Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поне двама футболисти, играещи в България, ще участват и на Мондиала в Русия

Снимка: архив

След като националният ни отбор пропуска вече пето поредно световно първенство (наред с три поредни европейски), българските фенове отново ще стискат палци за чуждестранните си любимци. А пък за нашия футбол ще остане мъничка утеха, че все пак футболисти от българската Първа професионална лига ще имат възможност да играят и на Мондиала в Русия, който започна в четвъртък. Те са само двама – исландският стълб в защитата на "Левски" Холмар Ейолфсон и борбеният полски халф на "Лудогорец" Яцек Гуралски. Имаше шанс и за нигерийския бранител на "Локомотив" (Пд) Стивън Езе, но селекционерът на Нигерия в крайна сметка го остави извън състава за Световното първенство. Пренебрегнат в тима на Полша за първенството беше и нападателят на "Лудогорец" Якуб Швиерчок, въпреки седемте гола, които вкара в Първа лига тази пролет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рамазанов (синьо трико) срещу Гамкрелидзе (червено)

Магомед Рамазанов спечели пета олимпийска квота за българската борба

Магомед Рамазанов стана петия български състезател по борба, който извоюва квота за олимпийските игри в Париж. В Истанбул той спечели квалификационния си мач на 86 кг свободен стил срещу световния вицешампион Владимери Гамкрелидзе от Грузия в..

публикувано на 12.05.24 в 09:55
Гергана Топалова

Топалова и Нестеров ще играят за титлата на тенис турнири в Швеция и Румъния

Двама българи се класираха за финалите на тенис турнири. Гергана Топалова ще играе за титлата в турнира на клей в Бостад, Швеция, с награден фонд 25 хил. долара. На полуфиналите поставената под номер 2 българка победи Ирина Фетакау от Румъния с..

публикувано на 11.05.24 в 16:01
Юлиана Янева

Юлиана Янева извоюва втора олимпийска квота в женската борба

Юлиана Янева спечели четвърта олимпийска квота за българската борба и втора при жените. На турнира в Истанбул тя победи монголката Даванасан Енкх Амар в квалификационен двубой на 76 кг. Другата българка Мими Христова загуби на полуфинала на 68 кг..

публикувано на 11.05.24 в 09:29