Велосъстезание и богата фестивална програма привличат туристите в регион „Балкания“

Снимка: BiketourApriltsy

Велосъстезание „БАЙКанджии 2018“ ще зарадва любителите на планинското колоездене, които ще посетят Априлци на 2 юни. Посланието на състезанието, което е и своеобразно откриване на туристическия сезон в региона, е да пазим околната среда. Организаторите от Туристически клуб „РеМарк“ призовават участниците да не носят никакви изделия от пластмаса и уверяват, че след края на състезанието екип от доброволци ще обходи отново целия маршрут и ще събере отпадъците, останали след проявата. Трасето, по което ще се движат велосипедистите, е предизвикателство, тъй като минава през горски пътеки с множество изкачвания и спускания, но пък прекосява живописни местности, които си струва да се видят. Стартът ще бъде даден на 2 юни в 9 часа.

Регионът, където се намира град Априлци, е популярен като туристическа дестинация под името „Балкания“ и включва още общините Троян, Тетевен, Етрополе и Ботевград. Освен с възможностите за велопреходи, той привлича вниманието и с множество традиционни празници, сред които „Троянска рок академия“, която ще се проведе на 30 юни и 1 юли, както и Празникът на зетьовете в Етрополе, който се провежда също в края на месец юни.

Още от рубриката

Иво Радев: За да пътуваш, не се нуждаеш от много средства, а от желание да опознаваш нови хора и култури

Стремежът на човека да подсигури бъдещето си или да достига нови и нови върхове в кариерата често го кара да забравя или пренебрегва истински важните неща, за които си струва да живее. Те са прости, но уви и твърде крехки, затова за тях винаги..

публикувано на 21.08.18 в 10:44

Траби-тур ни връща в живота на София преди 30 години

Макар от рухването на Берлинската стена, с което бе сложен край на социализма в Източна Европа, да са минали близо 30 години, спомените за онова време са все още живи. Днес родените след 1989 година слушат с интерес разказите на своите близки за..

публикувано на 14.08.18 в 10:16

Българският туризъм: добри резултати досега и оптимистични прогнози до края на годината

3 644 791 чужденци са посетили България за първите 6 месеца на 2018 г. Така за периода януари-юни тази година се отбелязва ръст от 8,9 процента спрямо същия период на 2017 г., показват данните на Националния статистически институт. Само през юни 2018..

публикувано на 12.08.18 в 08:00