Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велосъстезание и богата фестивална програма привличат туристите в регион „Балкания“

БНР Новини
Снимка: BiketourApriltsy

Велосъстезание „БАЙКанджии 2018“ ще зарадва любителите на планинското колоездене, които ще посетят Априлци на 2 юни. Посланието на състезанието, което е и своеобразно откриване на туристическия сезон в региона, е да пазим околната среда. Организаторите от Туристически клуб „РеМарк“ призовават участниците да не носят никакви изделия от пластмаса и уверяват, че след края на състезанието екип от доброволци ще обходи отново целия маршрут и ще събере отпадъците, останали след проявата. Трасето, по което ще се движат велосипедистите, е предизвикателство, тъй като минава през горски пътеки с множество изкачвания и спускания, но пък прекосява живописни местности, които си струва да се видят. Стартът ще бъде даден на 2 юни в 9 часа.

Регионът, където се намира град Априлци, е популярен като туристическа дестинация под името „Балкания“ и включва още общините Троян, Тетевен, Етрополе и Ботевград. Освен с възможностите за велопреходи, той привлича вниманието и с множество традиционни празници, сред които „Троянска рок академия“, която ще се проведе на 30 юни и 1 юли, както и Празникът на зетьовете в Етрополе, който се провежда също в края на месец юни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Google актуализира функцията си за навигация с нови снимки от нашата страна

Колите на Google Street View отново ще прекосят България тази година. През следващите месеци те ще посетят над 25 града, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта, освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата,..

публикувано на 06.04.24 в 09:10

Пътувай емоционално – туризмът като автентично преживяване и уединение с природата

Свръх туризмът, причинен от невиждания бум на пътуванията след края на епидемията е причина хората да търсят алтернатива на общоприетите представи за почивка. Особено сред по-младите поколения има пресищане от стандартните екскурзии до известни..

публикувано на 04.04.24 в 10:10

"А place of many stories" – южното ни Черноморие с нов рекламен клип (ВИДЕО)

"А place of many stories" или "Място с много истории“ – така се нарича най-новият клип, който рекламира възможностите за летен отдих и развлечения на южното ни Черноморие. Видеото е насочено предимно към пазарите във Великобритания и Средна Европа и..

публикувано на 31.03.24 в 09:10