Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският производител на състезателни автомобили SIN Cars планира разширяването си на пазара на електромобили

Снимка: sincars.co.uk

Производителят на спортни модели, който се съревновава с доказани марки в този сегмент, като Porsche, Aston Martin и Maserati, планира да продава мултифункционален малък градски автомобил, който да се използва за куриерски и таксиметрови услуги и превози. Според собственика на Sin Cars Росен Даскалов„европейските градове имат нужда от такъв тип транспорт. Градските центрове скоро ще бъдат затворени за дизелови коли. Китай е далеч, а ние можем да предложим по-добро качество“. Компанията, която произвежда около 50 състезателни автомобила годишно за клиенти в САЩ, Южна Америка и Австралия, планира да прехвърли 40 процента от акциите си на ново дружество, което ще финансира производството на градските електрически возила. Очаква се проектът на българската компания да бъде представен на автосалона в Женева през следващата година под името L-City, а серийното му производство да започне през 2020 година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният премиер приветства Софийската среща на Виенския икономически форум

Ние сме гаранция за стабилност в региона, казва в своето приветствие към "Виенския икономически форум – Софийска среща 2024" служебният премиер Димитър Главчев, предава БТА. Изправени сме пред предизвикателства, които са последици от пандемията и..

публикувано на 22.04.24 в 11:31

София е домакин на срещата на Виенския икономически форум

Световни лидери, бизнес експерти и предприемачи се събират днес в столичната резиденция Бояна, за да обсъдят най-актуалните предизвикателства и възможности пред регионалната и глобалната икономика. Страната ни през тази година е домакин на срещата на..

публикувано на 22.04.24 в 06:00
Владимир Малинов и Димитър Главчев

Първата доставка на ядрено гориво от “Уестингхаус” вече е в АЕЦ “Козлодуй”

Първата доставка на свежо ядрено гориво, произведено от американската компания “Уестингхаус”, вече е на площадката на АЕЦ “Козлодуй”, съобщи служебният енергиен министър Владимир Малинов, който заедно с премиера Димитър Главчев посети централата. През..

публикувано на 20.04.24 в 15:14