Новогодишно обръщение на президента Румен Радев

Снимка: president.bg

Минути преди настъпването на новата 2019 година президентът Румен Радев направи обръщение към всички българи, които са в родината и далеч от нея, с пожелание да не забравят роднините и приятелите, които са загубили, нито пък онези, които отново посрещат празника в недоимък.

Президентът изтъкна, че през изминалата година не е сторено нужното, за да може 2019-а да бъде по-лесна. Напротив – 2018-а е била година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции, проблемите са били отсрочвани, но не и решавани, настъпило е примирение с липсата на цели и реформи, а законът и справедливостта продължават да отстъпват пред произвола. Президентът допусна, че докато в новогодишната нощ едни ще говорят за бъдещето си, някои ще споделят и планове за емиграция. На празничната трапеза на някои ще присъства и неканеният гост – политиката, но политика не се прави на масата, а се определя и решава от усилията на милионите осъзнати личности. Президентът обаче изрази убеждение, че българският народ може да излезе от всяка криза и безпътица, когато надмогне егоизма и страха и обедини усилия в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще. В това е смисълът на единението. В това е бъдещето ни като народ и държава, заключи Румен Радев.

Още от рубриката

Семинар по български език и култура събра в Търново участници от четири континента

В старопрестолния град Велико Търново се събраха представители от четири континента, обединени от желанието да изучават българските език, традиции, история и настояще. Занятията се провеждат в рамките на 42-ия Международен семинар по български език..

публикувано на 19.07.19 в 12:01

Българи изобретиха и патентоваха технология за добив на браунов газ от морската вода

От вода и пак на вода с чиста енергия, която може да пречисти водата, въздуха, храната, въобще света. С тези думи откривателят на брауновия газ - българинът Илия Вълков, формулира своето изобретение, вдъхновено от пасаж в Библията. Известен е..

публикувано на 19.07.19 в 11:19

Хакерско проникване в НАП отново бие тревога за киберсигурността в България

На 15 юли от базиран в чужбина сайт медиите и държавните институции в България научиха, че срещу базата данни на Националната агенция за приходите е извършена атака без никой да разбере. Анонимен мъж, представящ се като руснак, женен за българка,..

публикувано на 17.07.19 в 11:31