Велосъстезание и богата фестивална програма привличат туристите в регион „Балкания“

Снимка: BiketourApriltsy

Велосъстезание „БАЙКанджии 2018“ ще зарадва любителите на планинското колоездене, които ще посетят Априлци на 2 юни. Посланието на състезанието, което е и своеобразно откриване на туристическия сезон в региона, е да пазим околната среда. Организаторите от Туристически клуб „РеМарк“ призовават участниците да не носят никакви изделия от пластмаса и уверяват, че след края на състезанието екип от доброволци ще обходи отново целия маршрут и ще събере отпадъците, останали след проявата. Трасето, по което ще се движат велосипедистите, е предизвикателство, тъй като минава през горски пътеки с множество изкачвания и спускания, но пък прекосява живописни местности, които си струва да се видят. Стартът ще бъде даден на 2 юни в 9 часа.

Регионът, където се намира град Априлци, е популярен като туристическа дестинация под името „Балкания“ и включва още общините Троян, Тетевен, Етрополе и Ботевград. Освен с възможностите за велопреходи, той привлича вниманието и с множество традиционни празници, сред които „Троянска рок академия“, която ще се проведе на 30 юни и 1 юли, както и Празникът на зетьовете в Етрополе, който се провежда също в края на месец юни.

Още от рубриката

Връх Руй събира българи и сърби под жаркото слънце

Някога много слабо популярна дестинация, най-западната част на Западна България, там, където се диплят гънките на множество невисоки планини – Завалска, Любаш, Руй, Черна гора, Голо Бърдо, Конявска и други, през последните десетина години се..

публикувано на 15.06.18 в 12:04

Пътешественичката Зорница Шепкова: Впечатлена съм от добрината и отзивчивостта на хората, които срещам, докато съм на път

„След 20 години ще бъдете по-разочаровани от нещата, които не сте направили, отколкото от онези, които сте сторили. Затова вдигнете платната, отплавайте от безопасното пристанище. Изследвайте. Мечтайте. Откривайте.“ Това са думи на американския..

публикувано на 14.06.18 в 11:36

Белица – градът на танцуващите мечки и завладяващата природа

Град Белица е разположен в сърцето на Рило-Родопския масив, обкръжен от   зелени вековни гори, там, където се срещат трите вълшебни български планини – Рила, Пирин и Родопите. Градът е административен център на община Белица, с население от..

публикувано на 28.05.18 в 12:47