Различният Свилен Ноев с нови проекти

Свилен Ноев е познат като фронтмен на група „Остава“, създадена преди 27 години в Габрово. Тогава, заедно с Георги Георгиев – китара и вокал, Боян Петков – бас китара, Даниел Иванов – барабани и Александер Марбург – китара, създават една от най-успешните български рок банди, припознавайки се в инди рок стилистиката. До момента имат издадени седем албума, като последният– „Океан“, излезе през 2015-а. „Остава“ е формация, продължаваща активно да концертира и да създава нова музика.

С днешна дата Свилен Ноев търси свое, лично музикално място в реалното и online пространство. Почитателите му са в очакване през есента да излезе дебютният му солов проект. Факт е и първата песен от него “Beautiful“.
В един момент реших, че имам доста натрупани идеи за песни, които искам да правя не с групата, а с други музиканти – разказва Свилен. – Започнах да работя с барабаниста на „Остава“ – Дани, с Георги Станев (бивш продуцент на Gravity Co) и Красимир Тодоров, добре познат от Д2. Така се получи “Beautiful“. Стана много приятна песен, а ние продължихме да пишем нови, като до момента имаме вече шест. Знам, че хората свързват гласа ми само с „Остава“, но аз не искам да правя инструментална музика, а да пея. Затова тези нови композиции са напълно различни от звученето на групата. Композициите имат електронно звучене, няма китари и са на английски език. Целта е да няма нищо от „Остава“, освен моят глас. Стремежът ни е да звучим съвременно и непретенциозно. В момента е много модерно в инди рока да се пее на фалцет. Изпълнявам песента “Beautiful" по този начин.


Интересно е, че тя е направена преди две години, независимо че чак сега я представям. Аз не съм повлиян от новите тенденции, получи се съвсем случайно. Вярно е, че слушам и много харесвам английската рок музика. Фалцетното пеене отдавна е популярно, но явно сега отново се завръща. Истината е, че аз от години пея по този начин, така че за мен няма нещо ново. Албумът ще се казва
Different(„Различен“) и едноименната песен мисля да пусна като пилотна. „Заигравката“ в заглавието идва от „различният Свилен“.

Снимка

Свилен Ноев по никакъв начин не е занемарил работата си с „Остава“. През лятото предстои турне на групата в различни градове на страната, но засега фронтменът не предвижда нов албум с бандата.

Снимки: личен архив
Още от рубриката

Емил Чолаков: „Детският гайдарски оркестър е гордостта на живота ми“

Пословично красива е природата на Родопа планина. Едно от дивните ѝ кътчета е землището на Девин. Изключително е водното му богатство от лековити минерални извори – повече от 15. А от гледките на „Ягодинската пещера“, Чудните мостове, Триградското..

публикувано на 21.11.18 в 12:01

Камен Чанев: „Аз съм обикновен човек, който обича работата си”

Тази вечер е второто представление на „Палячи” – съвместна продукция на Старозагорската опера и цирк „Балкански”. В ролята на Канио гостува Камен Чанев, един от най-забележителните български тенори. След 25 години на оперната сцена, репертоар..

публикувано на 20.11.18 в 12:15

В търсене на нови решения – "Палячи" от Леонкавало

„Палячи“ от Руджеро Леонкавало е в духа на емблематичната комедия дел арте – пътуваща театрална трупа, чиито актьори се превъплъщават в образите на Коломбина, Арлекин… Сюжетът е съвсем подходящ за „сливане“ на двете съвременни сцени – циркова и..

публикувано на 16.11.18 в 12:40