Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва международна кампания за защита на мигриращите птици „Великолепните седем – Flight for Survival”

Снимка: birdlife.org

BirdLife International и Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) започват кампания за проследяване на зрелищните миграции на седем емблематични вида птици (бял щъркел, царски орел, египетски лешояд, осояд, пъдпъдък, гургулица и голямо черноглаво коприварче). Инициативата „Великолепните седем - Flight for Survival“ разкрива опасностите като стрелба, капани, отрови, с които те се сблъскват по време на своя дълъг път. Тя е създадена от BirdLife Европа и Централна Азия за повишаване на осведомеността относно незаконното убиване на птици в Италия, Хърватия, Кипър, Гърция, Египет, Ливан, Унгария и България, както и за  природозащитните дейности за борба с това явление.

Над 25 000 000 мигриращи птици са убивани незаконно всяка година. Затова за опазването им са нужни усилията на институции и организации от цял свят. Всеки може да се включи в кампанията като разпространи информация за нея и за заплахите за мигриращите птици и като направи дарение за опазването на „великолепните седем“ вида на сайта на Flight for Survival.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 30 април 2024 г.

В "България днес" на 30 април говорим с доц.д-р Адриана Любенова от Пловдивския университет за българския език като идентичност и съхраняването му от българските диаспори в контекста на предстоящия форум в Атина "Пътят на светлината". Българите в Албания..

публикувано на 30.04.24 в 19:00

Български младежи спечелиха медали от международна олимпиада по химия

С пълен комплект медали се прибраха българските ученици след блестящо представяне на Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай. В конкуренцията на 151 състезатели от 26 държави те завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 17:42

Министърът поздрави за 6 май българските военни на мисии в чужбина

Достойното участие на български военни в операции и мисии на НАТО и ЕС направи България желан партньор за съвместните подготовки и учения, изключително необходими в условията на военни действия, кризи и несигурност. Това каза служебният..

публикувано на 30.04.24 в 17:28