Великденската ваканция: кратка, но силна за българския туризъм

Снимка: БГНЕС

През настоящите Великденски празници се очаква първият пик на туризма у нас, при затихващ сезон на зимните спортове. Около 330 хиляди българи се готвят да пътуват в празничните дни, от тях 280 хиляди – в България. Очакват се и около 170 хиляди чужденци да посетят страната ни. Тази година православният Великден е по-рано през април и попада в малко по-студено време. Това е добре за зимните курорти и недотам – за морските, тъй като те са в по-добра позиция в края на април – коментира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Но морските ни курорти имат възможности да компенсират с все по-развитите си СПА и уелнес-центрове. Около 40 хотела ще работят на морето. Нашият туризъм предлага пакети с услуги на изгодни цени. Българските туристи могат да прекарат тези 4 почивни дни в страната срещу средно 295 лева на човек. Около 60 хиляди от чуждестранните клиенти се очаква да бъдат румънци, които избират Северното Черноморие. Това са туристи, които вече няколко поредни години по Великден посещават нашите хотелски комплекси от висока категория. Харесва им продуктът, както и съотношението цена-качество и затова те са се превърнали в лоялни наши гости – каза проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненска туристическа камара.

Още от рубриката

Започва международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново

От 19 до 21 април   2018 година Велико Търново е домакин на традиционното за старопрестолната столица международно туристическо изложение „Културен туризъм“. Тазгодишното 15-о издание ще се проведе в двореца на културата и спорта „Васил Левски“,..

публикувано на 18.04.18 в 11:08

Иновация за туристи – аудио устройства за градски екскурзии очакват гостите на България

България привлича все повече чуждестранни туристи, а благодарение на нискотарифните авиокомпании малко познатата доскоро София става все по-достъпна. Млади хора, нарамили раници, разглеждат забележителностите на българската столица и от 17 април за тях..

публикувано на 17.04.18 в 11:28

Бистра Якимова: Да посетиш 67 държави за 7 години е възможно и прекрасно изживяване

Макар да са изминали едва три месеца от началото на годината, в мислите ни вече се прокрадват идеи за това как да прекараме идеалната за нас лятна отпуска. Някои избират да почиват у дома, а други – пътувайки из страната. Трети пък взимат първия самолет..

публикувано на 09.04.18 в 08:05