Велосъстезание и богата фестивална програма привличат туристите в регион „Балкания“

Снимка: BiketourApriltsy

Велосъстезание „БАЙКанджии 2018“ ще зарадва любителите на планинското колоездене, които ще посетят Априлци на 2 юни. Посланието на състезанието, което е и своеобразно откриване на туристическия сезон в региона, е да пазим околната среда. Организаторите от Туристически клуб „РеМарк“ призовават участниците да не носят никакви изделия от пластмаса и уверяват, че след края на състезанието екип от доброволци ще обходи отново целия маршрут и ще събере отпадъците, останали след проявата. Трасето, по което ще се движат велосипедистите, е предизвикателство, тъй като минава през горски пътеки с множество изкачвания и спускания, но пък прекосява живописни местности, които си струва да се видят. Стартът ще бъде даден на 2 юни в 9 часа.

Регионът, където се намира град Априлци, е популярен като туристическа дестинация под името „Балкания“ и включва още общините Троян, Тетевен, Етрополе и Ботевград. Освен с възможностите за велопреходи, той привлича вниманието и с множество традиционни празници, сред които „Троянска рок академия“, която ще се проведе на 30 юни и 1 юли, както и Празникът на зетьовете в Етрополе, който се провежда също в края на месец юни.

Още от рубриката

Палеопарк във Вършец ще ни пренася във времето преди последната ледникова епоха

Как са изглеждали днешните български земи преди 2 500 000 години, тогава, когато в Източна Африка тепърва са се зараждали първите хоминиди, довели до появата на човека? Възможност да се потопим в онези обвити в мистерия далечни времена ще ни даде..

публикувано на 21.05.19 в 13:24

Село Баня – история и СПА в подножието на три планини

СПА бизнесът в туризма отбелязва впечатляващ възход и добива огромна популярност сред туристите в десетки страни. България се оказва доста надарена от природата в това отношение, тъй като е в челната европейска тройка по брой на изворите и..

публикувано на 18.05.19 в 08:25

Историческият парк край Варна – място, където историята оживява

Всеки от нас в даден момент от живота си позволява да помечтае какво би направил и как би променил историята, ако може да се върне няколко години, а защо не и няколко хилядолетия назад. Пътуване в миналото е сюжет и на множество сънища, които често..

публикувано на 17.05.19 в 13:11