Новогодишно обръщение на президента Румен Радев

Снимка: president.bg

Минути преди настъпването на новата 2019 година президентът Румен Радев направи обръщение към всички българи, които са в родината и далеч от нея, с пожелание да не забравят роднините и приятелите, които са загубили, нито пък онези, които отново посрещат празника в недоимък.

Президентът изтъкна, че през изминалата година не е сторено нужното, за да може 2019-а да бъде по-лесна. Напротив – 2018-а е била година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции, проблемите са били отсрочвани, но не и решавани, настъпило е примирение с липсата на цели и реформи, а законът и справедливостта продължават да отстъпват пред произвола. Президентът допусна, че докато в новогодишната нощ едни ще говорят за бъдещето си, някои ще споделят и планове за емиграция. На празничната трапеза на някои ще присъства и неканеният гост – политиката, но политика не се прави на масата, а се определя и решава от усилията на милионите осъзнати личности. Президентът обаче изрази убеждение, че българският народ може да излезе от всяка криза и безпътица, когато надмогне егоизма и страха и обедини усилия в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще. В това е смисълът на единението. В това е бъдещето ни като народ и държава, заключи Румен Радев.

Още от рубриката

Валентин Лазар и Симо Лазаров – синът и бащата заедно на сцената

Валентин Лазар: „Благодарен съм на баща си за всеки съвет“

Музикалните инструменти са играчките му от детинство и до ден днешен се въодушевява от всички нови електронни инструменти в музиката. Композитор и преподавател в училище в Тел Авив, автор на учебник за синтезаторна техника, Валентин Лазар се..

публикувано на 22.03.19 в 13:19
Петя Радкова, „Спасение има!“, снимка от конкурса, първа награда

Няма нищо по-хубаво от дъждовното време

Днес, 22 март, отбелязваме Световния ден на водата под мотото „Вода за всички! Всеки е важен!“. Целта е чрез информационни кампании и дискусии да бъде привлечено вниманието към проблемите на милиарди хора по света, които все още нямат равни права..

публикувано на 22.03.19 в 11:05

Пещерното движение в България чества 90 години

Началото на проучванията на пещерите в България е поставено преди около 100 години. Първите изследване на пещерната фауна прави акад. Иван Буреш през 1922 г. като директор на Царския музей по това време. За рожден ден на националната спелеология е..

публикувано на 21.03.19 в 12:54