Велосъстезание и богата фестивална програма привличат туристите в регион „Балкания“

Снимка: BiketourApriltsy

Велосъстезание „БАЙКанджии 2018“ ще зарадва любителите на планинското колоездене, които ще посетят Априлци на 2 юни. Посланието на състезанието, което е и своеобразно откриване на туристическия сезон в региона, е да пазим околната среда. Организаторите от Туристически клуб „РеМарк“ призовават участниците да не носят никакви изделия от пластмаса и уверяват, че след края на състезанието екип от доброволци ще обходи отново целия маршрут и ще събере отпадъците, останали след проявата. Трасето, по което ще се движат велосипедистите, е предизвикателство, тъй като минава през горски пътеки с множество изкачвания и спускания, но пък прекосява живописни местности, които си струва да се видят. Стартът ще бъде даден на 2 юни в 9 часа.

Регионът, където се намира град Априлци, е популярен като туристическа дестинация под името „Балкания“ и включва още общините Троян, Тетевен, Етрополе и Ботевград. Освен с възможностите за велопреходи, той привлича вниманието и с множество традиционни празници, сред които „Троянска рок академия“, която ще се проведе на 30 юни и 1 юли, както и Празникът на зетьовете в Етрополе, който се провежда също в края на месец юни.

Още от рубриката

Пътешественикът Петър Ванев: Всичко започва с първата стъпка

Петър Ванев е първият българин, извървял Тихоокеанския хребетен път (ТХП – минава през САЩ от границата с Мексико до границата с Канада) и Апалачката пътека. Страстта му към пътешествия e провокирана от книгата „Моето приключение в дивото“ от..

публикувано на 03.01.19 в 11:56

Министерството на туризма връчи награди на най-добрите в сектора през 2018 година

Министерството на туризма връчи своите годишни институционални награди в бранша. На стилна церемония във Военния клуб в София бяха отличени победителите в 16 категории, излъчени след онлайн гласуване, провело се в периода 13 ноември – 5..

публикувано на 12.12.18 в 11:22
Провиралката над село Лиляч, в рамките на мегалитен комплекс.

Провиралките – народно средство за здраве и зачеване

България е малка по своята площ и на картата на Европа понякога по-лесно ще я разпознаете по фóрмата, но не и по името, което липсва. Обаче този, който опознае страната ни, няма как да не признае достойното ѝ място на европейския континент: заради..

публикувано на 07.12.18 в 13:27