Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Витоша ще бъде домакин на Европейска архитектурна студентска асамблея през октомври

Снимка: EASA

Близо 200 студенти от 50 държави ще се съберат на Витоша през октомври в рамките на Европейска студентска архитектурна асамблея. Всички те са участници в общоевропейската мрежа на студентите по архитектура в Европа. Целта е всеки да предложи свой проект по темата на асамблеята, която тази година е „приемственост“. Тя не е избрана случайно, тъй като е свързана с планината и възможността й за връзка с българската столица. С помощта на доброволци и техни приятели, трима младежи – Теодор Узунов, Мартин Вандов и Васил Вандов са се заели с нелеката задача да реставрират хижа „Боерица”, която ще е домакин на пленера. Те се надяват, че съдбата на хижата ще вдъхнови участниците да поговорят за бъдещето на изоставените постройки в контекста на симбиозата, в която се намират София и планината Витоша.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Плевен и Кърджали поройни дъждове превърнаха улиците в реки

Кметът на Плевен д-р Валентин Христов свиква спешно заседание на всички отговорни структури за почистването и реда в града. Ще бъдат оценени и нанесените щети в областния град след продължителна буря от силен дъжд и градушка вечерта на 8 май –..

публикувано на 09.05.24 в 08:35

Софийски фестивал разказва на достъпен език за новите научни открития

120 учени от България и 10 страни по света ще вземат участие в Софийския фестивал на науката. Форумът се открива днес и ще продължи до 12 май в столичния София Тех Парк. Организаторите съобщават, че сред гостите с международно признание, които..

публикувано на 09.05.24 в 07:10

Концерти, видео-мапинг и тържествени церемонии по повод Деня на Европа в България

Отбелязването на Деня на Европа на 9 май започва през 1986 година. Решението за обявяването му е взето на  срещата на високо равнище на Европейската общност в Милано на 28-29 юни 1985. За да сложат край на множеството междуособици в Европа,..

публикувано на 09.05.24 в 06:05