Новогодишно обръщение на президента Румен Радев

Снимка: president.bg

Минути преди настъпването на новата 2019 година президентът Румен Радев направи обръщение към всички българи, които са в родината и далеч от нея, с пожелание да не забравят роднините и приятелите, които са загубили, нито пък онези, които отново посрещат празника в недоимък.

Президентът изтъкна, че през изминалата година не е сторено нужното, за да може 2019-а да бъде по-лесна. Напротив – 2018-а е била година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции, проблемите са били отсрочвани, но не и решавани, настъпило е примирение с липсата на цели и реформи, а законът и справедливостта продължават да отстъпват пред произвола. Президентът допусна, че докато в новогодишната нощ едни ще говорят за бъдещето си, някои ще споделят и планове за емиграция. На празничната трапеза на някои ще присъства и неканеният гост – политиката, но политика не се прави на масата, а се определя и решава от усилията на милионите осъзнати личности. Президентът обаче изрази убеждение, че българският народ може да излезе от всяка криза и безпътица, когато надмогне егоизма и страха и обедини усилия в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще. В това е смисълът на единението. В това е бъдещето ни като народ и държава, заключи Румен Радев.

Още от рубриката

Изложбата „Еврика“ разкрива тайни от света на науката в Европейската столица на културата

Детският научен център „Музейко“ гостува в Пловдив със своята нова изложба „Еврика“. Тя остава в Града под тепетата през цялата 2019 г., за да запознава жителите и гостите на Европейската столица на културата с многобройни любопитни открития и тайни..

публикувано на 20.01.19 в 08:35

Ръкавиците на Милена Стефанова са бижу за ръцете на всяка жена

Милена Стефанова започва да се занимава с плетене още като ученичка, попивайки майсторлъка от баба си и майка си. Пренася любовта към красивото и изящното през годините, сътворявайки от прежда прекрасни чанти и плетива, повечето от които..

публикувано на 19.01.19 в 08:00
Снимка: архив

Природозащитници алармират за потенциална екокатастрофа в района на българо-сръбската граница

Унищожаването на природата и нейните ресурси в името на частни интереси е проблем, който от години притеснява населението от двете страни на българо-сръбската граница. Природозащитници и общественици от двете държави с тревога следят случващото..

публикувано на 18.01.19 в 11:05