12.18 в 13:27